Reklama

Reklama

Ten, kdo tě chrání

(seriál)
  • Česko Ochránce (více)
USA, (2001–2004), 49 h 59 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

David Hollander

Hudba:

Jon Ehrlich

Hrají:

Simon Baker, Dabney Coleman, Alan Rosenberg, Charles Malik Whitfield, Kathleen Chalfant, Rusty Schwimmer, Will Ferrell, Zac Efron, Johnny Sneed (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Ani to, že je synem prominentního právníka v Pittsburghu (Dabney Coleman), Nicka Fallina (Simon Baker) nezachrání před tím důsledky střetu se zákonem. Kvůli drogám je odsouzen veřejně prospěšné práci a společně se sociální pracovnicí Laurií Soltovou (Kathleen Chalfant Kinsey) u soudu zastupuje zneužívané, zanedbávané a problémové děti. Stává se z něho ochránce - advokát dětí ve Službě právní pomoci a jak řeší jeden případ za druhým, začíná konečně chápat, co znamená být dítětem, jemuž nepřály šťastné životní okolnosti. A také se musí rozhodnou, zda bude bude dál zastupovat obžalovanou mládež, nebo mocné a bohaté klienty. Nickovo svědomí se opět po dlouhé době probouzí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

rt12

všechny recenze uživatele

V Mentalistovi má Baker šmrnc, tady je nudný a šedý jako celý seriál. Po pár dílech jsem to vzdala. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Ale no taaak, tohle mi nedělejte :D jak mám hodnotit seriál, když je v něm Simon Baker úplně k sežrání? :D ale tak pokusím se. Po shlédnutí prvního dílu mě to moc nevzalo, moc mě to nebavilo. Všechno bylo zabarveno do hněda a takové smutné, až moc naaranžované, navíc mi trochu vadily pořád ty kufříky, však je nemusí zabírat v každé scéně. Kamera byla dost roztřesená, takže člověk si navíc musí zvykat i na obraz. Podívám se ještě na další díly, ale jestli se tam budou jenom takhle rozebírat právnické problémy (chápu, je to seriál o právnicích, ale stejně), tak nevím nevím, jestli svoje hvězdičkové hodnocení ještě změním. ### Po shlédnutí 3. dílu: Fanoušci seriálu mě ukamenují, ale to je hrozná nudaaaa. Si připadám jako když sedím na přednášce korporačního práva a profesorka celou hodinu rozebírá rozdíl mezi sídlem u právnických a místem podnikání u fyzických osob a pořád a pořád dokola. Úplně stejně se cítím při sledování tohohle seriálu. Sice Baker je fešák, ale tady i on je nějak kamenný. Tohle je prostě strašná zabíječka času. Dále sledovat nebudu. Zůstávám na 2* a to jsem možná ještě mírná. ()

Reklama

luciasce 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy jsem viděla pár dílů a líbilo se mi to. Po 15. letech, kdy mi ten seriál nešel z hlavy, jsem se konečně dostala k tomu, že jsem ho dala celej. První serie měla pro mě dost nostalgický nádech, ale dvojka šla sešupem a trojka byla bída. Není se čemu divit, že to utli, přitom to mělo dost potenciál, obsazení taky nebylo špatný, ale ten scénář a kamera, to bylo k  uzoufání. ()

Piper 

všechny recenze uživatele

Mnohými kritizovaný seriál práve kvôli obmedzenému humoru a vynechaniu akýchkoľvek zbytočných intríg a výmyslov. Jednoduchý dej o bežných ľuďoch, zobrazujúci ťažké životné situácie či už hlavných alebo vedľajších postáv. Neriešia sa zbytočnosti iba skutočné životné problémy. Neodporúčam porovnávať s Mentalistom, tu ide o čosi úplne iné a Simon Baker napriek svojej nezanedbateľnej kráse a sladkosti vďačne stvárňuje aj postavu v celosti opačnú ako Patrick Jane s mnohými osobnostnými problémami. Tu jeho osoba "zápasí" so sebou samým, s rodinou a s celým okolím no to všetko bez akýchkoľvek prehnaných manierov a trikov. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě vlažné přijetí tohoto seriálu, který podle mého patří k tomu nejzajímavějšímu. Ve srovnání s podobnými, například s americky přepjatými (a až křečovitě na korektnost dbalými, a přesto líp hodnocenými) Advokáty a s populárním Castlem, u kterého se scénáristé pravděpobně předhánějí, kdo přijde s absurdnějším příběhem, a následkem toho už poslední série nesahají těm začátečním ani po pás, se mi The Guardian jeví jako víceméně vyrovnaný. Nadchla mě rozporuplnost prakticky všech postav a u spousty případů jsem byla na vážkách, které straně mám fandit. (Pravda, postava Lili Archerové mi celou dobu doslova zdvihala mandle a nevím, nakolik k tomu přispěl dabing.) Je politováníhodné, že právě tento seriál skončil po třech sezónách, zatímco jiné jsou natahované až na hranici únosnosti. Podle posledního dílu, ve kterém se tvůrci snažili aspoň o jakés takés zakončení hlavních linií příběhu, usuzuju, že původně bylo počítáno minimálně s další řadou. Škoda. A propos, proč tak nemotorný překlad, když existuje spousta jednoslovných alternativ? ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama