Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 4

Recenze (145)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney věděl, že byl filmovým králem své doby, což si po spoustě krátkých animovaných filmů ověřil i v prvním celovečerním kresleným filmu, Sněhurce. A tak se s vervou mohl pustit do dalších celovečerních filmů. Jedním z řady byl příběh o malém srnečkovi Bambim. Tak jako ve Sněhurce a v hodně jeho krátkometrážních filmech i zde vsadil na prostředí lesa a roztančená, veselá zvířátka. Jenže už vynechal lidskou lásku, sice ji zasadil mezi Bambiho a malou srnečku, ale to už není ono jako mezi lidmi. Místo toho tam přidal vyobrazení člověka jako toho zlého, který zabíjí lesní zvěř. Tím není děj tak líbezně mírumilovný a zábavný jako v případě Sněhurky. Ale pořád je to i po téměř 80 letech nadprůměrný animovaný film s jasným nádechem nostalgie. [4200. hodnocení, 125. komentář, 83%, 780. nejlepší film] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Disneyovka opravdu pro nejmenší. Příběh malého kolouška Bambiho je samozřejmě krásně nakreslený, ale bohužel se v něm vůbec nic neděje. Největší část filmu zabere poznávání přírody, je tu jedna vtipná scéna s balením samic, jedna zbytečná tragédie a celkem brutální finále s lovci (kteří nejsou vidět). I na hodinu a deset minut dlouhý film jsem se celkem nudil a i když chápu záměr - ukázat dětem koloběh přírody, hádám že by se mi to moc nelíbilo ani jako dítěti. Animovaný film roku 1942. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již hraje Walt Disney druhé housle za studii Dreamworks a především za Pixarem. Ale dříve tomu tak nebylo. V počátcích animovaného filmu byl Disney obrovský pojem a díky němu je animovaný žánr tam kde je. Všechny Disneyho animáky mají svoje nezpochybnitelné kouzlo a ani Bambi po téměř 70ti letech vypadá k světu a zub času mu až tolik neubral. Bavilo mě se vrátit o pár let do zadu a pozorovat životní trampoty prince Bambiho. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Animák pre deti do 5 rokov. Tie budú baviť roztomilé zvieratká, bude ich baviť jednoduchý humor, nebude im vadiť absencia deja a pokusy malého Bambiho o rozprávanie a chôdzu ich budú dostatočne zabávať. Okrem naozaj veľmi peknej animácie to dospelému divákovi nemá čo ponúknuť. Skutočne ma na filme zaujala až pasáž pri konci, keď už Bambi dospel, prišli ľudia a začalo horeť. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"V lese se objevil člověk..." Bambi to je klasika nejklasikovatější a bylo by asi škoda dát mu míň než čtyři hvězdičky. Animace je na svou dobu opravdu perfektní, je udělaná neskutečně milým a vyhlazeným způsobem a na rok 1942 je to prostě bomba. Scénář je navíc hodně nekompromisní a autoři se do něj nebály vložit i zvrat, který své doby způsobil dlouhodobé trauma polovině americké dětské populace (nebudu spojlovat, ale stejně asi všichni víte o co jde). Problém ale je, že mimo něj Bambiho příběh moc toho děje neobsahuje a je rozhodně velké plus, že tomu autoři neudělali delší stopáž, protože dívat se další hodinu jenom na to, jak kreslení jeleni běhají po lese, bych už asi nemusel bez úhony přežít. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy rakouského spisovatele Felixe Saltena, který získal inspiraci pro svůj román během cesty do Itálie, kde ho zaujalo italské slovo "bambino" (dítě). (Terva)
  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)
  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama