Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm nadšencům, kterým se líbí psychologické thrillery, road movie a vůně spálených pneumatik. Když se k tomu přidá i psychopatický maniak, který nemilosrdně sráží své oběti ve svém „bouráku“, beru to jako bonus navíc. Tento kanadský kousek nám nabídne slušnou atmosféru, houstnoucí napětí, pěkné auta, solidní herecký výkon Caviezela a pohlednou Rhonu Mitru. Takže co víc si přát. Dá se tomu snad něco vytknout? Něco by se tu přece jenom našlo, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou, kterou jsem určitě neviděl naposledy. Líbila se mi opravdu jednoduchá zápletka, která nenudí a ve které hrají hlavní prim automobilové honičky a zabíjení nebohých lidí. Je sice pravda, že tvůrci mohli ještě o trochu víc přitvrdit (scéna s tažením převráceného auta byla super) a trochu jsem postrádal „grandiózní“ finále, ale jinak určitě spokojenost. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal a nakonec toho dostal hodně.Člověk je někdy docela překvapen,jaké dobré filmy objeví v takových nenápadných snímcích jako je Smrt na dálnici.Zatimco QT utopil svůj projekt Auto zabiják v nesnesitelných slepičích kecech,tak zde se s tím tvůrci moc nemažou.Film má dobře vytvořenou temnou atmosféru,navíc pozbývající různé ohrané klišé jako sex mezi ústřední dvojicí.Automobilovým honičkám nechybí šťáva a docela mě potěšila absence počítačových triků.PS:těch 56 procent v hodnocení tomuto snímku docela křivdí. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro milovníky obskurních podivností či vůbec pro fajnšmekry těch netypiozních, leč promyšlených a zručně natočených nenákladných filmů z okraje hollywoodských velkoprodukcí... A přece toto není žádné typické >béčko< ! Namixovaný MadMax&Crash&Duel, v závěru s rozmixovaným magorem a vrahem v podobě lidského monstra, spojeného mašinkami se svým temnězeleným "Eldoradem’72" - pronásledovaným umanutým mstitelem v rudé "Barracudě’68", hledajícím vraha své ženy - to vše ve velmi svižném ději s výborně snímanými záběry automobilových duelů... Žádná nuda, žádná laciná klišé... V >rámci žánru< jasné čtyři hvězdičky, i pro ty vskutku démonické auťáky... "Highwaymen"! - - - P.S. Je mi fakt líto lidí, co si tenhle filmek nemohli užít na dvd s původním zvukem a formátem obranu, protože primeroidní český dabing druhořadých pražských čudel zrežírovaný jakýmsi Veldou je opravdu čirý hnus namixovaný debilně >bez zvuku a ruchů< (božínku, jen ten zvuk motorů obou nadupaných aut!), o ořezu obrazu na 4:3 ani nemluvě. Možná i to je důvodem některých zdejších d.m.s.n. zbytečně nízkých hodnocení... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Udělat tenhle film ve stylu apokalyptickýho Mad maxe, tak z toho mohlo být parádní dílko, bohužel se tak nestalo a tak jen málo scén stojí za to se na to koukat, ale zase na druhou stranu nudný to taky neni a James Caviezel je docela dobrej a ta jeho kára sojí ze to se na to aspoň na chvilku podívat ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v případě tohoto snímku není na místě hodnotit možnost či nemožnost, smysl či nesmysl věcí, které se v něm staly. Celé to je téma samo pro sebe. Excelentní honička i film, zejména pokud naprosto netušíte, do čeho jdete. Čistá žánrovka ala Duel od Spielberga, trochu opepřená nebezpečným zabijákem-paraplegikem. Úlet nad úlety, ale zároveň i úplně obyčejný film. Super! 90% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama