Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Shit 

všechny recenze uživatele

Udělat tenhle film ve stylu apokalyptickýho Mad maxe, tak z toho mohlo být parádní dílko, bohužel se tak nestalo a tak jen málo scén stojí za to se na to koukat, ale zase na druhou stranu nudný to taky neni a James Caviezel je docela dobrej a ta jeho kára sojí ze to se na to aspoň na chvilku podívat ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě filmařina, kde nic nepřekvapí, ale ani se nic neposere. Caviezel je tady obdivuhodně sympatickej (a to ani nemusí mít na hlavě trnovou korunu) a i režisér s jeho pomocí dokázal slabej scénář povýšit o jednu úroveň. Celkem naštvalo, jak se ve scénáři všechno a všichni točí jenom kolem nehod. Colm Feore v roli záporáka, což nikoho nepřekvapí, protože on ani nic jinýho nehraje. Rhona Mitra je kočka, ale už teď jsem na její výkon zapomněl. Jediný, co mi ulpělo, tak jak měla ty červený šaty. PS: a kozy neukázala. Každej si o tomhle filmu musí udělat obrázek sám. Můj jste si právě přečetli. ()

Reklama

Veniss 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film, ze začátku jsem si myslela, že se budu nudit, ale než jsem se nadála, byla jsem uprostřed filmu. Některé scény a motivy mně přišly úsměvné, možná z pohledu dnešního diváka zastaralé, klišovité, ale film splnil svůj účel, byl napínavý a dostatečně zajímavý, že jsem se s chutí dodívala až do konce. ()

yoryk 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma naozaj hodne sklamal. Obsahuje tolko nelogickych scen a blbosti, ze som to dopozeral uz len preto, aby som vedel ako to cele skonci. Aby dolamany a dochramany James Fargo soferoval svoje upravene auto na zaklade nejakych mechanizmov ako Michael Schumacher formulu v casoch svojej najvacsej slavy je fakt dost divne.Ma tolko sily, ze uplne v pohode stiahne do auta Rennieho akoby sa ani nechumelilo a nebol invalid ale wrestlingovy zapasnik.Mitra sa cely cas bala soferovat,ale nakoniec sadne do Fargovho auta a riadi, preraduje 3 paky uplne v pohode, akoby jej to auto patrilo najmenej 5 rokov......a kopu dalsich chobotin...neodporucam, namet a scenar uplne o nicom. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Spielbergov Duel som nevidel a tak nemôžem zrovnávať. Možno je práve toto ten dôvod prečo sa mi to aj celkom páčilo. Príbeh je pekne béčkovitý, ale medzi klasické béčka by som to nezaradil. Film má akurátnu stopáž a to je dobre lebo ma nestihol nudiť. Rhona Mitra je jednoducho kočka a každý záber, v ktorom je stojí za to. Zvuku vytunenej Barracudy a Eldorada som sa nemohol napočúvať. Už od malička mám pre béčkové filmi slabosť a tento je aj dobre natočený aj ked niektorým klasickým klišé sa autory nevyhli, ale to im odpúšťam. 65% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama