Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 257)

sheen 

všechny recenze uživatele

Reálné zobrazení války jaké jsem ještě neměl možnost spatřit v takovém rozsahu. Díky HBO jsem se mohl podívat jak krutá válka doopravdy byla. Jaké si nesla oběti, hzůry o jakých se nám jen zdálo. Parádní přestřelky, bitvy, hektolitry krve, utrhané končetiny, roztrhané těla, hrdinství, bláznovství, přátelství. Nejvíce mě dostal koncentrační tábor. To byla fakt šílenost. Herecké obsazení ač nebylo nějak moc známé velmi překvapilo. Všichni hrají tak reálně, že skoro ani nevěřím, že to sleduji u PC. Celkově propracované do detailu. Za ty peníze to určite stojí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů všech dob. Perfektní skloubení atmosféry, hudby, výpravy a hereckých výkonů. Deset hodin kvalitního válečného filmu, mapujícího působení elitní vojenské jendotky za druhé světové války, tréninkem počínaje a poválečnou situací konče. Nejpůsobivější je nejspíš část, odehrávající se v zasněžených lesích Ardén. Takhle válka prostě musela vypadat. A věru, i když jsem military fanoušek, takovou válku bych asi zažít nechtěl. A to je poprvé, co jsem tenhle pocit měl. Tady ta protiválečnost zatraceně funguje. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Pri rozpočte 120 miliónov a pri produkcií HBO nemohlo ani vzniknúť nič iné, ako jeden z najunikátnejších mini seriálov aké som kedy videl. Tak perfektnú a maximálne realisticky uveriteľnú vojnovú atmosféru som videl málo kde, čiže nemám dôvod dávať menej ako 100% ............ Soundtrack Michael Kamen: 1. Main Titles [2:24] ,2. Band of Brothers Suite One [6:31] ,3. Band of Brothers Suite Two [9:15] ,4. The Mission Begins [5:50] ,5. Swamp [2:08] ,6. Spier's Speech [1:02] ,7. Fire on Lake [2:16] ,8. Paraplui [2:17] ,9. Boy Eats Chocolate [1:18] ,10. Bull's Theme [3:21] ,11. Winters on Subway [1:54] ,12. Headscarf [4:11] ,13. Buck in Hospital [2:01] ,14. Plaisir d'amour [1:56] ,15. Preparing for Patrol [2:32] ,16. String Quartet in C-sharp minor, Op. 131 - Beethoven [2:13] ,17. Discovery of the Camp [10:59] ,18. Nixon's Walk [2:18] ,19. Austria [2:01] ,20. Band of Brothers Requiem [3:18], ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se oběvil brzy po filmu Zachraňte vojína Ryana. Takže jsem se mu dlouho bránil, protože jsem si myslel že "Ryana" jen tak něco nepřekoná. Po několika letech jsem se s obavami do téhle desetidílné série pustil. A dodnes jsem rád, že jsem to udělal. Je to série, která překonává většinu válečných filmů, hrozně rychle si zamilujete hlavní hrdiny, a každý díl vás něčím dostane, nebo osloví. Skvělá hudba, scénář a kamera jen dotahují tento seriál k dokonalosti. Za mě 100% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová pocta té "největší z generací" a ultimátní spojenecká procházka velkou válkou od dne D až po V. Teď po vůbec prvním zhlédnutí ale váhám s pátou hvězdou a to protože jsem po většinu série zápolil s velkým počtem jmen a postav, jejich obměnou a změnou hodností. Možná je to jen moje nablblost, nicméně trošku mi to ten dojem zkazilo a měl problém se stoprocentně vžít. Na druhou stranu, právě tohle byla taková záruka proti trapnosti v heroismu a přehnanýmu sentimentu, který by lezl krkem. Jinak bez debat nadčasový dílo a produkce tak parádní, tý precizní válečný akce a čarovných lokací tolik, že to hned tak něco nepřekoná. Tedy, leda by vznikly další seasons na téma Korea, Vietnam, Střední Východ... 🤤 🇺🇸 Teď hurá na PACIFIC. "How could anyone ever know of the price paid by soldiers in terror, agony and bloodshed..." ()

Galerie (138)

Zajímavosti (82)

  • Když Američané obsazují holandská města, můžeme zahlédnout skutečného člena roty E. Je jím Edward J. „Babe“ Heffron a hraje civilistu mávajícího vlaječkou. Heffrona v seriálu ztvárnil Robin Laing. (Jihočech)
  • V roku 2003 sa stal najpredávanejším seriálom vydaným na DVD, pričom v predaji vyniesol 109 miliónov amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Dale Dye (Robert Sink) povedal, že neamerickí herci museli počas výcvikového tábora hovoriť americkým prízvukom a boli potrestaní aj za to, že nepoužili správny prízvuk alebo slang. (WalterIK7)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama