Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Cože se to tu píše? Takovej akčnější Duel? Tohle Duelu nesahá ani po kuří oko na chodidle natož po kotníky... O ,,vypůjčeném" námětu ani nemluvím. Už od začátku v sobě film skrývá řadu nelogičností. Jak se dostal Caviezel do tunelu a proč ho poldové nevyhodili z místa činu, proč s ním kočička tak zuřivě spolupracuje a na závěr navzdory své fóbii zdatně řídí na plný kule Cadillac Eldorado... Snad aby bylo dílo rasově vyvážené, v polovině snímku se do děje zapojí černej detektiv, kterej cizí státy nestáty (kde už bez svejch pravomocí) jezdí s Caviezelem jako kupán po dálnicích a nahání mechanickýho šílence... Závěr s brokárnou a objímáním to dorazil (ještě že nám neukázali svatbu). Zkrátka, očekával jsem něco jako road movie a naháněčky nadupanejch americkejch kár. Cadillac i Barracuda byly dobrý a pár honiček taky. Mohlo to bejt ale hustčí a míň nelogický... Jamese mám moc rád, ale tady mi nějak nesedl. Řadím na dvojku. * * ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Harmona som videl legendarneho Stopare, a tentokrat aj tento film. Jo, jo , je to becko jaxvina, ale pach spalenych pneumatik, kombinacia road movie a psychotickeho zaporaka sa mi stale paci. Dej je sice slaby a nevyrazny a samotny James Caviezel si roku 2004 odbyl to najlepsie filmom Passion of the Christ. Hlavne teda exteriery sa mi lubia, pach spalenych pneumatik a fajna Rhona Mytra. 56 % ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o krimi nebo o horor? Asi od každého něco. Nezvykle krátká stopáž brání rozvleklému a zbytečně natahovanému klišé, a tak se rozehrává napínavý příběh, byť námětem ne zrovna neznámý, kterému po vizuální stránce kazí dojem jen občasná televisnost. Nervy drásající scéna v tunelu dává jasně najevo, o čem že to všechno bude, takže začátek je podmanivě slibný. V rámci napínavé atmosféry si dobře drží tempo a tím nikterak nenudí. Opravdu škoda tý televisnosti. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě filmařina, kde nic nepřekvapí, ale ani se nic neposere. Caviezel je tady obdivuhodně sympatickej (a to ani nemusí mít na hlavě trnovou korunu) a i režisér s jeho pomocí dokázal slabej scénář povýšit o jednu úroveň. Celkem naštvalo, jak se ve scénáři všechno a všichni točí jenom kolem nehod. Colm Feore v roli záporáka, což nikoho nepřekvapí, protože on ani nic jinýho nehraje. Rhona Mitra je kočka, ale už teď jsem na její výkon zapomněl. Jediný, co mi ulpělo, tak jak měla ty červený šaty. PS: a kozy neukázala. Každej si o tomhle filmu musí udělat obrázek sám. Můj jste si právě přečetli. ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Pod dojmem nedávného skouknutí DUELu a THE CAR - musel jsem přispěchat i tomuhle dílku, které sice postrádá logiku - místy bohužel i tu filmovou ale vcelku dobře se na něj kouká. Zpracování - i možnosti technické jsou oproti zmíněným dvěma starším bratříčkům o nějaký ten kiláček vpředu - přesto to nepomáhá a tohle zůstane jen dobré "béčko" a starý dobrý DUEL i po letech vítězí. Pro milovníky "car crash" je to ale poviné skouknutí, něco pozitivního - design auta je povedený :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama