Reklama

Reklama

Bostonská střední

(seriál)
  • USA Boston Public
USA, (2000–2004), 59 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Chi McBride, Anthony Heald, Loretta Devine, Sharon Leal, Fyvush Finkel, Jeri Ryan, Michael Rapaport, Nicky Katt, Jason Dohring, Kathy Baker, Rashida Jones (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(81)

Každý den je boj. Za respekt. Za důstojnost. Za zdravý rozum... Seriál sleduje osudy několika učitelů na státní střední škole v Bostonu, Massachusetts, kteří se denně musí postavit před hordu středoškoláků, udržet jejich vášně na uzdě a neztratit svou důstojnost a respekt. Zároveň sledujeme i jejich osobní život mimo školní lavice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

freddy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl počkat s hodnocením a okomentováním až po zhlédnutí celé první řady seriálu. Bohužel TV Prima seriál vyřadila z programu předčasně po 19 odvysílaných dílech první řady, takže jsem se rozhodl okomentovat a hodnotit po 19 zhlédnutých dílech. Jsem absolutně nadšený. Už dlouho se mi nestalo, že bych narazil na seriál, který by mne takto chytil a nepustil. Žádný díl jsem nesměl vynechat, těšil jsem se vždy na další díl, byl jsem zvědavý, co nového se na Winslowské střední odehraje a seriál se pro mne stal doslova drogou. Prostě jakmile jsem viděl první díl, chtěl jsem vidět další a další a další. A také jsem všechny Primou odvysílané díly viděl, ani jeden mi neutekl (bohužel jich bylo jen 19). A teď najednou cítím absťák. Prostě jako bych se probral ze sladkého opojení do kruté reality. A je mi smutno. Velmi smutno. Tohle Primě nikdy neodpustím, protože mne připravila o seriál, který jsem si zamiloval. Naposledy jsem tohle nadšení cítil u seriálu Everwood v lednu 2004, kdy jsem sledoval první epizodu na ČT. A až teď, po necelých pěti letech, jsem objevil další seriál, ke kterému chovám úplně stejné sympatie. Chi McBride jako úžasně autoritativní ředitel Steven Harper. Anthony Heald jako přísný, ale spravedlivý zástupce ředitele Scott Guber, kterého jsem měl chvíli rád a chvíli jsem ho nenáviděl. Loretta Devine jako mírně psychicky narušená, avšak sympatická dějepisářka Marla Hendricksová. Fyvush Finkel jako výstřední postarší ovdovělý židovský dějepisář Harvey Lipschultz. Jessalyn Gilsig jako příjemná sympatická blonďatá učitelka Lauren Davisová. Nicky Katt jako kamarádský přímý a sympatický učitel Harry Senate. To jsou herci, kteří prostřednictvím svých úžasných hereckých výkonů táhnou seriál dopředu a díky kterým jsem si právě tento seriál stihl zamilovat. Samozřejmě poklona patří i tvůrcům, v tomto případě autorovi celého seriálu Davidu E. Kelleymu, ale i všem ostatním. Tenhle seriál úžasně vykresluje a ukazuje středoškolské prostředí ve Spojených státech a ať už to má reálné základy, či je to jen nereálná fikce, mne každý díl dokázal zaujmout a nepustit. Prostě je to úžasný seriál, který budu mít vždy rád. A proto asi nikoho nepřekvapí, že seriálu uděluji maximální hodnocení. Pozor. Toto je hodnocení pouze po 19 dílech první řady! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Mám to svým způsobem rád. Sice je to seriál plnej zprofanovanejch americkejch námětů (chudák kluk se dostal do gangu - hrozí mu smrt a !hlavně zanedbává studium!, rasistický války, holka otěhotněla a vyrazí ji ze školy, chudej kluk ztrácí chuť do života, protože nikdy nebude mít dost peněz na vejšku...), ale na druhou stranu se člověk dozví dost o cizí kultuře a rozpitvávání některejch těch témat je docela zábavný. Herci jsou suprový i strašný, prostředí celkem reálný. Mně se to ze spousty hledisek i celkem líbí. (65%) ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Ani skvělé ani špatné, jenom takové jalové, leč návykové. Musím se přiznat že mi všechny podivné charaktery svým způsobem přirostly k srdci. Každý podvečer jsem usedl před telku a vypnul mozek. Ono to u takového typu seriálu ani jinak nejde. Některé linie neuvěřitelně přestřelené, jiné výstižně naturalisticky pravdivé. Klasický seriál hodící se do pozdní odpolední relace na našich televizích. A já jsem za to velice rád. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento seriál bohužel "odsral" demenci komerčních televizí. Koncem srpna se rozjede masivní reklama na tento seriál, lidé jsou natěšení, čekají vysílací čas kolem páte odpoledne, nebo později. Přichází zaří a s ním i šok, vysílací čas 14:05 !? Co? To je vtip? Zajímavý seriál musí ustoupit stereotipním detektivkám? Asi jo. Co se dá dělat, existuje přece DVD nebo video. Seriál začíná běžet, až na určité stupidity, kterých se nevyvaruje žádné televizní dílo, je to skvělý seriál, který by si v lepším vysílacím čase našel pevnou základnu diváků, ale co se dá dělat, hlavně že se vysílá. Ke konci září se TV Prima ani neobtěžuje uvědomit diváky a seriál stahuje, trapně, potichu a nahrazuje je ho tuctovou píčovinou 10 987. Důchodce pravděpodobně nebavilo po ranních výprodejích čumět na seriál pro teenagery, ale s tím snad počítal i duševní mrzák. Když chci, aby seriál měl sledovanost, nebudu ho vysílat ve všední den ve dvě odpoledne. Bravo PRIMO! Alespoň, že Ošklivka Katka běží od 20:00... 80% ()

TrokUruk 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě vcelku zaujal, jak řeší některé z důležitých otázek. Např. otázka práva, kdy byl ředitel obviněn z vraždy, ale nepřijal dohodu a radši si zachoval svoji čest (ve výsledku ho stejně osvobodili), otázka problému gangů, otázka střetů bílích s černými. Taky mě poměrně zaujalo poklidné plynutí života na "běžné" střední americké škole. Vcelku kvalitní seriál pro ukrácení dlouhé chvíle. Že bych ho ale potřeboval vidět od prvního do posledního dílu říci rozhodně nemůžu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Jako budova Winslow High School pro natáčení exteriérů byla využita jiná školní budova v Bostonu – East Boston High School. (freddy)
  • Ačkoli se Chi McBride, Anthony Heald a Loretta Devineová objevují v každé z epizod, McBride, který hraje ředitele Harpera, se ve své roli objevil i v jiném seriálu. V r. 2005 si zopakoval roli Harpera v jedné z epizod seriálu Boston Legal. (freddy)
  • Příjmení Marilyn – Sudor – znamená ve španělštině „sladká“. (freddy)

Reklama

Reklama