Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový agent protidrogové jednotky Sean Vetter provede s parťákem Demetriem Hicksem razii v mexické Tijuaně, aby zatknul bosse drogového kartelu Mena Lucera. V krvavé přestřelce se sice mafiánovi podaří uprchnout, ale Sean ho pronásleduje a nakonec zatkne. Po úspěšné akci se vrací domů k manželce Stacey. Místo zatčeného Lucera okamžitě převezme gangster, který si svou krutostí vysloužil přezdívku Diablo. Lucero je odsouzen na doživotí a žádá svého pobočníka Matea Santose o službu. Krátce poté vnikne do Seanova domu zabiják, který střílí na pár ležící v posteli. Stacey je zabita, Sean těžce zraněn. Od překupníka Monroea se dozví, že za vraždami stojí Diablo. Mateo Santos mezitím organizuje převoz Lucerovy rodiny do bezpečí. Manželka i malý syn zahynou při explozi auta, v němž byla nastražena bomba. Nešťastný Lucero zavolá Seanovi a radí mu, jak má dostat jeho nelítostného nástupce. S Hicksem se vydávají za obchodníky s drogami a chtějí od dealera Joea koupit kokain. Když přebírají zboží, Sean zjistí, že muž, jenž ho přivezl, je jedním z vrahů, kteří vnikli do jeho domu. Vrhne se na něj, a vyvolá tak přestřelku mezi policisty a zločinci. Kvůli zpackané akci, která stála život tři policisty, je Sean odvolán. Pronásledování Diabla se ale nehodlá vzdát. Dokáže dotáhnout pomstu do zdárného konce? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již před delší dobou jsem si všiml, že moje hodnocení tohoto filmu dosti vybočuje z celkem šedého průměru hodnocení drtivé většiny diváků... Sám se divím, že film není hodnocen lépe, ovšem nevnucuji nikomu jeho absolutní hodnocení, jako činím já sám. Film jsem shlédl dvakrát a to v mezidobí několika let a opravdu nemohu hodnotit jinak. Důvodů je pro mne mnoho. Jednak příběh, ano jednoduchý příběh o pomstě, který osobně prostě v akčních filmech zbožňuji. Diesel je zde neuvěřitelný tvrďák, před ničím se nezastaví, jeho podobnost s komixovým "Punisherem" (kterého považuji za ztělesnění pomsty samotné) je zde velice výrazná, ovšem film se tváří dosti realisticky, což se mi na něm právě líbí. Herecké výkony - všech hlavních postav jsou na jedničku. Akce na jedničku. A hlavně několik pro mne nezapomenutelných scén, jako je "šikana" mladého namachrovaného dealera/vedoucího kadeřniství za přestupek, umlácení a zabití jednoho z gangsterů při akci po tom, co šmejd začne mluvit o zavraždění Dieselovy manželky, "pohřbívání za živa" kadeřníka za účelem dostat se dál k šéfovi kartelu, vztah hlavního hrdiny s hlavním záporákem, perfektní konec, kdy si Diesel pro hlavu mafiánského kartelu prostě příjde ... Já ten film prostě miluju, je to jeden z nej akčních revenge filmů, co znám. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

F. Gary Greye mám rád a ty jeho odlehčený komedie jsou fakt super, jenže když se pokusil o "serióznější" film o pomstě ve stylu Charlese Bronsona, tak selhal. Ano, to že je tenhle film tak nudný je hlavně režisérova vina. Člověk chce vidět Vina Diesela jak nasraně ustřeluje lidem hlavy, ale on místo toho furt jen trpí doma a hraje k tomu smutná hudba. Diesel ale hraje dobře a charisma má, jenže k čemu to je když je režisér bezradný. Samozřejmě že na nějaké ty přestřelky taky dojde a ty jsou docela v poho, ale viděl jsem hafo lepších. Další herci kromě Diesela jsou nesympatický (až na jeho ženu ale ta to hned na začátku koupí) a vůbec mi tam neseděla ta nigga atmosféra, o hypertrapnym Timothy Olyphantovi nemluvě. Ale jako koukat se na to dá. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu mám moc rád (řadím sem např. Training Day, Drsný časy, Street Kings nebo právě Osamělého mstitele), zkrátka nasraní hlavní hrdinové, co se umějí pohybovat v drsném prostředí. Vinu Dieselovi tato role sedla jako ušitá. Jedinou slabinkou je tak trochu utahaný scénář, kdy jednotlivé scény ztrácejí na dynamice. Ale ve filmografii Mr.Diesela patří A Man Apart určitě mezi to lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

F. Gary Gray má občas světlejší momenty a dokáže některým pasážím vtisknout napětí a originalitu, ale v tomhle thrilleru se mu na režijní taktovku lepí spíš nelogické situace a řada scén vyloženě trapně klišovitých. Do idylického soužití Stacey a protidrogového policisty Seana zasáhne Staceyina vražda a děravý děj se už jen přehoupne ke klasickému honu za pomstou. Sean to psychicky nezvládne, postřílí pár maníků a od policie je propuštěn. Tím jeho předvídatelná honba za pomstou ale nekončí. Tu a tam se blýská na propracované akční sekvence, ale jinak jde jen o ždímání divákova času. Seč Diesel disponuje jistým charisma, ostatní tvůrci filmu jsou jakoby proti, chybí napětí, místy logika a celkové vyznění je znatelně pod průměrem!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi uťahaný film a kde Diesel dokáže zaujať, ale v podstate nemá čo hrať. F. Gary Gray je dobrý režisér a dokáže vo svojich filmoch ponúknuť zaujímavú atmosféru, ale o tomto filme to neplatí. Síce dokáže hlavnú postavu položiť až na dno, ale zvyšok je obyčajná tuctová kriminálka bez väčšieho nápadu, ktorá nedokáže ani ničím strhnúť. 60% - 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Původně se měl film jmenovat Diablo, avšak to se nelíbilo firmě Blizzard Entertainment, která vytvořila několik dílů úspěšné počítačové hry se stejným názvem. Neprošla ani kosmetická změna názvu na El Diablo. Díky těmto nepříjemnostem byl film nakonec uveden s více jak ročním spožděním pod definitivním originálním názvem A Man Apart. (korbitch22)

Reklama

Reklama