Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 258)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ti nejodvážnějí si zaslouží tu nejlepší možnou poctu. A jak si HBO řeklo, tak také udělalo. Ano, někdy je to až takhle jednoduché... Na druhou stranu je pravda, že ne všechny díly jsou úplně geniální. Některé jsou "pouze" vysoce nadprůměrné, ale kdo by to řešil, když si stačí vzpomenout na ta kvanta nezapomenutelných momentů. A to nejen těch bitevních, ale především těch lidských. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V první řadě pocta hrdinům padlým i přeživším. Zároveň to má blíže k dokumentu než návykovému seriálu. Většinu postav si divák podle jmen za celou dobu nezapamatuje. Vrcholem je předposlední díl, který je sice bez kulervoucí akce, ale za to plný emocí a otázek bez odpovědí. Winters i Nixon z toho vyšli jako neskuteční frajeři. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Válečný seriál co hravě strčí do kapsy lecjaký válečný film. První výcvikové díly mne až tak nebavily, snad proto, že o tom něco vím a film mi nedal nic nového. Od okamžiku kdy se však první Dakoty dostanou do palby flaku nad LZ, jsem přestal dýchat a jen zíral. Takto zpracované boje jsem ještě neviděl a smekám. Kamera je naprosto dokonalá, stejně tak všechny reálie. Dodnes si vybavuji mráz Ardenských lesů, který mnou při sledování třásl. Dnešní poslední žijící veteráni ze 101. Airborne vysoce ocenili tuto poctu jakou jim vysekl tým režisérů a herců. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +reálnost, formát, příběhy vojáků, jejich osudy, detailní záběry -herecké obsazení, nepřehlednost vojáků=nutnost vidět napodruhé/// Vyjímečný počin, který sleduje cestu a osudy vojáku roty E od jejich výcviku, přes výsadek v Normandii až po úplný konec války. Ze seriálu máte pocit, že vám ukázal kompletní pohled a průřez druhé světové z pohledu jedné jednotky z mnoha. Za velké plus se dá považovat reálnost všech záběrů, až vás marzí. A přiznám se, že jsem se vůbec nenudil a to u tak rozsáhleho dílka je rovněž podstatné. Navíc každý díl se rámcově odehrává v jiném prostředí. Je fakt, že některé díli jsou méně zajímavé nadruhou stranu některé skutečné výtečné, ale celkově není co vytknout, tedy snad jen to herecké obsazení neznámími tvářemi (pravděpodobně účel) a především, měl jsem problém zjistit kdo je vlastně kdo. Takže je třeba tento seriál zhlédnou napodruhé, i když vadí to tak moc?/// Celkem 95%/// Pozn: mému názoru je ještě blíže komentář od Marigolda a HoneyBunny ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že The Pacific je 100x lepší ale ako vojnový seriál, ktorý obsadí druhú pozíciu, to nieje zlé. Vizuálna stránka je pozoruhodná. Iste, poviete si, za 120 000 000 dolárov by ste to tak dobre nakrútili aj vy. Ale niektoré epizódy sú také monumentálne, že trvajú síce „len“ 60 minút, ale budete z nich tak „vojnovo naplnení“, akoby sa jednalo o dvojhodinové „plnohodnotné“ kino filmy. Spielberg teda opätovne potvrdil svoju obchodnú zručnosť, keď za relatívne nízky peniaz sprevádzkoval obrovský kolos (revolučný Jurský park urobil za ani nie sedemdesiat miliónov dolárov). Kostýmy, sychravé exteriéry, detailne zariadené interiéry, zbrane, masky, rekvizity, tanky, vozidlá, lietadlá, masové bojové scenérie atď., to všetko je na špičkovej úrovni, ktorá miestami až berie dych. Vďaka bohu neberie dych tým „aha, aké bombové efekty“ alebo „dofrasa, ako to nakrútili?“ ale tým, že sa stávame svedkami akoby dokumentárnych záberov, sme súčasťou príbehu a sánka nám nepadá z počítačových trikov, ale z príbehu a verného „podania doby“. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (83)

  • David Schwimmer, který ztvárnil Herberta M. Sobela, si při výcviku poranil nohu a nějaký čas musel chodit o berlích. (Kulmon)
  • Pri výrobe seriálu bolo použitých viac ako 2000 komparzistov. (WalterIK7)
  • Kvôli natáčaniu bolo zakúpených, alebo vyrobených 2000 nemeckých a amerických uniforiem. (WalterIK7)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama