Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 257)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Rest konečně dohnán a ted se o to víc stydím a hlavně je mi líto, že jsem něco takového tak dlouho odkládal. Naprostý protiklad nudného Pacifiku, nejdokonalejší vyobrazení 2SV, jaké kdy bylo natočeno. Opravdu jako Zachraňte vojína Ryana, jen s propracovanějšími charaktery, kterým je dáno tolik prostoru, kolik jen může včetně jejich vlastních krátkých zážitků často skoro z jejich osobního pohledu (někdy zcela - 6. díl dokonalý příklad a k tomu to funguje i v rámci celého vyprávění a snaze zobrazit hrůzy války) a mnohem fajnovějších dialogů a vztahů a hlavně bez hrozně blbě podaného patriotismu. Zcela bez, za což jsem opravdu hodně vděčný. Po vizuální stránce, po technické stránce, po stránce výpravnosti, vyprávění a rozsáhlosti to není televizní projekt. Ale monumentální, naturalistické, emotivní zobrazení války se všemi hrůzami (u tábora jsem nedýchal a cítil jsem velmi silné mrazení), nesmyslností (taktéž), ale i utužováním bratrství mezi společníky Easy company. A závěrečný díl, i když již vlastně zcela bez války, to potvrdil. některé to změnilo příliš, některé méně, všichni ale vyšli pošramoceni. Čest památce všech, kteří z toho nevyšli vůbec, at se to už nikdy neopakuje. Nejlepší díly: skoro všechny, nejvíc na mně zapůsobily ale Ardeny a pak díl 9, výcvikový díl byl taky díky své jedinečnosti v sérii fajn (a taky díky jistému Sobelovi :)) Grandpa, were you a hero in the war? Grandpa said: No… but I served in a company of heroes. PS: úžasný výběr herců, hlavně na roli Dicka Winterse nemohli vybrat nikoho lepšího než Lewise. PPS: bylo fajn po těch letech vidět různé menší role herců, které znám např. Moriartyho ze Sherlocka :)) Nádherná úvodní sekvence ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou "jenom" skvělé, některé jsou přímo mistrovským dílem. Zejména části šest, sedm a devět - BASTOGNE, BOD ZLOMU a PROČ BOJUJUEME. Ten posledně jmenovaný mi doslova vyrazil dech. Mimochodem, pátý díl KŘIŽOVATKY režíroval sám Tom Hanks a používáním zajímavých prostřihů mezi dvěma časovými rovinami a používáním neobvyklých pohledů kamery dokazuje, že je nejen skvělý herec, ale i režisér. Celkově se skláním v hluboké úctě před tvůrci této desetidílné geniality - za dokonalou filmařinu, za absenci otravného patriotismu a za hluboké lidství, které prostupuje všemi díly. Pánové a dámy, tady ani 5 hvězdiček nestačí!!!! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká kvalitní, takřka ohromujcí a odzbrojující filmařina, která za těch cca 125 mil. dolarů opravdu stála. Anebo také propracovanější a ještě lepší verze Saving Private Ryan, jak chcete. Band of Brothers jsem sjel za 2 dny, mít víc času, zvládl bych to i za 1, čímž chci říct, že je tento seriál vysoce nakažlivý a divák ho hltá jedním dechem (možná kromě poslední víceméně "rozlučkové" epizody). Jinak jde o ultimátní válečnou podívanou, ozvláštněnou výpověďmi veteránů a doprovázenou skvělým soundtrackem z dílny Michaela Kamena. Ze začátku jsem měl trochu problém najít si nějaké oblíbence, kterému bych více fandil, zvlášt když David Schwimmer byl bohužel v záporné roli. Ale časem mi padli do oka Winters, Randleman, Malarkey a vůbec celou tu partu z Easy Company jsem si postupem času oblíbil. A pak to zjištění na konci seriálu...to stálo zato. Jinak všechny díly si byly co do kvality podobné, akorát 9. díl byl výjimečný a hodnotím ho ze všech epizod nejvýš. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako kazišuk. Mě se Bratrstvo líbí svým námětem i zpracováním (třeba seskoky stovek parašutistů jsou úžasně natočené, co chvíli si říkáte "sakra, to byl ale pěkněj záběr"). Ale něco je na něm špatně - tvůrci totiž mají členy Easy Company za hrdiny stojící na piedestalu. V seriálu tyhle postavy vůbec nepůsobí jako lidé, těžko si k nim nacházíte vztah. Navíc je jich moc a mě osobně se pletou. Z řady mi vyčnívá jenom Winters Damiana Lewise, protože je skvěle zahraný (někdy mě u televize udržuje jenom fakt, že za chvíli ho zase uvidím), a David Schwimmer (!), protože jako jeden z mála má jakž takž utvořený charakter postavy. A to je všechno. Na ostatních postavách mi vůbec nezáleží a to je špatně, vždyť ta "člověčina" by vás měla přitáhnout k obrazovkám, ne nějaká "ratatata-kryj mě-ááá-Smith to schytal" akce. Zbytek hodnocení doplním, až po skončení seriálu............... A ono ne a ne a ne. Poslední díl je úplně o ničem, prestože chce vzbudit emoce, ale vám je většina postav úplně ukradená, tudíž je vám jedno, že se s nimi loučíte. Ubírám hvězdičku. Přes všechny jeho kvality se na tenhle seriál znovu dívat nebudu. PS: A opovažte se mě obvinit z toho, že ten seriál nedocením, protože je pro chlapy. Třeba Black Hawk Down patří k mým oblíbeným filmům. Amen. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V první řadě pocta hrdinům padlým i přeživším. Zároveň to má blíže k dokumentu než návykovému seriálu. Většinu postav si divák podle jmen za celou dobu nezapamatuje. Vrcholem je předposlední díl, který je sice bez kulervoucí akce, ale za to plný emocí a otázek bez odpovědí. Winters i Nixon z toho vyšli jako neskuteční frajeři. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (82)

  • Joe Liebgott (Ross McCall) je v seriálu vyobrazován jako věřící žid. Ve skutečnosti byl Liebgott katolík a židé byli pouze jeho předci. (liebgott)
  • Když Američané obsazují holandská města, můžeme zahlédnout skutečného člena roty E. Je jím Edward J. „Babe“ Heffron a hraje civilistu mávajícího vlaječkou. Heffrona v seriálu ztvárnil Robin Laing. (Jihočech)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama