Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 257)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako kazišuk. Mě se Bratrstvo líbí svým námětem i zpracováním (třeba seskoky stovek parašutistů jsou úžasně natočené, co chvíli si říkáte "sakra, to byl ale pěkněj záběr"). Ale něco je na něm špatně - tvůrci totiž mají členy Easy Company za hrdiny stojící na piedestalu. V seriálu tyhle postavy vůbec nepůsobí jako lidé, těžko si k nim nacházíte vztah. Navíc je jich moc a mě osobně se pletou. Z řady mi vyčnívá jenom Winters Damiana Lewise, protože je skvěle zahraný (někdy mě u televize udržuje jenom fakt, že za chvíli ho zase uvidím), a David Schwimmer (!), protože jako jeden z mála má jakž takž utvořený charakter postavy. A to je všechno. Na ostatních postavách mi vůbec nezáleží a to je špatně, vždyť ta "člověčina" by vás měla přitáhnout k obrazovkám, ne nějaká "ratatata-kryj mě-ááá-Smith to schytal" akce. Zbytek hodnocení doplním, až po skončení seriálu............... A ono ne a ne a ne. Poslední díl je úplně o ničem, prestože chce vzbudit emoce, ale vám je většina postav úplně ukradená, tudíž je vám jedno, že se s nimi loučíte. Ubírám hvězdičku. Přes všechny jeho kvality se na tenhle seriál znovu dívat nebudu. PS: A opovažte se mě obvinit z toho, že ten seriál nedocením, protože je pro chlapy. Třeba Black Hawk Down patří k mým oblíbeným filmům. Amen. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká kvalitní, takřka ohromujcí a odzbrojující filmařina, která za těch cca 125 mil. dolarů opravdu stála. Anebo také propracovanější a ještě lepší verze Saving Private Ryan, jak chcete. Band of Brothers jsem sjel za 2 dny, mít víc času, zvládl bych to i za 1, čímž chci říct, že je tento seriál vysoce nakažlivý a divák ho hltá jedním dechem (možná kromě poslední víceméně "rozlučkové" epizody). Jinak jde o ultimátní válečnou podívanou, ozvláštněnou výpověďmi veteránů a doprovázenou skvělým soundtrackem z dílny Michaela Kamena. Ze začátku jsem měl trochu problém najít si nějaké oblíbence, kterému bych více fandil, zvlášt když David Schwimmer byl bohužel v záporné roli. Ale časem mi padli do oka Winters, Randleman, Malarkey a vůbec celou tu partu z Easy Company jsem si postupem času oblíbil. A pak to zjištění na konci seriálu...to stálo zato. Jinak všechny díly si byly co do kvality podobné, akorát 9. díl byl výjimečný a hodnotím ho ze všech epizod nejvýš. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na poli válečných filmů hodně a ač valná většina z nich byla fakt kvalitní .Toto dílko je fakt všechny překonalo. To že to produkovalo HBO jenom dokazuje , že to skutečně není TV. Filmová serie , mapující velmi brilatním způsobem všechny zásadní události od začátku tažení spojenců až po jeho konec, který je proložen i minipřeběhy je naprosto strhující.Hudba zde jen podtrhuje onu výjimečnost.Každý díl mě dostal jinak, ale devatý ve mě vyvolal něco co se dá fakt těžko popsat.Tato miniserie byla skutečně natočena z úctou k "obyčejným" hrdinům války. Stejnou úctu já mám ovšem i filmařům tohoto díla. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná seriálová pocta té "největší z generací" a ultimátní spojenecká procházka velkou válkou od dne D až po V. Teď po vůbec prvním zhlédnutí ale váhám s pátou hvězdou a to protože jsem po většinu série zápolil s velkým počtem jmen a postav, jejich obměnou a změnou hodností. Možná je to jen moje nablblost, nicméně trošku mi to ten dojem zkazilo a měl problém se stoprocentně vžít. Na druhou stranu, právě tohle byla taková záruka proti trapnosti v heroismu a přehnanýmu sentimentu, který by lezl krkem. Jinak bez debat nadčasový dílo a produkce tak parádní, tý precizní válečný akce a čarovných lokací tolik, že to hned tak něco nepřekoná. Tedy, leda by vznikly další seasons na téma Korea, Vietnam, Střední Východ... 🤤 🇺🇸 Teď hurá na PACIFIC. "How could anyone ever know of the price paid by soldiers in terror, agony and bloodshed..." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tam pod horou CURRAHEE, v táboře Toccoa se formuje rota ,,E". currahee v jazyce indiánského kmene cherokee znamená -zůstat osamocený. to se vám v boji může lehce stát, proto je třeba podepsat pojistku na 10 000 dolarů pro své blízké a po drilu, jaký může absolovovat jen ta nejlepší jednotka, se vydáme vstříc dobrodružství, zůčastnit se DNU VŠECH DNÚ. během výsadku spoléhat na sebe, a věřit, že dopadnu aspoň přibližně tam kam mám. ocitneme se před městem CARENTAN, které je třeba dobýt a začíná první vážnější zamyšlení nad smyslem toho všeho. život plyne rychle a válečný obzvlášť. když přicházejí NOVÁČKOVÉ, není to z důvodu dovolených, ale předzvěst, že bude třeba plnit další náročné úkoly, třeba dobýt KŘIŽOVATKU. a že při každém dobývání je třeba štěstí, o tom by mohl velitel Dike Winters vyprávět. vyprávět by mohl i doktor, když v lesích u BASTOGNE dělal co mohl, ale žádný zázrak se nekonal. za to, když nadešel BOD ZLOMU a v lesích okolo Foy bylo třeba zjistit, kdo bude ten správný velitel roty ,,E", jeden takový zázrak se stal. s blížícím se koncem války, je čas podívat se na psychiku vojáků. zvlášť, když 11 znich čeká POSLEDNÍ HLÍDKA a úkol přivést z německého tábora zajatce. a já vím, že nikdy za války nesmím být doktorem. PROČ BOJUJEME ? možná někdo pochyboval o smyslu toho co dělal. ale jen do okamžiku, než spatřil koncentrační tábor. ale to už je skoro konec. rota ,,E" za odměnu může obsadit Hitlerovu pevnost Orlí hnízdo nebo třeba dům H.Goringa. a nad alkoholem z jejich zásob přemýšlet, kolik bodů komu chybí k magické hranici 85, která je důležitá k povolení na odjezd domů. kapitulací Japonska končí 2. světová válka......... S.Spielberg, T.Hanks, M.Kamen, to je jen pár jmen, která se podepsala na mimořádném filmovém díle. sledujte příběhy, ve kterých si najdete svého hrdinu a sním prožijte 2. světovou válku. kamera je je autentická, hudba působivá a scénář zaručuje, že se nudit nebudete. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (82)

  • Kvôli natáčaniu bolo zakúpených, alebo vyrobených 2000 nemeckých a amerických uniforiem. (WalterIK7)
  • 15 architektů a přes 200 konstruktérů postavilo 11 evropských měst, ve kterých se děj odehrává. Při natáčení scén u Bastogne pokryl les umělý sníh z 226 000 kg papíru. Les se nacházel v hangáru, jeho vybudování stálo 250 000 dolarů. (IronFan)
  • Seriál trvá celkem 675 minut, natáčel se od 3. dubna do 24. listopadu roku 2000. Realizaci předcházely dva roky příprav a výsledná cena seriálu překonala laťku 120 milionů dolarů. (jirijost)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama