Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (307)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Některé gagy jsou na totálních 100 per cent (v čele se super perforator song), jiné by neobstály ani v Lucky Lukovi. Film vlastně selhává, pokud jde o vedlejší dějovou linku, Šošoni jsou vyloženě trapní a pobaví možná tak nenáročného diváka typu vašeho otce. A co se Dimitrije Stombakise týká, ten má za celý film dva dobré momenty, a to je dost málo. Nevyváženost je hlavním kamenem úrazu, a kodrcáte se přes něj, podobně jako zjara na našich silnicích, celou cestu, od úvodních titulků až po ty závěrečné. Výprava rozhodně nadprůměrná, hudba taky v duchu parodování klasik i "klasik" slušná, u mě převážily pozitivní dojmy...ale do čtyřhvězdičkové skvadry se Manituova Bota nedostane, na to by potřebovala pár střihačských zásahů a sem tam něco přetočit. Ale i kdyby pro nic a nikoho jiného - kvůli ultrapadouchovi Santa Mariovi musíte Manituovu Botu vidět. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkáte si, že už máte dost těch chalanů, děvčat, nebo tak, který to chtěj pořád, pořádně, popořadě či furt? Německá kinematografie asi nikdy nebyla nic moc, ale tuhle parodii můžu doporučit. Není to parodie na jeden film, ale na vícero a nejlepší je IMHO ta na Tenkrát na Západě. Film má vtip, spád, obstojný děj, nadprůměrnou výpravu a několik vtípků má opravdu hodně, ale hodně dobrou pointu. Fekálních fórů je ve snímku kupodivu jen velmi malé zastoupení. Ovšem pokud vám filmové mayovky nic neříkají, odečtěte si...víte co? Odečtěte si, kolik chcete ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. O Němcích mám své mínění a vinnetouvky mě braly za srdce koncem sedmdesátek, od té doby je posuzuji spíše shovívavě. Tahle parodie se o ně otírá ovšem naprosto originálně a i když některé scénky či fórky se daly ve střižně vypustit, většina filmu je docela dobře vtipná a zábavná. Malý kousek od čtvrté hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se Němci ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DEM 7miliónovTržby Celosvetovo $75,805,000║ Nie je to zrovna taká zbesilá jazda aká by sa po veľkom úspechu v Nemecku($64,221,213) dala čakať ale ten svoj účel parodovať Winnetua a iné westernové počiny, si to v určitom hladisku spĺňa. Vtípkov tam je pomerne dosť ale tých čo skutočne rozosmejú či potešia len za hrsť, určite by bolo čo ešte na tom zlepšovať ale čo môžeme čakať od dosť priemerných Nemcov, čo sa produkcie filmov týka. Michael Herbig nie žiadne zázračné dieťa, ktoré by spravilo prielom do sveta, aj keď nápady to teda má len bolo by fakt treba k tomu aby to bola smršť svižnejšieho režiséra, on nech radšej ostane na scenáristickej stoličke, tam mu to viac pristane. /55%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě snesitelná záležitost, která je lepší než-li některé pozdější filmové adaptace Mayovek. Nachází se zde pár vskutku trapných gagů, ovšem ty jsou naštěstí vyváženy i několika geniálními nápady. Na většinu stopáže snímku zbývá solidně průměrná parodie na adaptace děl Karla Maye s několika odkazy na jiné snímky. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Základní nedostatek každé komedie - není to vtipné. Sled předvídatelných scének, hodně laciná výprava ( to ale pravděpodobně úmyslné, ve stylu filmových mayovek ). Párkrát jsem se zasmál, ale to je všechno. Žádná nezapomenutelná scéna se nekoná. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 * za teplého indiánského bratra z ranče Růžové pudřenky! Ten byl excelentní a k popukání! Ovšem, kdyby ve filmu tato postava nebyla, tak je to monstrózní NUDA !!!!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ralf Wengenmayr : 1. Straight to Hell 2. Moon River 3. Theme for Gypsy 4. Strangers in the Night 5. Puder Rosa Bossa 6. Back to the roots 7. Ragtime city 8. Is it you 9. Superperforator 10. Lebkuchenherz 11. Harry Lime Theme ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale vravela si, že keď budeme veľkí...“ – „Ale 168 centimetrov nie je veľký.“ Keď som to videl prvý raz v roku 2005, bol som nadšený napriek tomu, že neznášam nemeckú a rakúsku kinematografiu (česť výnimkám) a flákol som tomu 4* s tým, že nech si o tom pohoršene každý myslí čo chce. Keď som si ale v roku 2020 dal reprízu, zaskočilo ma, aká je to nuda. Našťastie je to veľmi krátke, ale proste to už zďaleka nešliape tak, ako po prvý raz. Bavili ma dve spevácko-tanečné scény, ústredný záporák bol poriadne charizmatický a jeho banda potešila. A občas padla super hláška. No scenár je proste hrozný, motív s Indiánmi (a Uschi) príšerne zdržuje a odkazy na slávne mayovky (fotka Pierrea Bricea, Karl May v saloone...) fakt veľmi jednoduché. A na celom filme je fakt vidieť, že bol dosť lacný. Servus! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíme dokázat, že Santa Maria je pravým vrahem Falešného zajíce." O kvalitách tohoto snímku by se dalo s úspěchem pochybovat, ale v našlapané kategorii německá westernová parodie natočená na přelomu druhého a třetího tisíciletí je jasnou jedničkou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Můj bratře... Ven s tím Žakelíno, ale né nosem! Na to, že to vznikla v Německu: překvapivě dobrá komedie ;-)) Abych to shnula: jediný německý film, na který jsem byla ochotná se podívat znovu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašnej úlet, Herbig je prostě magor, ale má styl, má nakoukáno... A blijící kobila je prostě vrchol!!! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

K hodnocení uvádím, že jsem film viděl ve stavu bujarosti během oslavy svátku. Ale i tak soudím, že se tu urodila docela nápaditá parodie s pár vychytanými momenty. "Indiánský poklad a nehlídá ho žádný starý Indián? - Můj otec. Byl trochu blázen a uměl skvěle francouzsky. - Ještě tu z reklamy na děrovač." Jo, a bojové lekce pro Winnetouche byly absolutně super. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Takový hříšek z mládí. Jako desetiletá jsem se u toho chechtala jako o život a teď už nemám nejmenší důvod zjišťovat, jak bych se na film dívala ze současné pozice. (Tak jsem porušila svůj slib a podívala se na to jako dvacetiosmiletá a můžu snad jen říct, že jsem zapomněla všechny ty gay narážky.) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tak když se celkově podíváme na německou kinematografii: trapné romantické filmy, trapné kriminálky, trapné filmy pro teenagery. Avšak naštěstí jsou tu i Mayovky, "Good bye Lenin" a tato zdařilá parodie. Byly tu samozřejmě i některé trošku trapnější momenty, ale po většinu filmu jsem se musel smát, anebo alespoň pousmívat. Není to parodie jen na Vinnetoua, ale i na ostatní westerny. Je tu spousta svérázných postaviček, ale nezapomenu na zločince Santa Mariu. Hodnotím 4* a těm, kteří již úplně zanevřeli na německou kinematografii, nemůžu jinak než doporučit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vlasového kondicionéru Sama Hawkense! Vidět Herbigovo dílko pokrevní bratr šetrného Oldy, tak by jeho poslední výstřel nebyl zaručeně poslední a hájil by svou, tímto "Pokladem na růžovém jezeře" pošpiněnou, indiánskou čest.. Nemohu upřít občasné světlé momenty, ale problém vidím v tom, že pointa většiny vtipů se vždy nabídnula pár vteřin předem. Na druhou stranu, autor se nebál zabrousit do všedních lidských situací, které jsou jinak ve westernových filmech tabu (ranní kovbojská erekce, či šéf bandy, doporučující svým nohsledům ulevit močovému měchýři před dalekou cestou) a tenhle realismus je potřeba vždycky ocenit.. ()

Reklama

Reklama