Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 257)

sheen 

všechny recenze uživatele

Reálné zobrazení války jaké jsem ještě neměl možnost spatřit v takovém rozsahu. Díky HBO jsem se mohl podívat jak krutá válka doopravdy byla. Jaké si nesla oběti, hzůry o jakých se nám jen zdálo. Parádní přestřelky, bitvy, hektolitry krve, utrhané končetiny, roztrhané těla, hrdinství, bláznovství, přátelství. Nejvíce mě dostal koncentrační tábor. To byla fakt šílenost. Herecké obsazení ač nebylo nějak moc známé velmi překvapilo. Všichni hrají tak reálně, že skoro ani nevěřím, že to sleduji u PC. Celkově propracované do detailu. Za ty peníze to určite stojí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Počula som o tomto seriáli veľa, kým som sa k nemu dostala. Potom on dostal mňa. Niekoľko detailov (naozaj len niekoľko) sa mi zdalo idylických a prikrášlených, ale v porovnaní s mnohými americkými filmami je to surová realita 2. svetovej :-))) Inak nemám absolútne žiadne výhrady a príbehy 506-teho výsadkového som hltala bez dychu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová pocta té "největší z generací" a ultimátní spojenecká procházka velkou válkou od dne D až po V. Teď po vůbec prvním zhlédnutí ale váhám s pátou hvězdou a to protože jsem po většinu série zápolil s velkým počtem jmen a postav, jejich obměnou a změnou hodností. Možná je to jen moje nablblost, nicméně trošku mi to ten dojem zkazilo a měl problém se stoprocentně vžít. Na druhou stranu, právě tohle byla taková záruka proti trapnosti v heroismu a přehnanýmu sentimentu, který by lezl krkem. Jinak bez debat nadčasový dílo a produkce tak parádní, tý precizní válečný akce a čarovných lokací tolik, že to hned tak něco nepřekoná. Tedy, leda by vznikly další seasons na téma Korea, Vietnam, Střední Východ... 🤤 🇺🇸 Teď hurá na PACIFIC. "How could anyone ever know of the price paid by soldiers in terror, agony and bloodshed..." ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý seriál nebo minisérie mě dokáže oslovit každým svým dílem. A "Bratrstvo neohrožených" je jedním z nich. Nádherná režie -u všech dílů- , ze které má divák pocit, že ani nesleduje produkt točený pro televizi, k tomu ještě hezčí hudba Michaela Kamena a především výborné herecké výkony! A pak taky scénář -samozřejmě- , který dokáže oslovit diváka v každém dílu. Já osobně jsem si nejvíce zamiloval díl 6. - ten je vážně překrásný! ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Válka bez patosu a bez přehnaných emocí. To se cení. Postavy umírají právě tak, jak tomu ve válce nejšpíš bylo - bez velkých oslav, nebo vodopádů slz. Jednoduše jsou - granát/tank/samopal - a nejsou. Události přicházejí bez předchozích varování a občas jim předchází nepříjemně napjaté očekávání. Končetiny a vnitřnosti prostě mizí a na všechno bude muset stačit obvaz a trocha morfia. Pokud přežiješ - dobře pro tebe. Pokud ne - škoda pro toho, koho jsi měl krýt. Ale vlast ti za to bude tak jako tak vděčná a za to to přece stojí. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (83)

  • Seržant William „Wild Bill“ Guarnere (Frank John Hughes) se ve skutečnosti nedozvěděl o smrti svého bratra těsně před invazí, jak tomu bylo v seriálu. Tuto zprávu mu doručili již v době výcviku ve Velké Británii. (Žralok)
  • Joe Liebgott (Ross McCall) povedal, že po vojne sa chce vrátiť domov a spravovať taxislužbu. V skutočnosti bol holičom, čo sa odráža v prvej epizóde. V scéne s výsadkármi, ktorí sa pripravovali na zoskok počas dňa D, možno krátko vidieť Liebgotta ako holí vlasy inému vojakovi. (WalterIK7)
  • David Schwimmer, který ztvárnil Herberta M. Sobela, si při výcviku poranil nohu a nějaký čas musel chodit o berlích. (Kulmon)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama