Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie Víta Olmera z roku 1987 Dámská jízda, nabízí zajímavý pohled na život ženy v domácnosti, která se snaží proniknout mezi autory televizních her. Bohužel spolupráce s televizním dramaturgem je, jak se zdá, velmi náročná, a vyhovět všem jeho měnícím se požadavkům takřka nemožné. A protože autorkou scénáře byla Alexandra Berková, nechybí této komedii vlastní životní zkušenosti i žensky ironický pohled na dění v rodině i kolem ní. Nakoukněte do televizní kuchyně a potěšte se hereckými výkony Jitky Molavcové, Jiřiny Bohdalové, Jiřího Menzela, Jiřího Schmitzera a dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

otík 

všechny recenze uživatele

Hloupost, kterou natočilo oddělení Československé televize pro děti a mládež!!! Pro děti ani pro mládež to ani zdaleka nebylo, dospělák se po páté minutě sledování filmu neskutečně nudí, námět je naprostá stupidita - prostě film, který vůbec nemusel vzniknout, je určen pro nikoho a ačkoli v něm hrají slušní herci, nemají co hrát. Bohdalka si svou mrchu matku možná vystřihla s chutí, Menzel hraje slaboučkého dramaturga, který si neumí ani udělat pořádek doma s vlastní matkou, a Molavcová se potácí skrze celý film upravená neupravená, učesaná neučesaná, naladěná nenaladěná, smutná veselá. Vít Olmer natočil prapodivný a hodně ujetý film, na který právem usedá prach. PS: co měl znamenat ten název??? Nic to společného s dějem nemělo. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli dámská, ale jízda to je každopádně. Molavcová vypadá v černý paruce a koženém oblečku jak sado-maso verze královny Kleopatry a to je teprve začátek. Téměř všichni zúčastnění se pod režijní taktovkou Víta Olmera zmítají v křečích ochotnického přehrávání, jen ta Bohdalka si hraje to samý, co obvykle. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Obsazení bylo opravdu hvězdné. Jitka Molavcová by měla být více ve filmech. Působila takovým jako by osvěžujícím dojmem (neokoukaná tvář), i když hrála udřenou ženu v domácnosti. Bohdalka zahrála svůj tradiční standard. Jinak je tenhle film pěkná volovina. Nejvíce mě ubíjeli ty představy paní scénáristky, která se snažila prosadit se svým vlastním scénářem. ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Jitka Molavcová mě jako žena v domácnosti a neúspěšná scenáristka v této „nesemaforské“ roli mile překvapila. I když hraje obyčejnou udřenou ženskou (a to moc a moc dobře), neuvěřitelně jí to sekne - podoba s Dempseyho parťačkou Makepeaceovou je až do očí bijící. A v černé paruce je z ní teprve kočka! Jiřina Bohdalová ztvárňuje „echtovní“ babu, kterou bych za matku rozhodně nechtěla (a což teprve za tchyni!), Jiří Menzl má několik super hlášek. Zajímavé jsou scény, ve kterých si hrdinka představuje svůj život jako televizní pořad, zdůrazněné především změnou dikce ústředních postav. Film je vtipný a sem tam i hořký, založený především na konverzačním humoru – jak je ostatně typické i pro české komedie novějšího data. Ke čtyřem hvězdičkám tomhle menu sice ještě nějaké to koření chybí, ale i tak nelze nic než doporučit. A hlavně – vesele! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Polubný. (M.B)

Reklama

Reklama