Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale vravela si, že keď budeme veľkí...“ – „Ale 168 centimetrov nie je veľký.“ Keď som to videl prvý raz v roku 2005, bol som nadšený napriek tomu, že neznášam nemeckú a rakúsku kinematografiu (česť výnimkám) a flákol som tomu 4* s tým, že nech si o tom pohoršene každý myslí čo chce. Keď som si ale v roku 2020 dal reprízu, zaskočilo ma, aká je to nuda. Našťastie je to veľmi krátke, ale proste to už zďaleka nešliape tak, ako po prvý raz. Bavili ma dve spevácko-tanečné scény, ústredný záporák bol poriadne charizmatický a jeho banda potešila. A občas padla super hláška. No scenár je proste hrozný, motív s Indiánmi (a Uschi) príšerne zdržuje a odkazy na slávne mayovky (fotka Pierrea Bricea, Karl May v saloone...) fakt veľmi jednoduché. A na celom filme je fakt vidieť, že bol dosť lacný. Servus! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nemci sú divný národ. nielenže majú chlpaté baby, sú dosť nesympatický, ale čo je asi najhoršie točia strašne nevtipné a otrasné komédie a myslia si že sú dobré (premieru budem mať sci-fi komédia od tvorcov manitua a podľa ukážok to bude opäť otrasné)!!! bully je možno v nemecku a vo svojej bullyparade král paródie a humoru, ale to nestačí k natočeniu poriadneho filmu a už vôbec nie paródie (i keď tady nejde o paródiu v pravom zmysle slova). vtipov je tu málo (a skoro všetky sú slabé, dá sa povedať také tele-teleovské), celý film sa pomaly vlečie a zachrániť ho nedokáže ani (jediná vtipná) postava hlavného gangstera. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. O Němcích mám své mínění a vinnetouvky mě braly za srdce koncem sedmdesátek, od té doby je posuzuji spíše shovívavě. Tahle parodie se o ně otírá ovšem naprosto originálně a i když některé scénky či fórky se daly ve střižně vypustit, většina filmu je docela dobře vtipná a zábavná. Malý kousek od čtvrté hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Náčelník Apačů Abahachi si chce splnit svůj dávný sen, a pořídit si pravou indiánskou putyku. K tomu si půjčí zlato od kmene Šononů, ale je obelstěn padouchem Santa Mariou, a dokonce je zabit syn náčelníka Šošonů. Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger jsou ale čestní muži, takže chtějí Šošonům jejich peníze najít, a pomstít se hlavnímu padouchovi. K tomu potřebují ale najít bájný poklad... Postupem času se k ním připojí snůčka různých individuí (homosexuální bratr Abahachiho, řek, který chce být indiánem, barová tanečnice) a bitva o poklad může začít... Německé westerny byly vždy oblíbené, a vzhledem k tomu, že dneska se všude točí parodie tak proč nenatočit parodii i na tyto westerny ? Oproti různým holkám, klukům to indiáni sice chtěj taky, ale kvalitativně se celý film pohybuje v jiných úrovních. Neříkám, že zde nejsou trapné fóry, ale oproti výše zmíněným je jich mnohem méně, a ty opravdu zábavné převládají ... Skvělé... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama