Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Recenze (68)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala zcela náhodou, a od prvních chvil mě děj upoutal. I když jde o značně viditelnou "vykradačku" Duelu, napínavá atmosféra mě v mnoha sekvencích pohlitila. A navíc, hlavní hrdina jezdí v krásném vytuněném Plymouthu, což každý majitel této značky jistě ocení. I když na mého Lasera jeho Barracuda nemá:-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $371,396Tržby Celosvetovo $2,394,737║ áno je to béčko ale tak nesúdržné a ubolené až hrôza, réžia zlyháva kde môže, sklamanie /20%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No, není to sice nijak extra objevný dílo, ale má to jednu nespornou výhodu. Je to krátký a tím pádem i celkem zábavný a rychle ke konci spějící. Možná je to plný klišé, ale já tenhle typ filmů nijak moc nikdy nesledoval, takže klišovitě mi přišla jen ta zápletka, kdy porazí jeho ženu a on se op nevydařeným soudu vydá na dlouhou cestu za pomstou. Předvídavý to ale je, nikdo nezůstane na pochybách, kdo zemře a kdo ne. A že by vozíčkář ochrnutej od hrudi dolů mohl řídit takhle auto? No, nevim. Ale celkově se mi to líbilo, prostě mě to bodlo a pobavilo v tu správnou chvíli. Atmosféru to má, ne že ne. Takovou lehkou a zároveň temnou, ale svěží. Jde to těžko popsat (asi jako slunečné ráno po celonočním dešti), musí se to holt vidět, aby si člověk udělal obrázek sám. Buď se vám to totiž bude líbit, nebo vám to připadne jako pitomost. Není žádná zlatá střerdní cesta. Ne, tentokrát. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro milovníky obskurních podivností či vůbec pro fajnšmekry těch netypiozních, leč promyšlených a zručně natočených nenákladných filmů z okraje hollywoodských velkoprodukcí... A přece toto není žádné typické >béčko< ! Namixovaný MadMax&Crash&Duel, v závěru s rozmixovaným magorem a vrahem v podobě lidského monstra, spojeného mašinkami se svým temnězeleným "Eldoradem’72" - pronásledovaným umanutým mstitelem v rudé "Barracudě’68", hledajícím vraha své ženy - to vše ve velmi svižném ději s výborně snímanými záběry automobilových duelů... Žádná nuda, žádná laciná klišé... V >rámci žánru< jasné čtyři hvězdičky, i pro ty vskutku démonické auťáky... "Highwaymen"! - - - P.S. Je mi fakt líto lidí, co si tenhle filmek nemohli užít na dvd s původním zvukem a formátem obranu, protože primeroidní český dabing druhořadých pražských čudel zrežírovaný jakýmsi Veldou je opravdu čirý hnus namixovaný debilně >bez zvuku a ruchů< (božínku, jen ten zvuk motorů obou nadupaných aut!), o ořezu obrazu na 4:3 ani nemluvě. Možná i to je důvodem některých zdejších d.m.s.n. zbytečně nízkých hodnocení... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Udělat tenhle film ve stylu apokalyptickýho Mad maxe, tak z toho mohlo být parádní dílko, bohužel se tak nestalo a tak jen málo scén stojí za to se na to koukat, ale zase na druhou stranu nudný to taky neni a James Caviezel je docela dobrej a ta jeho kára sojí ze to se na to aspoň na chvilku podívat ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný road thriller, spíš akční než napínavý, od režiséra Marka Harmona (Není úniku s van Dammem), který už na podobné téma natočil úspěšného Stopaře. Námět přitom není špatný - zmrzačený záporák zfúzovaný se svým autem by mohl při trochu lepší péči vstoupit do panteonu památných filmových sériových vrahů a řádit v dalších x pokračováních, vizuálně to nenudí, akční scény šlapou a na utrápenou Rhonu Mitru se dobře kouká, ale v druhé půlce se budovaná temná atmosféra začne díky prostinkému scénáři rychle vytrácet a finále je poslabší. Takže bych Harmonovi do budoucna popřál lepší scénáře, protože řemeslo docela umí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Robert Harmon, autor povedeného béčka o krásách autostopu, se ještě jednou pokusil vyjet s dunivě burácejícími kárami na nebezpečné americké silnice. Výsledkem je, že před diváka postavil ceduli se smajlíkem a nápisem: Musíte to popravit.. Scénář svou neladností a počtem děr připomíná naši D1, bídně hrající Jimbo Caviezel se celou dobu tváří zavile, jako by měl v zadku vraženou šajtrpáku svého Plymouthu, Rhona Mitra pouze plní funkci sexy potahu na sedadlo spolujezdce a chvílemi to celé vypadá jako dokument o stožárech vysokého napětí na americkém jihozápadě. Škoda, v postavě nezbedného řidiče, který ve svém Cadillacu mohl parkovat až u vchodu k železářství, se skrýval jistý potenciál.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Díky za to, že to bylo alespoň krátké. Zajímavých scén aby pohledal. Přejíždět rychle a zběsile nevinné mladé ženy, no, dobře, každý má nějakou tu úchylku. Mix několika klasik, ze kterých si ale tvůrci nevzali to nejlepší, představuje chlapíka posedlého pátráním po psychopatovi, který zničil jeho dosud spokojený život, a také poslední oběť, která smrti unikla o vlásek. Ale furt je na pořadu dne. Rachot motorů fajn, pár řemeslných momentů také, ale Rhona Mitra zůstává oblečená, takže body musí jít zákonitě dolů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Cože se to tu píše? Takovej akčnější Duel? Tohle Duelu nesahá ani po kuří oko na chodidle natož po kotníky... O ,,vypůjčeném" námětu ani nemluvím. Už od začátku v sobě film skrývá řadu nelogičností. Jak se dostal Caviezel do tunelu a proč ho poldové nevyhodili z místa činu, proč s ním kočička tak zuřivě spolupracuje a na závěr navzdory své fóbii zdatně řídí na plný kule Cadillac Eldorado... Snad aby bylo dílo rasově vyvážené, v polovině snímku se do děje zapojí černej detektiv, kterej cizí státy nestáty (kde už bez svejch pravomocí) jezdí s Caviezelem jako kupán po dálnicích a nahání mechanickýho šílence... Závěr s brokárnou a objímáním to dorazil (ještě že nám neukázali svatbu). Zkrátka, očekával jsem něco jako road movie a naháněčky nadupanejch americkejch kár. Cadillac i Barracuda byly dobrý a pár honiček taky. Mohlo to bejt ale hustčí a míň nelogický... Jamese mám moc rád, ale tady mi nějak nesedl. Řadím na dvojku. * * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a krátká jednohubka o pronásledování psychopata za volantem. Nenáročná, přesto nepostrádající atmosféru, zejména v první polovině příjemně temnou, budouvanou nejen pomocí obrazu a hudby, ale také strohých dialogů. Kdyby druhá půlka udržela kvalitu té první, bylo by to možná o hvězdu víc. Možná. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 10.11.2007 - Skvelý "podivný" film, ktorý nemá šancu osloviť masy, no o pár rokov (či skôr desaťročí) bude znalcami plne docenený. Striedma dĺžka nedáva šancu nude, ale ženie túto story dopredu rýchlosťou športového žihadla. Ak nehľadáte poučenie, hlboké myšlienky či popkultúrne odkazy, je pre Vás nachystaná porcia poctivého filmárskeho remesla, skvele zvládnutých automobilových naháňačiek a zvláštna "béčkoidná" atmosféra. Technická poznámka: Dabovaná verzia na HBO (prezentovaná navyše v príšernom 4:3 oreze) vinou zle obsadeného BOHDANA TÚMU (James Caviezel) absolútne kazí prípadný filmový zážitok. (26.1.2006) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm nadšencům, kterým se líbí psychologické thrillery, road movie a vůně spálených pneumatik. Když se k tomu přidá i psychopatický maniak, který nemilosrdně sráží své oběti ve svém „bouráku“, beru to jako bonus navíc. Tento kanadský kousek nám nabídne slušnou atmosféru, houstnoucí napětí, pěkné auta, solidní herecký výkon Caviezela a pohlednou Rhonu Mitru. Takže co víc si přát. Dá se tomu snad něco vytknout? Něco by se tu přece jenom našlo, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou, kterou jsem určitě neviděl naposledy. Líbila se mi opravdu jednoduchá zápletka, která nenudí a ve které hrají hlavní prim automobilové honičky a zabíjení nebohých lidí. Je sice pravda, že tvůrci mohli ještě o trochu víc přitvrdit (scéna s tažením převráceného auta byla super) a trochu jsem postrádal „grandiózní“ finále, ale jinak určitě spokojenost. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Úzká cílovka. Atmosféra je, hrdina je, kočka je, záporák vyvedenej. Auta, o to tu běží, Caviezel měl fakt kliku, dvě takový štěstí vedle sebe.. no i přes tu ultra krátkou stopáž sem usnul,ale na jedno vidění to je. 6/10 ()

Reklama

Reklama