Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (682)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je spíše pro mladší generace a to zejména pro pařany on-linovek a různých počítačových her s otevřenými světy. Přiznejme si upřímně, určitě se nenajde nikdo kdo třeba v Mafiích nebo v GTáčkách nechtěně na chodníku nepřejel několik lidiček. A ještě upřímněji, určitě se najde spousta těch, co do nich najížděli nebo stříleli chtěně. V jedné misi jsem potřeboval ambulanci a tak nebylo nic snazšího než se trochu se projet po chodníku a za chvilku mi přijela jak na zavolanou :-). Zápletka filmu je docela originální, Reynolds působil jednak sympaticky a i správně synteticky, prostě ideálně. Zato jeho druhá polovička se mi nelíbila a ni za mák. Kdo celkem bavil jako prdlej šéf vykořisťovatel byl Waititi. Od poloviny to trochu začalo ztrácet logiku a člověk spíš jen koukal co bude. Když to shrnu, tenhle film je vlastně takovou názornou ukázkou na konci roku 2021 kam až technologicky došly digitální efekty a jak mocně jsou dnes s kinematografií provázány. Možná dokonce až moc. Někdy je méně více. Na jednu stranu nám jedničky a nuly pokud jejich tvůrci tu znalost mají dokážou ukázat dávno zaniklé světy, historickou techniku i vzdálenou budoucnost, vesmír atd... A to v těch nejmenších detailech v reálnosti až člověk žasne. Na stranu druhou mnohdy dělají jen lesklý obal často prostoduchému scénáři bez nichž by byl nejeden film nekoukatelný. To ale umožňuje točit obrovské množství balastu což pro diváka není ideální, protože ten musí o to pečlivěji vybírat s jakým filmem stráví svůj čas. Dávám za 3 updaty. * * * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je dobre alebo zle?“ – „Horšie to už byť nemôže.“ No, nejako extra ma to nebavilo ak vezmem do úvahy, že obvykle ma poteší každý vynaliezavý, interaktívny scenár. Toto bolo ale buď interaktívne a vynaliezavé príliš, alebo (to skôr) sa to na vynaliezavosť a interaktivitu iba hralo a v skutočnosti to kĺzalo po povrchu. Škoda, že tu nenájdeme viac takých cameí, ako je to... OK, nebudem spoilerovať, ale jedna štítová neviditeľná hviezda putuje práve zaň. A rovnako tak škoda, že sme sa nedočkali väčšieho množstva hravých nápadov typu hráčskej postavy, ktorá nie je dokončená a tak namiesto hlášky hovorí „hláška“ (!!!). Rovnaké výhrady mám i k akcii, ktorá je na prvý pohľad úžasná a megalomanská, ale tiež len na efekt a obsahuje iba minimum skutočne úctyhodných momentov, ktoré by ma ako fanúšika dobrej akcie nadchli, či nakopli. Kasting vyzerá fajn, ale pravdupovediac nikto okrem tradične nákazlivého Ryana Reynoldsa (a možno ešte Lil Rena Howeryho z Otcovstva s Kevinom Hartom ako jeho kámoša Kámoša) nezaujal (dokonca ani Taika Waititi a to zbožňujem jeho režisérske práce a svojrázny zmysel pre humor). Pár nepodstatných bodov k dobru za neomračujúce, ale uchádzajúce hlášky („Tak poslouchej, cukrouši...“). Osobne by som z celkovej priemernosti nevinil nikoho iného, než režiséra Shawna Levyho, ktorý už v minulosti viackrát zlyhal (asi netreba spomínať titulky ako Dvanásť do tucta, Ružový panter alebo Noc v múzeu). