Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film inspirovaný činností pracovníků kontrarozvědky: Jan Prokop hraje při každé příležitosti šachy. Mimoto pracuje se svým týmem na odhalení rezidentské sítě, která se pokouší získávat domácí odborníky pro práci v zahraničí. (oficiální text distributora)

Recenze (108)

Jehan 

všechny recenze uživatele

Zápletka je blbá, až to bolí. Děj je hovadina. Tak proč ty mé 3 hvězdy? Za atmosféru. Trapnost 80. let z filmu přímo kape, ne-li stříká. Ovšem zároveň je cítit kouř cigaret vykouřených ve vlaku, v barech, hotelových pokojích. O tom se už dnes kuřákům ani nesní, stejně jako o svůdné Stáně Bartošové a vonných kentkách (pamětníci vědí). Slizké show v Alhambře podpořené dobovým hudebním doprovodem budiž budoucím generacím mementem. Ovšem budoucí generace mají tento film zcela na háku, což bychom měli mít i my, pamětníci. Leč, jak jsem již uvedl, tento prožluklý filmový opus má své, nejspíše nechtěné, kouzlo. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Akční špionážní drama socialistické produkce.... Jo jo jo kontrarozvědka byla honorace... Renaulty místo škodovek... koňak na hotelovém pokoji.... :-) A vrchopl všeho... závěrečná scéna, kterak se Heřmánek s Paulovou řítí do zákazu vjezdu z opačné strany jednosměrné ulice, to asi kvůli éhle vrcholné scéně zavřeli v noci půlku Prahy 1.... hahaha ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

O ničem, nebo jsem to opět nepochápal. Jak tam pan Pavelka předvádí brilantní úvahu /21/, tak to jsem skutečně řval smíchy - jízdenka do Tábora, má vztah k Táboru... Ono to možná vcelku vyjde na nějaký závěr, děj, či akci, ale neměl jsem tu nervy na to čumět do konce. Vždyť se tam jenom plácá a pořád blbě. Děkuji, nemusím a nebudu. 171120113000/7622/7649s.u. (Nova) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Odmyslíme-li si to, že šlo o pátrání kontrarozvědky proti špionům a o pokus ukázat tyto lidi v sympatickém světle, ale vezmeme-li si z toho detektivní rovinu, není to tak špatné. Postup, kdy se vyšetřující z minimálních indicií nakonec dobere až k řešení, mi přišel docela logický. Sice zapracovala náhoda (na filatelistické burze), ale bez ní to někdy opravdu nejde. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se v této kriminálce tluče kombinace V. Olmera a J. Dietla. Olmer byl režisérem, který se občasně snažil o jakési západní uchopení reálií československé kinematografie a tehdejšího žití obecně. Nebrání se ostrým střihům, klipovému pojetí, dnes bychom mohli říct Filip Renč své doby. Oproti tomu síla J. Dietla ležela v dialozích, postupně budované zápletce, v konfliktu a to v úplně jiném tempu. V druhém tahu pěšcem zbyla jen zápletka a pokus o konflikt. Jedno ustoupilo druhému a výsledek je spíše mdlý. Ve své době to však mohl být odvážný film, který se ohání západem a jehož hlavní postavou není bodrý předseda JZD. Škraloup v podobě milého příslušníka kontrarozvědky však pochopitelně zůstává. A jak už řekli mnozí - body za S. Bartošovou... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Automobil, který ve filmu používá rozvědčík Jan Prokop (Karel Heřmánek), je Renault 9. Jeho poznávací značka ACO-36-17 je pravá tudíž se nejednalo o filmovou repliku. (Martin_L)
  • Agenta Ramskeyho hrál Oldřich Ortinský, kmenový člen velmi populární skupiny Spirituál Kvintet. Byl proslulý svým hlubokým hlasem, takže anglické obraty, které ve filmu pronášel, byly dabované Genem Deitchem. (Robbi)

Reklama

Reklama