Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Diskuze

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

dnes mi to pustili. Netušil som čo to je. ale už pri názve akoby som našiel v sebe prázdno, niečo čo sa za dlhé roky stratilo aj ked som tým kedysi žil. Ako ubiehali minúty postupne mi to dochádzalo. Je mi 21 rokov ale tento fil som nevidel asi 15 rokov teda minimalne 12. Krasne dielo a zaspominanie si na minulosť a detstvo. Super úžasné

Alex71

Alex71 (hodnocení, recenze)

Opravdu nádherný film o zvířatech. Stejně dokonalý a dojemný jako samotná kniha. A k tomu ještě hudba Johna Barryho. Vždy, když se na to dívám uroním několik slz.

donecek

donecek (hodnocení, recenze)

Chtěl bych jenom poznamenat, že kniha je neméně zajímavá, včetně fotografií.George Adams měl české předky. Krásná doba, lidé i film.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Už víckrát jsem slyšel, že při upoutávce na nějaký film na ČT bylo zdůrazněno, že jde o původní dabing.
Možná nějaká odezva na stížnosti, ty nové, komerční dabingy jsou totální zlo!

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

27.3.2010 opět na ČT -KRÁSNÉ ŠIROKOÚHLÉ...A STARÝ BÁJEČNÝ DABING

Reklama

Reklama