Reklama

Reklama

Neobvyklé příběhy

(seriál)
  • Velká Británie Tales of the Unexpected (více)
Velká Británie, (1979–1988), 46 h 29 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Roald Dahl (kniha), Patricia Highsmith (kniha) (více)

Hrají:

Roald Dahl, John Houseman, Zoë Wanamaker, Patricia Routledge, Saeed Jaffrey, Judi Bowker, Peter Cellier, Van Johnson, Peter Egan, Michael Ripper, Nigel Havers (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(112)

Obsahy(1)

Britská seriálová řada představuje příběhy hrůzy, tajemství, napětí a strachu. Několik příběhů ja natočeno na základě povídek spisovatele Roalda Dahla, který také během prvních dvou sezon pořadem provázel. I přes nízký rozpočet série přilákal hostující hvězdy nejvyššího kalibru, jako jsou Brian Blessed, Anna Neagle, Timothy West, Rod Taylor, John Gielgud, Elaine Stritch, John Mills, Julie Harris, Wendy Hillerová, Ian Holm, Joan Collinsová, Joseph Cotten, Derek Jacobi, Janet Leighová, Andrew Ray, Siobhan McKenna a Cyril Cusack. Dahl představil všechny své vlastní příběhy sám a krátce pohovořil o tom, co ho inspirovalo k napsání příběhu. (Terva)

(více)

Recenze (8)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem bohužel všechny, ale vybavuji si, že to byl fakt povedený seriál. V paměti mi utkvěly díly "Jak si zaplavat" a pak jeden, jehož název si nevybavím, ale šlo tam víceméně o totéž, o co šlo v poslední povídce filmu Čtyři pokoje. Znáte to - zapalovač, sázka, prsty, sekáček na maso... :-) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Lahůdkový seriál podle geniálních povídek Roalda Dahla. Kdo viděl (dávali to v televizi se slovenským dabingem zhruba v první půli 80. let), ten ví své. Kdo četl (doporučuji parádní Dahlovy sbírky Jedenadvacet polibků nebo Milostné rošády), je mu to jasné. [Stejně je zajímavé, jak se časy mění. Kdysi byl u nás Dahl znám především jako autor mistrovských černohumorných povídek s šokující pointou, ale o jeho úspěšné tvorbě pro děti (např. Karlík a továrna na čokoládu, Čarodějky atd.) věděl jen málokdo. Dnes je tomu skoro přesně naopak.] ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Velice dôvtipný seriál jako příloha ku britským raňajkám, ktoré majú všetko, čo majú mať. Kousky neunavují svou minutáží a co je hlavní, diváka neotráví. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

epizódy: Jed (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 15.4.1983, réžia českého znenia (ČST Praha) = IVAN PROCHÁZKA)+Jak si zaplavat (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 15.4.1983, réžia českého znenia (ČST Praha) = IVAN PROCHÁZKA)+Zlodej (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 8.5.1985), réžia slovenského znenia = (ČST Bratislava) - Za komanča jediná možnosť inteligentného a vtipného mystery - vyžitia. (12.9.2007) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zdaleka neviděl všechny díly, ale ty, které jsem viděl, se mi už jako klukovi nesmazatelně vryly do paměti. A není divu, komouši v ČST mnoho podobných skvostů nevysílali. Báječný únik z všeobklopující šedivé, nudné a depresivní reality reálného socialismu. A už vlastně ani nevím, jestli jsem prve četl Dahlovy povídky v knížce půjčené od spolužáka a až potom viděl onen seriál, nebo naopak. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

to Radyo: nevím, jeslti ses nesplet, nebo námět "zapalovač, sázka, prsty, sekáček na maso..." je tak populární, ale úplně první jsem viděla u Hitchcocka :))) ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Videla som síce len časti, ktoré sú adaptáciami poviedok Roalda Dahla, ale pokračujem ďalej. Vcelku ide o podarený seriál, v ktorom ma - možno preto, že som tie poviedky čítala snáď 100x a predstavovala som si to celé inak - zakaždým šokovali interiéry (aspoň to, keď som už bola oboznámená so všetkými spoilermi). Scenáristi sa s námetmi inteligentne vysporiadali, ale jednotlivé inscenácie sa aj tak poviedkam nemôžu vyrovnať, všetky príbehy prišli minimálne o polovicu svojej atmosféry. Najviac oceňujem úvodné vstupy Roalda Dahla, ktorého zbožňujem a jeho poodhaľovanie spisovateľského sveta. ()

Piedone

všechny recenze uživatele

Epizóda s názvom Chirurg mala čs. premiéru v piatok 5.7.1991 o 23:00 na F1. Réžia slovenského znenia: Zdeno Dřínovský. ()

Reklama

Reklama