Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Aiax 

všechny recenze uživatele

"Panu Lambertovi nesmíte říct 'matrace', ale 'psí bouda', jinak si nasadí pytlík na hlavu. Ale jinak je naprosto v pořádku." ---- "Ten papoušek není mrtvý, jen si tak hoví." ---- "A nyní muž, který se pokusí přeskočit Lamanšský průliv." ---- "Nečekal jsem španělskou inkvizici!" ---- Všechny tyto citace patří do zlatého fondu humoru, společně s dalšími neuvěřitelnými skeči a gagy, jako například o smrtícím vtipu, agentuře, která prodává hádky, urážky a lekce bolestivého křiku, specializovaném sýrařství bez kouska sýra, lupičské bandě, která úzkostlivě dodržuje zákony nebo o špinavé vidličce. Celková úroveň je pravda dost kolísavá a vyloženě trapných momentů je taky dost, ale při psaní některých skečů pili tihle úžasně blázniví Angláni přímo z božského zdroje komické inspirace. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Monty Pythonův létající cirkus je podle mého názoru to nejvtipnější co se kdy objevilo na televizní obrazovce. Po celé 4 sezóny si tento seriál udržel vysokou úroveň. A nejde jen o ten skvělý humor, jsou zde i geniální animace Terryho Gilliama, nebo skvěle vymyšlené a sestříhané přechody mezi jednotlivými skeči. A navíc všichni tito herci hrají úplně skvěle. Opravdová legenda humoru vtipná i téměř čtyřiceti letech. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jediný seriál, v ktorom skormútený muž spoločne s hrobárom zje svoju mŕtvu matku... a aby jej predsa len preukázal dostatočnú úctu, tak ju potom vyzvracia do hrobu. ;-D Moje best of: Kočkozmat, emzáci premieňajúci ľudí na Škótov a snažiaci sa vyhrať Wimbledon, vtip zabiják, mastrovstvá sveta v schovávačke, opravár bicyklov vo svete Supermanov, neúspešný podomový predavač encyklopédií... a mnoho, mnoho ďalších geniálnych skečov. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Co odděluje skupinu Monty Pythonů od tématicky podobných skupinek natáčejících fake televizní zprávy a stupidní parodie? Sám nevím, ale asi jen Pythonovci dokážou bavit bez přestání. Některé skeče jsou slabší, některé lepší, některé dokonce geniálně vtipné. Partička vtipných (a vzdělaných) lidí našla v životě to, o čem si většina může nechat jen zdát. Skvělý humor a charakterní herci. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Další názvy seriálu, o kterých se uvažovalo, byly: "Gwen Dibley's Flying Circus", "Owl-Stretching Time", "Bun, Whackett, Buzzard, Stubble and Boot" a "A Toad Elevating Moment“. (Ruuzha)
  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama