Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 258)

sheen 

všechny recenze uživatele

Reálné zobrazení války jaké jsem ještě neměl možnost spatřit v takovém rozsahu. Díky HBO jsem se mohl podívat jak krutá válka doopravdy byla. Jaké si nesla oběti, hzůry o jakých se nám jen zdálo. Parádní přestřelky, bitvy, hektolitry krve, utrhané končetiny, roztrhané těla, hrdinství, bláznovství, přátelství. Nejvíce mě dostal koncentrační tábor. To byla fakt šílenost. Herecké obsazení ač nebylo nějak moc známé velmi překvapilo. Všichni hrají tak reálně, že skoro ani nevěřím, že to sleduji u PC. Celkově propracované do detailu. Za ty peníze to určite stojí. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených seriálů (a nutno dodat, nebudu zcela jista sám). Perfektní efekty a vše kolem války je skvěle udělané. I samotné dialogy, či jen gesta mi stále víc a víc rozevírala moje víčka. Na tento seriál se musím podívat ještě jednou, protože doteď nevím, jestli se mám na to podívat po padesátéčtvrté, nebo po padesátépáté. Každý díl má totiž v sobě něco jedinečného, originálního a roztáhnout Ryana na 10 dílů bylo to nejmoudřejší řešení, jakého jsme se mohli dočkat. 1. díl - Currahee = 100% | 2. díl - Day of Days = 100% | 3. díl - Carentan = 90% | 4. díl - Replacements = 85% | 5. díl - Crossroads = 100% | 6. díl - Bastogne = 100% | 7. díl - The Breaking Point = 90% | 8. díl - The Last Patrol = 95% | 9. díl - Why We Fight = 100% | 10. díl - Points = 100% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

1. díl Celkem se mi to i líbilo (jako když jíte salát nebo syrovej špenát, ani chutná ani není odporný, spíš prostě bez chuti), ale bohužel je to až příliš zdlouhavý (tou nudnou způsobou), postavy jsou až příliš schematický (tvrdej neschopnej sdírač velitel, výtečnej a schopnej jeho zástupce), z jejich výcviku se tam vlasně ukáže pár pobíhání po kopcích, několik seskoků z letadla nebo trenažeru a chvilka střílení. Jinak je to spíš skoro patetický a kdyby tam už bojovali, z patosu by to nevyšlo vůbec. Postavy kromě dvou výše zmíněných (nefanděme si, ani ti nejsou kdoví co) jsou zatím jak drak ve větru, papírový a plochý. A příběh je stokrát ohraný klišé, který si vyprávějí všichni vojáci nejen základní služby. Docela se rozmýšlím, jestli se budu dívat vůbec dál. (5.4.06) 2. Díl No, sice je to trošku zábavnější jak první díl (hlavně proto, že už vyšli do akce), ale pořád mi to přišlo jak epizoda ze seriálu 24 hodin. Zdlouhavý a nezáživný a triky na mě přímo řvaly Počítač! Jen by mě ještě zajímalo, jak mohla být ta operace považována za výtečnou a dodnes se o ní učí ve Westpointu. Asi jsem něco neviděl, nebo mi něco tvůrci zamlčeli, ale mně to nijak skvěle nepřipadlo. Běhat před kulkama těžkýho kulometu lze totiž vážně jen ve filmu. Ještě jsem se pořád nerozhodl, jestli se na to dodívám. Pokud se nerozhodnu ani při čtvrtým dílu, vykašlu se na to. (12.4.06) 3. Díl Třetí díl mě opět nepřesvědčil, že by to byl "nejlepší" nebo "výtečný" seriál. Tentokrát jsem si všímal hlavně té podivné nerovnoměrnosti v rozložení děje. Vím, že takhle by to možná mohlo být ve skutečnosti (ve 2. sv. v. jsem nebyl, takže fakt nevím), ale do seriálu se to podle mě nehodí. Jednu chvíli jsem se prostě strašlivě nudil blábolama alá ruská polívková opera a v další chvíli mě akčnost přitlačila do sedadla spolucestujícího třemi Gé. Ani ta akce se mi nezdála. Hodně mi připomínala východoněmecký indiánky: nepřítel pořád střílí, naši pořád umírají a padají z "koní" a pořád jich je tam jak much. Co se týká děje, nic moc se tam vlastně nestalo. Jeden dostal válečnou psychózu a než se z toho dostal, dostal to. I patosu je tam hodně viz. závěrečná scéna s tím psychotikem i závěr sám. (30.4.06) jindy Viděl jsem ještě čtyřku a pak sedmičku o tom románku s nemocniční sestrou. Jenže ani ty mě nepřesvědčily o kvalitách. Bojové sekvence jsou celkem zajímavý, hyperrealismus je nerealistický a nevyváženost mezi akcí a nudou čím dál víc nevyvážená. Jestli toto je nejlepší seriál všech dob, pak bych hodně rád viděl ten nejhorší (jen tak mimochodem, do sekce seriál nepočítám telenovely jakýhokoliv původu). Jindy Druhé opakování na Nově jenom potvrdilo "oblíbenost" tohoto výtvoru mezi lidmi, jak jsem ji avizoval dříve. Promítání někdy kolem jedné hodiny v noci od pondělí do čtvrtka ukazuje, že tento "šperk" neměl sledovanost ani poprvé, kdy jej též postupně přeřazovali do méně populárních nočních hodin. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová pocta té "největší z generací" a ultimátní spojenecká procházka velkou válkou od dne D až po V. Teď po vůbec prvním zhlédnutí ale váhám s pátou hvězdou a to protože jsem po většinu série zápolil s velkým počtem jmen a postav, jejich obměnou a změnou hodností. Možná je to jen moje nablblost, nicméně trošku mi to ten dojem zkazilo a měl problém se stoprocentně vžít. Na druhou stranu, právě tohle byla taková záruka proti trapnosti v heroismu a přehnanýmu sentimentu, který by lezl krkem. Jinak bez debat nadčasový dílo a produkce tak parádní, tý precizní válečný akce a čarovných lokací tolik, že to hned tak něco nepřekoná. Tedy, leda by vznikly další seasons na téma Korea, Vietnam, Střední Východ... 🤤 🇺🇸 Teď hurá na PACIFIC. "How could anyone ever know of the price paid by soldiers in terror, agony and bloodshed..." ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako kazišuk. Mě se Bratrstvo líbí svým námětem i zpracováním (třeba seskoky stovek parašutistů jsou úžasně natočené, co chvíli si říkáte "sakra, to byl ale pěkněj záběr"). Ale něco je na něm špatně - tvůrci totiž mají členy Easy Company za hrdiny stojící na piedestalu. V seriálu tyhle postavy vůbec nepůsobí jako lidé, těžko si k nim nacházíte vztah. Navíc je jich moc a mě osobně se pletou. Z řady mi vyčnívá jenom Winters Damiana Lewise, protože je skvěle zahraný (někdy mě u televize udržuje jenom fakt, že za chvíli ho zase uvidím), a David Schwimmer (!), protože jako jeden z mála má jakž takž utvořený charakter postavy. A to je všechno. Na ostatních postavách mi vůbec nezáleží a to je špatně, vždyť ta "člověčina" by vás měla přitáhnout k obrazovkám, ne nějaká "ratatata-kryj mě-ááá-Smith to schytal" akce. Zbytek hodnocení doplním, až po skončení seriálu............... A ono ne a ne a ne. Poslední díl je úplně o ničem, prestože chce vzbudit emoce, ale vám je většina postav úplně ukradená, tudíž je vám jedno, že se s nimi loučíte. Ubírám hvězdičku. Přes všechny jeho kvality se na tenhle seriál znovu dívat nebudu. PS: A opovažte se mě obvinit z toho, že ten seriál nedocením, protože je pro chlapy. Třeba Black Hawk Down patří k mým oblíbeným filmům. Amen. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (83)

  • George Luz (Rick Gomez) se rozhodne nevhodit do místnosti granát a poté zjistí, že se tam ukrývá rodina civilistů. Tato příhoda ze třetí epizody se ve skutečnosti přihodila vojínovi jménem Edward Heffron v Holandsku. (Kulmon)
  • David Schwimmer, který ztvárnil Herberta M. Sobela, si při výcviku poranil nohu a nějaký čas musel chodit o berlích. (Kulmon)
  • Podle Empire Magazine jde o 41. nejlepší seriál všech dob. (jirijost)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama