Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

4. června roku 1944, Uppottery, Anglie. Poté co silný vítr a špatná viditelnost odložili spojeneckou invazi v Normandii, poručíci Richard Winters a Lewis Nixon vzpomínají na události, které je dovedli až k samotnému dni "D". O dva roky dříve, v táboře Toccoa ve státě Georgia podstupuje skupina dobrovolníků výsadkářský výcvik. Dobrovolníci tvoří jednu z devíti rot 506. výsadkového pluku - rotu "E" známou jako Easy Company, vedenou náročným a tvrdým Herbertem Sobelem. Díky přísnému režimu, včetně častých výstupů na místní horu Currahee, se Sobelovi podaří vytvořit z nováčků elitní jednotku. Ovšem těžká taktická cvičení, tresty za drobné nebo domnělé přestupky a strategická selhání během manévrů vedly až k naprostému odcizení Sobela od jeho mužů, kteří dávají přednost klidnějšímu poručíku Wintersovi. Když se 506. výsadkový pluk přemístí do Anglie, Sobel zažaluje Winterse za to, že nestihl včas zkontrolovat latríny. Winters si vyžádá vojenský soud a šest jeho seržantů si přeje Sobela raději převelet, než aby jej následovali v boji. I když je plukovník Robert Sink kárá za zradu, nakonec udělá moudré rozhodnutí a Sobela z jednotky převelí. Na den "D", když se zvednou mraky a muži se nalodí na palubu letadla do Francie, už má Easy Company nového velitele, poručíka Thomase Meehana. (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

MI-380 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý týden jsem četl skvělou knihu, kterou jsem na DK hodnotil mimořádnými 100%. Těšil jsem se na vysoce hodnocený seriál, a jak už to tak bývá, s prvním dílem přišlo zklamání. S dvěma postavami jsem se těžko smiřoval. Tou první byl kapitán Sobel, kterého David Schwimmer zahrál jako by šlo o parodii, druhou nevýrazně a nevěrohodně zahranou postavou byl poručík Winters Damiana Lewise, hlavní postava knihy, zde v prvním dílu smutná figurka: 65% (443 hodnotících dává průměrně 92%). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1942-1944. Dva roky příprav… První epizoda na mě působila napoprvé vlažně. Její dokonalost jsem ocenil až při čtvrtém-pátém shlédnutí. Člověk měl možnost se věnovat detailům (ne jen Rossovi z Přátel) a “vychutnat” si třeba Simona Pegga, “Magneta”, “Al Caponeho”, “Poldu z Marsu” nebo si všimnout jaké bylo jméno lodi, která je vedla do Anglie. Dokonalé detaily. Dokonalá atmosféra. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel predstavuje hlavné postavy, ich charaktery a rodiace sa vzťahy. Pamätám si, ako som túto epizódu krátko po premiére zožral niekoľkokrát za sebou, a to aj napriek tomu, že ide "iba" o výcvik. A funguje to stále, aj vyše 20 rokov po premiére. Pre Schwimmera asi životná úloha. Atmosféra v ktorej "niečo visí vo vzduchu" sa dala v závere prakticky krájať. 100% HBO Max ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jednoho z nejlepších seriálů všech dob, který kdy vznikl. Legendární příběh o rotě E , základním kamenem ofenzívy amerických jednotek při vstupu do druhoválečného konfliktu, začínající na území francie , takzvaný Den D. Jednalo se o jednu z největších a nejdrsnějších bitev, kde se účastnili spojenci proti natistickému Německu. Příběh začíná v campu Tocua v roce 43, 2 roky pred dnem D kdy se rota E připravuje na invazi intenzivním a drsným výcvikem. Celý díl je o seznámení s postavami o výcviku a přípravách na jednu z největších ofenzivních operací v historii lidstva. Sledujeme různé postavy v čele s poručíkem Wintersem. Hned od prvního dílu seriál ukazuje neuvěřitelnou kvalitu. A je to odpočinková hodinka před začátkem pekla. Kdo tenhle díl viděl a má pochyby, tak ať je hodí za hlavu. Neexistuje v seriálové podobě nic lepšího. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Three miles up, three miles down! Currahee!" V prvej epizóde sa síce na ostro nebojovalo, napriek bol pobyt roty E vo výcvikovom tábore natočený pútavo. Samozrejme nemohol už tradične chýbať lampasák, ktorý vytrvalo jazdí po svojich podriadených v snahe zavďačiť sa veleniu, tentokrát v postave kapitána Sobela. Uspokojivý rozjazd. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Zhruba v polovině dílu v čase 29:25, když Winters (Damian Lewis) s Nixonem (Ron Livingston) mluví o Sobelovi (David Schwimmer), se objeví poručík Welsh (Rick Warden). Má se jednat o příslušníka 82. divize, ale na rameni má znak orlů 101. divize. 82. divize má červenomodrý znak s písmeny AA - "All America". (ČSFD)

Reklama

Reklama