Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový agent protidrogové jednotky Sean Vetter provede s parťákem Demetriem Hicksem razii v mexické Tijuaně, aby zatknul bosse drogového kartelu Mena Lucera. V krvavé přestřelce se sice mafiánovi podaří uprchnout, ale Sean ho pronásleduje a nakonec zatkne. Po úspěšné akci se vrací domů k manželce Stacey. Místo zatčeného Lucera okamžitě převezme gangster, který si svou krutostí vysloužil přezdívku Diablo. Lucero je odsouzen na doživotí a žádá svého pobočníka Matea Santose o službu. Krátce poté vnikne do Seanova domu zabiják, který střílí na pár ležící v posteli. Stacey je zabita, Sean těžce zraněn. Od překupníka Monroea se dozví, že za vraždami stojí Diablo. Mateo Santos mezitím organizuje převoz Lucerovy rodiny do bezpečí. Manželka i malý syn zahynou při explozi auta, v němž byla nastražena bomba. Nešťastný Lucero zavolá Seanovi a radí mu, jak má dostat jeho nelítostného nástupce. S Hicksem se vydávají za obchodníky s drogami a chtějí od dealera Joea koupit kokain. Když přebírají zboží, Sean zjistí, že muž, jenž ho přivezl, je jedním z vrahů, kteří vnikli do jeho domu. Vrhne se na něj, a vyvolá tak přestřelku mezi policisty a zločinci. Kvůli zpackané akci, která stála život tři policisty, je Sean odvolán. Pronásledování Diabla se ale nehodlá vzdát. Dokáže dotáhnout pomstu do zdárného konce? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

BLADER 

všechny recenze uživatele

Tvrdý a na súčasne pomery prekvapivo surový akčný film z drogového prostredia. Vin Diesel je vo vážnejšej polohe skvelý a ani jeho kolega sa nenechá zahanbiť. Hneď zo začiatku atmosférické, potom akčné a na záver príde koniec, ktorý sa nenesie v klasickom duchu happy end za každú cenu. Áno, bol to rozumný krok, všetko urobiť tak, aby to nevyznelo pateticky. Napísal som to divne, viem, ale keby som vám to všetko povedal, bol by to veľký spoiler. radšej si to pozrite a uvidíte sami. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný akčný film, kde bez akejkoľvek zodpovednosti môže policajt mimo služby zastreliť kohokoľvek a zostáva cool. Slabý dej je podporený slabými a povrchnými hereckými výkonmi. Keďže sa režisér toporne pridržiava "osvedčených" postupov, vzorcov a klišé, nemôžem sa zbaviť dojmu, že už som to všetko niekde videl a bolo to lepšie. Samozrejme ako každý nahnevaný pomstiteľ a "kladný hrdina", ktorý miluje svoju ženu a má neuveriteľne rád deti a spravodlivosť musí Vin Diesel zanadávať minimálne v každej druhej vete. Dlho som uvažoval, či filmu nedať odpad. Napokon *. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Snaha o rozebrání psychologie postavy vyrovnávající se se smrtí své manželky, vyznívá v tomto průměrném akčňáku dost směšně. POMO přirovnal tento film k seagalovce a s tím celkem souhlasím. Jen na obranu Vin Diesela musím podotknout, že je o moc lepší herec než Seagal. To je ovšem - až na Snoop Doggy Doga - každý herec, takže to jako velkou poklonu Dieslovým schopnostem neberte:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek používá známou šablonu o ztrátě nejbližšího a následné mstě, což bohužel zapříčiňuje velmi častou předvídatelnost děje. Akční scény však rozhodně stojí za to. Vin Diesel v roli drsného poldy Seana Vettera je na akční postavu výrazný a přesvědčivý. Akční tempo i s dramatickými momenty se drží po celou stopáž a tak v podstatě není nudného místa. Snímek se sice dá řadit mezi námětově stereotypní, ale natočeno je to dobře. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Tak tenhle thriller s Vinem Dieselem, kterého mám rád, mi teda totálně nesedl. Při nejhorším jsem čekal alespoň průměrný počin, ale vidím to ještě na větší slabotu. Hned od začátku jsem vytušil jakým stylem je film točen a tak si to bohužel udrželo až do konce. Pochválit se dá opravdu minimum. Dávám nejslabší možnou 2*. Nechtěl jsem dát jen jednu *, přeci tu není žádná nelogická díra atd. Akce tvořící především přestřelky, které nejsou špatně natočeny, až na tu úvodní, kde byla dost nepřehledná kamera. Prvky snímku jako je např. motiv pomsty – to vše zde bylo strašně nudné. Ani ten Diesel mě zde moc nebavil. Jeho postava byla taková bezohledná a hlavní záporák vypadal jak Bolek Polívka. Hudba nic moc. Nicméně, shledávám z toho výrazný podprůměr. To je celé. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Původně se měl film jmenovat Diablo, avšak to se nelíbilo firmě Blizzard Entertainment, která vytvořila několik dílů úspěšné počítačové hry se stejným názvem. Neprošla ani kosmetická změna názvu na El Diablo. Díky těmto nepříjemnostem byl film nakonec uveden s více jak ročním spožděním pod definitivním originálním názvem A Man Apart. (korbitch22)

Reklama

Reklama