Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 257)

sud 

všechny recenze uživatele

Co chybělo v "Zachraňte vojína Ryana", to zde nechybí. Celý seriál, všech deset dílů je vynikajících jako jeho vylodění v Normandii. Natočeno opravdu realisticky, lidsky a opravdově. Nenajdeme tu žádné přehnané patriotství, patos ani plytkost. Naopak, je to plné absurdity války, hrdinství obyčejných lidí, lidskosti a přátelství. A to v tom nejlepším slova smyslu a obraze, jaký by si fanda válečných filmů mohl přát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebol som hrdina... Ale veľa som ich poznal.“ To už ani nie je seriál. Až nechutný 120-miliónový rozpočet a 600 (!) úctyhodne monumentálnych minút sa hravo vyrovnajú akémukoľvek celovečernému vojnovému dvojhodinovému veľkofilmu. Vrátane ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA. Práve jej strhujúci kritický a komerčný úspech inšpiroval jej režiséra Stevena Spielberga a jeho hereckú hviezdu, Toma Hanksa, v produkovaní seriálu „Bratstvo neohrozených“. Pojednáva o vo vojnovom pekle zdecimovanej Európy čoraz ubúdajúcejšom výsadku parašutistov. Špičková technická stránka (akčné scény, výprava, kostýmy, rekvizity, masky, strih zvukových efektov, realistické počítačové triky, kamera, hudba) poteší. Ale mimoriadne sa vydarila i práca s postavami, vzťahmi medzi nimi, ich charakterizáciou či dialógmi. Vidieť v jednej scéne Damiana Lewisa, Donnieho Wahlberga a Neala McDonougha je pohľad na nezaplatenie, hoci sa vám to ešte nemusí zdať, ale ke´d ich uvidíte prvý raz pokope, asi sa už zdať začne. Viac v mojom článku na Recenzie.org: http://recenzie.org/serialy/237-bratstvo-neohrozenych-100- ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou "jenom" skvělé, některé jsou přímo mistrovským dílem. Zejména části šest, sedm a devět - BASTOGNE, BOD ZLOMU a PROČ BOJUJUEME. Ten posledně jmenovaný mi doslova vyrazil dech. Mimochodem, pátý díl KŘIŽOVATKY režíroval sám Tom Hanks a používáním zajímavých prostřihů mezi dvěma časovými rovinami a používáním neobvyklých pohledů kamery dokazuje, že je nejen skvělý herec, ale i režisér. Celkově se skláním v hluboké úctě před tvůrci této desetidílné geniality - za dokonalou filmařinu, za absenci otravného patriotismu a za hluboké lidství, které prostupuje všemi díly. Pánové a dámy, tady ani 5 hvězdiček nestačí!!!! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech je neuvěřitelné, co HBO v rámci seriálové tvorby stvořilo a zafinancovalo. Definitivní Spielbergova a potažmo Hanksova tečka za tímto obdobím, které je dlouhé roky přitahovalo (btw ten díl režírovaný přímo Tomem Hanksem je vůbec nejlepší ze všech). Nezbývá než Spielbergovi poděkovat za Shindlerův seznam, Zachraňte vojína Ryana nebo i Medal of Honor a samozřejmě Bratrstvo neohrožených, kteří jsou jednou velkou sondou do duše podle všeho statečné Roty E. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vizuálně téměř až orgazmická záležitost. Dějově pěkně rozložené a celkově dost poutavé. Herci sympatičtí, avšak potýkal jsem se s dost vážným problémem rozlišovat u nich jednotlivé osobnosti. Tak nějak mi splývali v jeden celek, kterému sem říkal ,,američtí vojáci". A seriál skutečně zobrazuje ameriku tak, jak si ji zejména američtí lidé přejí vidět a oslavovat ji. K tomu jsou potřeba hrdinové, tedy lidé, kteří se na nic neptají a plní rozkazy shora. A kdokoliv, kdo přežil Bastogne se stává hrdinou automaticky, zejména pak, je - li Američanem. Nesmysl celé války je v seriálu skutečně zmiňován. Její účel už však samozřejmě ne. To sem však už nepatří. Seriál je zpracován tak pěkně, že ho bezesporu řadím k naprostému vrcholu seriálové tvorby a myslím, že s přehledem strčí do kapsy valnou většinu filmů s válečnou tématikou. A tohle musím uznat, ať už je moje důvěra v americké záměry jakákoliv. 4* ()

Galerie (138)

Zajímavosti (82)

  • V roku 2003 sa stal najpredávanejším seriálom vydaným na DVD, pričom v predaji vyniesol 109 miliónov amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Filmovými hrdinami sa v seriáli stali príslušníci roty E (Easy) 2. práporu ("White Currahee") 506. výsadkového pešieho regimentu americkej 101. vzdušnej výsadkovej divízie ("Screaming Eagles"). (marlon)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama