Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)

Reklama

Reklama