Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 2
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 258)

Šakal 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně jednoznačně nejlepší válečný film (seriál) všech dob. Jednoznačně lepší záležitost než vojín Ryan! Nepřekonatelné vypodobnění války z produkce HBO, na kterém spolupracoval i Spielberg a Hanks. Příběhy roty E ( paraglánů) nás provedou od úplného začátku (výcvikového tábora), později nás převedou přes první akci nasazení (zvanou "den D") až do úplného konce války.Tento seriál je nesmírně realistický, syrový, že nemůže nechat chladným nikoho z nás. Parádní kamera, vše navíc umocněno působivým hudebním doprovodem Michaela Kamena. Myslel jsem, že nic nemůže překonat (pro mě) díly, kde se bojovalo, ať už jde o bitvu o výběžek v Ardenách nebo operaci Market garden, ale to co přišlo v předposledním díle, kdy vojáci objevili v lesích koncentrační tábory, se nedá slovy vůbec popsat! Tak neskutečeně zkličující pocit a naprostý pocit zmaru, co mě přepadl, to jsem opravdu nečekal, že by ve mně mohlo cokoliv vyvolat. Nezbývá než poděkovat produkci HBO za vznik tohoto působivého díla, protože nebýt takovýchto počinů, mohli by jsme se za pár desítek let dočkat toho, že koncentrační tábory a jiné hrůzy byly vlastně mýtus! Jediný zápor tohoto seriálu je, že má konec. Nechtěl jsem věřit tomu, že těch 10 hodin uběhlo tak rychle....... :( ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako to je? “Čtyři vraždy/časti stačí drahoušku”. Je mi ľúto, ale úplne mimo mňa. Kým ma prvá epizóda zaujala vzťahovými konfliktmi, kedy bolo dostatočne poukázané nato, že teoretik, nie je automaticky praktik, že vynucovanie si disciplíny, automaticky neznamená prirodzený rešpekt, od druhej je to už (pre mňa) vyslovene samé vojenské klišé (i keď veľmi solídne vyobrazené!). Bohužiaľ, pre moju maličkosť nijak extra zaujímavé ani pútavo podané. Keď niečo o vojne, tak skôr dokument, a i keď výnimka potvrdzuje pravidlo, toto (pre mňa) nie je ten prípad. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se tolik dolarů investovalo právě do tohoto projektu. Peníze jsou na Bratrstvu opravdu vidět pomale v každém políčku. Díky tomu a zručné práci celého filmového štábu jsem si mohl plně vychutnat postup spojenců v Evropě. Každý díl doprovází i úvodní slovo členů "Éčka", které spolu s výtečnou hudební znělkou Michaela Kamena startuje 50 minut válečného běsnění - hrdinství, odvahy, proher, výher, nefalšovaného kamarádství... Hned se na ten život díváte jinak. Dalším výrazným plusem je, že každý díl je trochu jiný nejen obsahem, ale i způsobem vyprávění, myšlenkou atd. Zkrátka neexistuje snad nic kromě délky (10 hodin dá opravdu zabrat), co bych mohl vytknout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tam pod horou CURRAHEE, v táboře Toccoa se formuje rota ,,E". currahee v jazyce indiánského kmene cherokee znamená -zůstat osamocený. to se vám v boji může lehce stát, proto je třeba podepsat pojistku na 10 000 dolarů pro své blízké a po drilu, jaký může absolovovat jen ta nejlepší jednotka, se vydáme vstříc dobrodružství, zůčastnit se DNU VŠECH DNÚ. během výsadku spoléhat na sebe, a věřit, že dopadnu aspoň přibližně tam kam mám. ocitneme se před městem CARENTAN, které je třeba dobýt a začíná první vážnější zamyšlení nad smyslem toho všeho. život plyne rychle a válečný obzvlášť. když přicházejí NOVÁČKOVÉ, není to z důvodu dovolených, ale předzvěst, že bude třeba plnit další náročné úkoly, třeba dobýt KŘIŽOVATKU. a že při každém dobývání je třeba štěstí, o tom by mohl velitel Dike Winters vyprávět. vyprávět by mohl i doktor, když v lesích u BASTOGNE dělal co mohl, ale žádný zázrak se nekonal. za to, když nadešel BOD ZLOMU a v lesích okolo Foy bylo třeba zjistit, kdo bude ten správný velitel roty ,,E", jeden takový zázrak se stal. s blížícím se koncem války, je čas podívat se na psychiku vojáků. zvlášť, když 11 znich čeká POSLEDNÍ HLÍDKA a úkol přivést z německého tábora zajatce. a já vím, že nikdy za války nesmím být doktorem. PROČ BOJUJEME ? možná někdo pochyboval o smyslu toho co dělal. ale jen do okamžiku, než spatřil koncentrační tábor. ale to už je skoro konec. rota ,,E" za odměnu může obsadit Hitlerovu pevnost Orlí hnízdo nebo třeba dům H.Goringa. a nad alkoholem z jejich zásob přemýšlet, kolik bodů komu chybí k magické hranici 85, která je důležitá k povolení na odjezd domů. kapitulací Japonska končí 2. světová válka......... S.Spielberg, T.Hanks, M.Kamen, to je jen pár jmen, která se podepsala na mimořádném filmovém díle. sledujte příběhy, ve kterých si najdete svého hrdinu a sním prožijte 2. světovou válku. kamera je je autentická, hudba působivá a scénář zaručuje, že se nudit nebudete. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady se z televizního formátu vytěžilo asi naprosté maximum nebo snad ještě víc. Seriál je to excelentní a je dobré, že se mu vyhnuly věci jako přehnaný patriotizmus nebo třeba postava hrdinného černocha. Jen bych hodnocení raději dával spíš za tu filmařinu a příběh vnímal jako konkrétní příběh chlapců z roty E než nějaký komplexnější obraz války. Že se za německé protiofenzívy na americké straně začalo popravovat za dezerci a neuposlechnutí rozkazu se třeba nedozvíte a co je to válka by, při vší úctě, mohli vyprávět spíše vojáci z východní fronty. Jenže o tom pravděpodobně žádný podobný film či seriál nevznikne, protože koho by to v Americe zajímalo a kdo by na to v Evropě našel peníze. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (83)

  • Přestože se jedná pouze o desetidílnou sérii, je v ní úctyhodných 500 mluvených rolí. (jirijost)
  • Skutečný major Richard D. „Dick“ Winters (Damian Lewis) zemřel 2. ledna roku 2011 ve svých 92 letech. (Kenny12.5)
  • Poslední dva žijící členové roty E, kteří se objevili v seriálu, zemřeli v roce 2017. Seržanta Edwarda Tippera (Bart Ruspoli) připravila v epizodě Carentan (2001) exploze minometného granátu o oko a obě nohy (stejná zranění utrpěl i ve skutečnosti). Navzdory tomuto handicapu se dožil věku 95 let a zemřel 1. 2. 2017. Donald Malarkey (Scott Grimes) válku přežil bez vážnějších zranění a zemřel 30. 9. 2017 ve věku 96 let. K 1. 10. 2017 žilo ještě 10 vojáků z roty E, kteří se v seriálu neobjevili. (PatrikP4)

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama