Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel (Ondřej Vetchý) podle svého zvyku tráví i tuhle zimu v lese a v opuštěných chatových osadách. Nekrade, neničí, má vypracovaný systém, jak vyžít s minimem a nezanechávat stopy. Teď je ale něco jinak. I když se Karel umí lidem vyhýbat, má čím dál víc pocit, že ho někdo sleduje. Z pronásledovatele se nakonec vyklube kluk (Václav Švarc) na útěku před zákonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to bylo překombinovaný, míra realističnosti minimální. To je u mě samo o sobě velký mínus. Do toho se mi nelíbilo ani chování hlavních postav- Patrik musí vylézt z pod postele, sotva se za policajtem zabouchnou dveře- typickej příklad. Finále filmu totální ústřel, vlastně výstřel, koncentrace lidských neřestí a slabin na jednom prťavým, jinak romantickým nádraží nadlimitní, i na Ramba nakonec došlo, nebáli se z toho udělat uhozenou sračku a povedlo se, takže za mě NE. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně dobrý díl. Sice jsem už ve čtvrtině tušil, že tam nějak tu ženskou namontují, ale že i s děckem, to mne překvapilo. Střed příběhu je dost nudný, ale zato to vyrovnají na konci, kde je spousta překvápek. Je škoda, že do té role Patrika nedali skutečného cikána. U mne za šedesát, jako jediný díl ze všech čtyř. ()

Reklama

Marcimor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud temné zakončení celé minisérie, ale rozhodně nejlepší epizoda. Zajímavý námět, prostředí a zejména minimalistický, ale naprosto přesný Ondřej Vetchý, který celý příběh táhne. A ačkoliv se o jeho postavě nedozvíme prakticky nic - vše se točí kolem postav, které potká cestou - příběhu to nevadí, možná právě naopak. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné setkání se sólovým koncertem Vetchého. Dobrý nápad, zajímavá práce s českou krajinou, odlišný pohled na to, o čem by měla televize točit. Ale jak už to tak bývá, jakmile někdo takhle vyčnívá, není úplně snadné k němu vybrat odpovídající herecké partnery. Takže v jiné kombinaci bych považovala Václava Švarce za nadějnou omladinu, ale takto všechny scény, které spoléhaly pouze na něj nebo na marnou Šoposkou (která je stejně marná už léta), byly naprosto o ničem. Vetchému by do budoucna slušely role klasického repertoáru, a klidně by mu pro příště stačil jako parťák jen malý Vítek Gajdoš. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm....Příběh dvou psanců toulající se lesem by byl blíže mého srdce...sem tak přemýšlel co by bylo dál....Karel řekl povedené rodince zmizte, vzal si pistoli i tělo a oboje zahrabal v lese, čímž se dopustil trestné činnosti zatajování trestného činu.... Železniční zastávka Skalsko na Mladoboleslavsku, kde všichni čekají na vlak, by se vlaku nedočkali, trať i zastávka je mnoho let zrušena. Jednalo se o jednokolejnou neelektrifikovanou regionální trať.Jen příležitostně sem zajíždějí historické drezíny či vozidla. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Přestože je Ondřej Vetchý známý svou fyzickou kondicí, režisér při pádu z lávky do ledové vody raději zvolil kaskadéra. (sator)
  • Železniční zastávka Skalsko na Mladoboleslavsku, kde všichni čekají na vlak, je už mnoho let zrušena. Jednalo se o jednokolejnou neelektrifikovanou regionální trať. Jen příležitostně sem zajíždějí historické drezíny či vozidla. (sator)

Reklama

Reklama