Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (535)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to jako malej žral, hlavně díky tomu auťáku. Hajzlhóf mi nikdy nepřipadal tak charakterní a vynalézavej jako MacGyver, který běžel snad současně s tímto seriálem, možná později, ale přesto si ty dvě hvězdy z čiré nostalgie zaslouží. Ale víc už fakt asi ne :-) I když na tehdejší dobu to asi bylo něco echt... ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Možná by se to dalo, kdyby mi komerční televize nevzali všechny dětské iluze o Kittovi, "nejlepčím kámošoj toho moc pěknýho pána". Jako malá jsem ten seriál brala, ale teď? Ježiš, je to tak stupidní, že by s tím neměli zaplácávat čas odpolední, ale rovnou ranní, třeba v 5 ráno, když už a ještě lidi spí! ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

KITT mohol by si mi zistiť na koľko percent hodnotíš tento seriál? Z technologického hlľadiska ide z 98,74 percenta o totálnu, prepáč mi "Majkl" za výraz, sračku. Z hľadiska zábavy a nostalgického odstupu recenzenta to je na 90,45 percent milá príšernosť 80 rokov. A ešte niečo "Majkl"... Áno KITT? Nabudúce nezaťažuj môj výkonný chip podobnými nepodstatnými otázkami... a nezaškodilo by zmeniť kolínsku alebo občas si dať sprchu! :))) ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgia je dobrá vec :-) Njaviac som žral časť, kde bolo aj zlé superauto... Nedávno som si to pozrel po takmer dvadsiatich rokoch :-) a len som zíral ako niekto dokáže v priebehu päť minút zopakovať niektoré zábery aj trikrát - Kitt si to šinie cez mínové pole a v kuse je to o tom istom... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už přes patnáct let mluvím do svých digitálek s kalkulačkou a nikdo mi neodpovídá. Můžete mi někdo vysvětlit proč? Baterku tam mám.. Hasselhoffův thymolinový úsměv, s kterým by si mohl v noci svítit na cestu, těsná kožená bunda a k tomu mluvící Pontiac Firebird Trans AM. Seriál mého dětství, kdy snad každý toužil namontovat do tátovy stodvacítky tlačítko Turbo Boost. Nyní ovšem s odstupem času vidím, jak málo nám tehdy stačilo ke štěstí.. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (47)

  • V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)
  • Tato epizoda je věnovaná památce Marcela Rafaela Marcelina, který zemřel, zatímco jeho otec Mario natáčel pro tento díl roli Julia. (cheyene)
  • KITT mal byť pôvodne Datsun 280ZX. No potom, čo Pontiac predstavil svoj nový model Firebird Trans Am, producenti sa rozhodli preň. (m.a.t.o.)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama