Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (535)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu a "objektivně":) Je to hrozná slátanina se špatnými triky:)) Už v úvodním dílu je Michal Knight postřelen do levého ramene a o dvě scény později mu krev crčí z pravého a všimnul jsem si toho už tenkrát, kdy to ještě zábava docela byla...tenkrát znamená v první půlce devadesátých let, čili když mi bylo tak deset... Ta hvězdička je samozřejmě za titulní téma, které, kombinováno s náletem kamery na pouští ženoucího se KITTa, má narozdíl od zbytku seriálu své kouzlo i dnes;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mluvící Kit a v něm David Hasselhoff. Co k tomu dodávat více? Snad jen, že takovéto seriály prostě nikdy nezestárnou. (6/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo teda žrádlo pre mňa, aj keď nie som zrovna autičkár príbehy hovoriaceho auta Kitt a jeho šoféra Michaela Knighta v podaní Davida Hasselhoffa boli riadnou porciou akčnej zábavy pre 80.roky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý skoro až primitivní příběh všech dílů, krásné auto, David Hasselhoff v době své slávy a ještě pořádně neopálen. Nelze říci, že je to výborné, ale já se bavil většinu času. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Ein Mann...eines Auto...ein Computer...der Mann mit seinem Auto kämpft gegen das Unrecht...der Knight Rider"...Tak takhle to kdysi v osmdesátých letech začínalo na ORF... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Co to má znamenat že všichni dáváte tak málo vždyť jako díte to žral KAŽDEJ bez vyjímky musím dát 5* protože tohle je pro DĚTI ale kouknul bych se i teď. :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stu Phillips : 1. Main Title ,2. Las Vegas Country Rock/Safe/Busted Play ,3. Michael Saved/Keep Fighting ,4. Not Bad/He Dies ,5. Test Drive ,6. Automobile Heaven/Piece of Cake/Dreamin'/Auto Cruise ,7. Evil Tanya ,8. They're Off ,9. A Little Speak ,10. Kitt to the Rescue ,11. Escape From Jail ,12. It's Back ,13. The Shootout ,14. Hi Yo Kitt ,15. Through a Truck/Airport Chase ,16. Tanya Gets Hers/Warm/Knight ,17. Act Breaks ,18. Only M.K./Love You Too/Car Pick-Up ,19. They'll Never Believe/To the Pipes ,20. Bull/More Bull ,21. Fight in the Woods ,22. Kitt from Outer Space ,23. Long Walk ,24. Fran Kidnapped/Fran Rescued/Good Guys Win ,25. Knocked Out Guard/The Monster ,26. Bonnie Kidnapped ,27. Tony's Time ,28. Showdown ,29. Karr Dies ,30. Mad Love/Mikki Abducted ,31. Mikki's Escape ,32. Gun Case/Suitcase/Assassin Flees ,33. The Purse ,34. Activity ,35. Kitt vs. Horse ,36. Mission Begins ,37. Frantic/Kitt's Magic ,38. Go/Convoy ,39. Caught ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem vymýšlel vlastní scénáře pro nové díly, kde byl nový nezničitelný záporák, Michael byl ještě stylovější a K.I.T.T. ještě vymakanější. A můj čas jednou přijde. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zázračný voz, patriaci mužovi, ktorý neexistuje. Chránia obyčajných ľudí pred zločincami, ktorí veria, že sú viac, než zákon.“ Tento nostalgický (kvázi?) fenomén o bizarne hovoriacom a kuriózne geniálnom aute asi nepochopí nikto, kto nevyrastal v časoch, kedy k nám, po páde komunizmu a s príchodom televízií Nova a Markíza, začali prúdiť seriálové pecky a pseudo pecky Baywatch, A-Tím, Krok za krokom, Alf, MacGyver alebo Odpadlík (či, pre tých najdrsnejších, Denníky červených črievičiek). "Kit Rider", ako sme mu hovorili, si dodnes drží svojráznu atmosféru, poetiku a look rozkošných 80. rokov (účesy, oblečenie, kulisy). K tomu namakané, ligotavé, čierne a skáčuce (!) vozidlo, primitívne zápletky, hlúpe akčné scény a fascinujúci David Hasselhoff. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, to kouzelné auto jsem chtěl vždycky mít:-) Moc dobře si pamatuj na tu dobu, kdy jsem byl ještě školou povinné dítko, a tento seriál mě samozřejmě asi i jako jiného kluka v té době neuvěřitelně bral, snad jen proto že tu zkrátka nic lepšího s postupně expandujících západních seriálů zatím nebylo. Doba pokročila dopředu, dnes se tento seriál po technické a trikové stránce, a scénáři zdá už poněkud zastaralý a tak trochu i pitomě naivní, ale stejně to jsou moc příjemné nostalgické vzpomínky na léta osmdesátá a na to zázračné supermoderní mluvící a myslící auto které nese jméno K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand), což byl vlastně Pontiac Firebird Trans Am z roku 1982, v té době vůbec Pontiac nebo Corvetta byl pojem asi jako dnes různé ty Maybachy, Ferrari, McLareny atd.. Od té doby, jsem to neviděl, tedy až doteď. Asi nejvíc nápadný je na tomto vozidle ten červeně svítící skener na předku a kokpit, který spíš než auto připomíná letadlo. Jako detektivka však takový průměr a to i dnes po těch letech, ale titulní melodie je stejně tak nezapomenutelná jako David Hasselhof, v té době ještě daleko před svým neohroženým plavčíkem v Pobřežní hlídce (skoro neznámý herec) musel určitě zaujmout. Pamatuji si, i když trochu matně že tam Kitta v některém dílu rozmačkají na padrť a dokonce ho snad hodí i do nějaké kyseliny, ale vždy je opraven, a jede se dál-:)) ()

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama