Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 2

Recenze (145)

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Podobně jako Dumbo z roku 1941 je i Bambi (1942) naprosto nudný, příběhově prázdný a prvoplánově sentimentální tear jerker, který pouze diváka ždímá pomocí hezkých nevinných zvířátek s velkýma Disney Očima©, která trpí pod útlakem zlého bílého muže. Tenhle politický podtext, že příroda = čisté dobro a člověk = čisté zlo je velice oblíbený u západních tvůrců, kteří jinak nemají co říci a co potřebují nastavit svůj slabý příběh jako kaši. Podobné poselství má třeba Pocahontas nebo Avatar. V posledních letech dokonce ovlivňuje skutečnou politiku - viz zelená ideologie či klimatické šílenství / katastrofismus. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bambi je v mojich očiach tou najláskavejšou a najskromnejšou animovanou klasikou všetkých čias. Vidieť, že celý tím to tvoril predovšetkým z vášne a nie len z výrazne arogantného profitového hľadiska. To, čo vídame dnes, ma len výnimočne tak osloví ako toto. Už len za tú nenásilnú štruktúru a odovzdávanie posolstiev prostredníctvom vyspelého príbehu http://www.9em.sk/?p=3748 (môj pohľad v širšom obraze). ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě věděla, kdo je Bambi a jaký je jeho příběh, ale pokud jsem ho už někdy viděla, tak to můj mozek odsunul někam do hloubky zapomnění, takže tento film hodnotím jako dospělý člověk, koukající se na něj poprvé po více jak sedmdesáti letech po jeho vzniku. A jako milovník klasických Disney příběhů. Je to půvabné, okouzlující, ale ne strhující nějakým akčním dějem (na což jsme dnes už tak nějak zvyklí). Strašně by mě zajímalo, jak na tento film reaguje dnešní dětský divák - a těším se, až se na to s dcerou v budoucnu podíváme a já se to dozvím - protože Bambi mi chvílemi přišel ponurý (a i takový život v lese je) a zkrátka z toho všeho, na co jsme dnes zvyklí, místy nudný. Ale i přesto, že nevidíme graficky zpracovaný každý Bambiho chlup na čumáku, tak je to rozhodně nadčasový snímek, který stojí za vidění. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Proč si to nepřiznat, Bambi je pro mě docela zklamáním. Na animaci si nemohu ani náhodou stěžovat, protože ta je vynikající, avšak s příběhem je to o poznání horší. Když nad tím tak přemýšlím, Lion King má v podstatě stejnou strukturu příběhu jako Bambi, akorát je srneček zaměněn za lvíče a já jsem se o hodně více bavil. Pro jednou se tedy inspirace v minulosti vyplatila a původní koncept se povedlo citlivě vylepšit. Abych jen nekritizoval, tak písničky byly dobré a musím vyzdvihnout některé vedlejší postavy jako zajíčka Dupíka anebo moudrého Výra. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V dobe vzniku muselo ist jednoznacne o nadcasove dielko. Krasny jednoduchy pribeh, ktory detom ponuka prirodzenou cestou mnoho cennych informacii. Ani po tolkych rokoch Bambi nestraca nic na svojej jednoduchosti a krase. Cudujem sa polovnikom. Brat zivot takym uzasnym stvoreniam. Tymto zdravim otca a buduceho svagra a zaroven verim, ze uz nikdy nic netrafia :). ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Hlasy mláďat byly nadabovány skutečně dětmi, nikoliv dospělými napodobujícími děti, jako to bylo běžné. (Terva)
  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama