Reklama

Reklama

Oddělení loupeží a vražd

(seriál)
  • Česko Po stopách zločinu (více)
všechny plakáty
USA, 2002, 13x45 min

Hrají:

Tom Sizemore, Barry Shabaka Henley, Michael Paul Chan, Marie Matiko, Vanessa Hudgens, Suzanne Whang, Tom Towles, Brianna Lynn Brown, Igor Žižikin, Suyun Kim (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kapitán Tom Sizemore a jeho policejní tým elitního oddělení vražd losangeleské policie vyšetřuje zločiny temných zákoutí "města andělů"... (TV Nova)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Proměnlivá kvalita jednotlivých dílů je asi průvodním jevem každé takové série. Dlužno ovšem přiznat, že tato patří k těm více vydařeným. Takže proměnlivě průměrné hodnocení s dobrým úmyslem... ()

system 

všechny recenze uživatele

To, ze Nova vysila srackoidni serialy a telenovely pochopit jeste dokazu, ale to, ze vysila po pulnoci serialy typu 24 hodin ci tento Po Stopach Zlocinu uz pochopit nedokazu!!! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

L. A. ako mesto zločinu a morálneho úpadku. To tu už síce bolo, ale tentokrát je to ešte viac odťažité, chladné a depresívnejšie. Tom Sizemore ako šéf jednotky, ktorá sa nesnaží príliš emocionálne angažovať v jednotlivých prípadoch. Skrátka to svinstvo potiera, veď to má v popise práce. Poznámka pre fanúšikov filmu COLLATERAL: Táto séria vznikla v produkcii MICHAELa MANNa a práve tu si vyskúšal vizuálne pôsobenie digitálu, ktoré zúročil v spomínanom CRUISEovom opuse. Technická poznámka: Na Tv Markíza to beží pod názvom ODDĚLENÍ LOUPEŽÍ A VRAŽD s príšerným "brňáckym" dabingom, ktorý si táto TV nechala z nejakých záhadných dôvodov vyrobiť na zakázku. Som zvedavý kedy k niečomu takému siahnu české TV ( v prípade Markízy je to len špička ľadovca-FUJ). (2.7.2004) Česká televízna premiéra: NOVA = 10.7.2005 (13.7.2005) Tyler: Táto séria sa "dožila" 13 epizód z dôvodu Sizemorových neustálych výtržností a alkoholických excesov, ktoré už produkcia nebola ochotná naďalej znášať. (20.10.2005) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všem souhlasím s andersonem - jen s tím rozdílem, že já jdu ve svém hodnocení o stupínek výš. Seriály jako je "Po stopách zločinu" mám hodně rád a tenhle patří ke špičce. Je to dáno nejen skvělými hereckými výkony s dechberoucím Tomem Sizemorem v čele, ale právě i tou chladnou atmosférou, jejíž původ nelze hledat jen ve scénářích, ale i v použití digitální kamery. Věčná škoda, že "Po stopách zločinu" má jen jednu řadu, na takto kvalitní televizní dílo je to málo. P.S.: Za nejlepší díly považuju ty s křiváckým policajtem Altonem Davisem a především epizodu s vietnamsko-čínskou mafií "Life is Dust" (jejíž námět pochází od samotného Michaela Manna), která se od těch ostatních liší poměrně zásadně - osobním zaujetím jednoho z hlavních hrdinů...anderson : Díky za info...On Tom působí jako hodně horká hlava. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Law & Order: SVU a hned za ním Robbery Homicide Division. Kdyby seriál neskončil po první sérii a kdyby udržel vysoko nastavenou laťku, mohl by z toho být pěkně Nelítostný Souboj. Digitální, syrové, do děje vtahující příběhy díl za dílem, Tom Sizemore, o kterém si myslíte že ho máte prokouknutého, a pak přijde Life Is Dust...naprosto mě to dostalo, a není to jen zásluha Marie Matiko. Zkrátka a dobře, Michael Mann strikes again. ()

Zajímavosti (5)

  • Seriál je považovaný za jeden z najpresnejších vôbec, čo sa týka práce LAPD. (Real Tom Hardy)
  • Na seriáli pracovalo mnoho skúsených technických konzultantov, prevažne expertov, veteránov LAPD a tiež príslušníkov SWAT. (Real Tom Hardy)
  • Postava menom Alton Davis, ktorú stvárnil Mario Van Peebles, je založená na skutočnom dôstojníkovi Rafaelovi Perezovi z nechválene známeho Rampart škandálu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama