Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která dokáže být jedině nevtipná. Nenašel jsem jediný vtipný moment. Postavy mě po chvíli začali neuvěřitelně štvát. A kromě prostředí ve kterém se natáčelo není opravdu nic povedené. Když se hlavní postavy zrovna nesnaží být vtipné, scény jsou naprosto o ničem. A kostýmy byly také hrozné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na "Mayovky" to je docela zdařilé, ale že by mě to nějak nadchlo, to se říct nedá. Něco je skvělé, např. jména hlavních protagonistů a některé scény taky stojí za to, zbytek je ale pouho pouhá trapárna, která nemá s kvalitní komedií nic společného. Ale jako parodii to beru. 40% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Obavy z německé parodie se naštěstí tak úplně nenaplnily. Parodiím obecně neholduju, natož německému smyslu pro humor, byl jsem tedy téměř přesvědčen, že u Manituovy boty nedojdu k filmové nirváně. A hned úvod mne v onom přesvědčení jen utvrzoval, komentovaná desetiminutová přehlídka trapných gagů mne donutila vzdát svůj první pokus o projekci. Sebral jsem však odvahu a pustil se do druhého promítání. A ejhle, ono se to dalo v pohodě přežít a v některých chvílích jsem se tuším i pousmál, byť pachuti trapnosti se bota po celou dobu nezbaví. Narážek na Vinnetouova dobrodružství či zásadní filmové westerny, třeba Tenkrát na Západě, se dočkáme celkem v požehnaném množství a právě v těchto chvílích, kdy se Herbig odráží od předlohy, komedie celkem funguje, horší je to už s vlastní invencí. Ale ať nežeru, na trojku to, sice hodně těsně, ale má. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice těžce stupidní parodie na všemožné vinetuovky, ale zároveň se velmi vhodně trefuje do zavedených klišé. A navíc taková parodie tu ještě nebyla. Teplý bratr Abahačiho Winetač je dobrý nápad a slušný zdroj zábavy, výborné jsou odkazy na Karla Maye a samotnou osobu Vinetua. Takže při veškeré stupiditě tohoto filmu jsem se i překvapivě bavil a za to (ale hlavně asi za odvahu trefovat se něčeho tak posvátného) si tahle šaškárna 60 % zaslouží. Hau, domluvil jsem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Němcům ty parodie nějak poněmecku zkysly. Opět jsem se přesvědčil, že i když je znát patrný odstup od americké produkce, tak o to víc je tahle parodie od základů naivní. Vinnetou a Old Shatterhand nejsou příliš vhodnou látkou pro parodii a o to víc je zarážející, že se do ní pustili právě němečtí filmaři. Vylezl z toho pěkný binec. Protagonisté se tváří většinu času vtipně, ale jsou doslova antivtipní. Potíž je možná i v tom, jak na našince působí jejich herecká neznámost a zdejší "nehvězdnost", tudíž trvá nějakou dobu, než ty fórky od nich přijmete. Michael Herbig, který vytvořil jednu z hlavních rolí, si také film vzal pod patronát i z režijního hlediska a tam je překvapivě docela schopný. S vtipnějším scénářem by svoji parodii dotlačil do lepšího výsledku. Vizuálně film působí také velmi dobře. Režie a vizuál, to jsou dva hlavní faktory, které chválím, ale ostatní nenadchlo. Hledat v téhle naivní a nanicovaté parodii zatoulanou vtipnost, dá ještě větší práci, než vyhledat ztracenou Manituovu botu. Asi nasedla na koně a odcválala na skutečný Divoký západ. Doufám jen, že ji ostří pistolníci, co neradi žertují, hned neodpraví. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)

Reklama

Reklama