Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladší bratr Billyho Chapmana je zavřen na psychiatrii, kde ošetřující lékař dělá posudek, zda je normální, nebo bude vzat do vazby za úmyslné zabití. Ricky mu tam odvypráví dosavadní život, i to jak tenkrát na Vánoce přišli s bratrem Billym o rodiče. Když Billy vyrostl, šel se nakonec pomstít matce představené, která ho v sirotčinci terorizovala, ale policie ho zavčasu zastavila. Nyní je čas, aby se Ricky konečně pomstil a dokončil tak to, co starší Billy nestihl... (Rodriguez)

(více)

Recenze (49)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Úvodní rekapitulace jedničky je paradoxně to nejlepší z celýho tohodle mástrpýsu, a to i přes vykleštěnost všech původních gore mordů. Následující dění je už totální parodie na slashery: Billyho brácha bere spravedlnost do svých rukou, zdrhne z psychiatrie, a tý čubce Matce představený se rozhodně dát co proto. Mezi tím jsou tu pak vloženy drobné epizody ("Na čtyřikrát ti přejedu starýho a ty mi za to poděkuješ"), nic však nepřekoná scénu, v níž se zabiják Ricky - po vzoru Terminátora - pokusí vykydlit půlku malého předměstí. A to, prosím, asi během krátkých 4 minut. Jinak je tenhle sequel fakt sračička. Pobavil tak alespoň bodycount. Skóre? 11 mrtvých + dalších 10 z rekapitulace. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jako pokračovaní samozřejmě příšerné, ale jako samostatný film, ač z poloviny okopírovaný z prvního, vskutku směšná podívaná a více než hororem bych ho nazval zdařilou parodií. Za výrazový aparát a dokonalou práci s obočím hlavního hrdiny přidávám dvě hvězdy k dobru. Velmi zábavné béčko, pokud ho sledujete bez očekávání. ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Relatívna originalita pôvodného filmu sa prakticky vytratila. Prvú polovicu filmu sledujeme spomienky mladšieho brata hrdinu z prvého dielu a tak de facto sledujeme celý prvý film ešte raz. Nechápem prečo, ale tvorcovia si zrejme mysleli, že väčšina divákov prvú "Tichú noc, vražednú noc" nevidela. Druhá polovica už v podstate kopíruje pôvodný film. Koniec koncov, niet sa čomu čudovať - bratia sú bratia... ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Režisér pravděpodobně nevěděl, jakým způsobem natáhnout stopáž splňující délku celovečerního filmu, tak sáhl po nejhorším možném řešení. Retrospektivní líčení prvního dílu, které bez nadsázky spálí půlku čistého času. Výraznější změny nečekejte, sterilní přístup je nalinkován od začátku až do konce a nějaké vybočení se zde netoleruje. Bohužel, příšerná nuda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jdu si zapálit a pak napíšu komentář. Prozatím jen malou poznámku - hovadina na kvadrát. .... Tak, než napíšu komentář musím říct, že se mi přihodila zvláštní věc, zjistil jsem, že vlastním zapalovač pro leváky, škrtám pravou nic, škrtám znovu, nic, přehodím do levé a na první pokus ! Záhada, je to takovej ten obyčejnej, modrej uprostřed, ani nevím kde jsem k němu přišel a on levorukej, hmhm. Komentář. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve Velké Británii film nešel do prodeje, protože distributor odmítl z filmu vystříhat některé vražedné scény. (hladass)
  • Kvůli nízkému rozpočtu byli tvůrci nuceni větší část filmu zaplnit rekapitulací prvního dílu za použití archivních záběrů. (Lucas005)

Reklama

Reklama