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem hustý? Cítil jsem se hustě." Jsem už moc starej na to, abych dokázal rozeznat všechny narážky na herní pecky současnosti, ale bavil jsem se parádně. Chlápek byl prostě skvělej v tom, jak nezúčastněně míjel veškerý násilí kolem sebe, jak si poslušně lehal při přepadení i při tom, jak získal brejle. On v tom však nebyl sám. Vlnící se pan Buttons mě rozsekal, týpek s rukama nahoře je neuvěřitelnej nápad, Mazel bez naprogramovanejch hlášek byl naprosto geniální a šéf Anwar nemohl být dokonalejší zmrd. Já jsem prostě nadšenej, ale pátou hvězdu nemůžu dát. Molotovka totiž měla být naprogramovaná jako můj vlhkej sen a to se absolutně nepovedlo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Viděno v kině (2D – český dabing). Co se týče dabingu, byl ok – žádný problém jsem s ním neměl. Nyní k filmu. No, sám nevěřím vlastním očím. A ani si nepřipadám, že bych film nějak moc nadhodnocoval. V rámci žánru je to ve všech bodech přiměřené. K tomu skvělý Ryan Reynolds, který si u mě tímto skvostem napravil reputaci, neboť jeho druhý Bodyguard se těžce nepovedl. Reynolds zde sehrál skvělý herecký výkon, k tomu víc netřeba dodávat. Má to super hlášky u kterých jsem se často smál jak blázen. Režisér Shawn Levy se zde pořádně předvedl. Od něj jsem viděl trilogii Noc v muzeu a Ocelovou pěst. První Noc v muzeu je naprostá pohodová komediální bomba, takže asi v tomto obdobném duchu je tento FREE GUY. Nechci to samozřejmě moc srovnávat. Bavilo mě to od začátku do konce. Nápad s fiktivními postavami tvořící součást počítačoví hry, je víc než dobrý. Akční kousky jsou zde jako takový doplněk, jsou samozřejmě klasicky digitální, ale to mi nevadilo. Je to výborně vyvážená komedie a ještě s výbornými scény, které jsou technicky skvěle natočeny. Bavily mě veškeré i jiné vedlejší postavy. Má to i svůj neškodný emotivní nádech s romantickou linií, která se hlavně ve finále skvěle odrazila. Hudba byla též v pohodě. Já nevím, už mě nebaví něco furt okecávat, víc k tomu asi nenapíši. Pro mě to byla nečekaná bomba, musí se to vidět. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V těžkých životních situacích člověk jako já hledá útěchu v největší vášni kterou má a to je film, v tomhle  případě s druhou největší vášní a to jsou hry. Jak mě absolutně minul Spielbergův Ready Player One (občas tu povrchní režii velkého Stevena fakt nedávám) tak mi monumentálně sednul Free Guy. Každou minutu v každém filmovém políčku se něco děje a já se snažil držet neustále oči na všech stranách a rozích, aby mi něco neuteklo. Reynolds je prostě bůh kterého miluju už od Hele kámo kdo tu vaří a opět nezklamal a jede si svojí topku, Všude tři prdele odkazů, výtečná akce, naprosto boží postavičky, dokonalý soundtrack a hlášky ze kterých sem neskutečně uchcával. Naprosto fenomenální jsou vedlejší role, Tatum si roli neskutečně užívá ale hlavním tahounem je záporák Waititi, ten chlap je prostě démon.  Jak mi neskutečně sednul Wirkolův norský Pulp Fiction, tak mi konečně sedla do hodně mizerný aktuální nálady tahle ujetá pocta. Oslava filmu, her a všeho co mám rád. Neskutečná mrda.90%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Původní uvedení do kin bylo naplánováno na 3. července 2020, ale kvůli pandemii covid-19 se snímek dočkal několika odkladů a na velká plátna se podíval až o více než rok později, konkrétně v srpnu 2021. (HellFire)
  • Troll je ve videoherním slangu člověk, který vědomě manipuluje s ostatními hráči za účelem vlastního pobavení. Jeho cílem je vyprovokovat hráče k (negativní) emotivní odezvě. (HellFire)
  • Serena Van der Woodsen ze seriálu Super drbna (od r. 2007) si zahrála cameo jako virtuální postava ovládaná hráčem, která kopne Guye mezi nohy. Tuto postavu ztvárnila Blake Lively, která je vdaná za Ryana Reynoldse. (HellFire)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama