Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (249)

amyth odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tento film, tak ač zapřísáhlý nepřítel čehokoliv nedemokratického, zejména cenzůry, musel jsem litovat, že toto bylo vpuštěno do kin. Takováto zhovadilost se jen tak nevidí. Spolu s Playgirls 1,2 a zejména Nahotou na prodej je to to nejhorší co kdy běželo v kinech. A to do tohoto hodnocení počítám i normalizační úvodníky. Ty byly alespoň v něčem profesionální ()

bohemia_regent odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme viděli opravdické kozy. Škoda, že Skopeček nepřivedl Sobotovi k bazénu taky opravdické bobry - ten „vtip“ mohl být aspoň dotažený. Jenže na bobry už asi v rozpočtu nezbylo. Ale jako studijní materiál není ten film vůbec špatný. -------- V titulcích filmu uvedeno: název (s chybou v interpunkci) Ještě větší blbec než jsme doufali. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mám-li film hodnotit z hlediska dalšího vývoje české kinematografie, tak to byla ještě dost povedená taškařice, pokažená tím, že Vitoušek se choval nejdřív jako blbec, pak najednou prozřel, aby se ukázalo, že skutečně tím hlupákem je. Když byl film poprvé anotován před svojí premiérou, tak jsem si říkal, že ten Sobota hraje takového antihrdinu, jakým jsem byl v tehdejší pohnuté době já - prostě v kapitalismu neupotřebitelný, chybující a zásadně nechápající, jak to ve světě "byznysu" chodí. Bohužel, sice to je trošku s nadsázkou, ale mnohdy to tak během toho čtvrtstoletí u nás chodilo a chodí, podnikatelské mafie jsme se nezbavili a Vitouškové to vždycky zorají a ještě se ostatním zdá, že mají v hlavě polámané kolečko. Nakonec z toho bylo něco jiného, než jsem čekal, ale výkony herců byly dobré, škoda, že to celkově bylo nesourodé a trapné bylo použití navrátilce z emigrace Kohouta. Ve chvíli, kdy se začaly majetnické dohady, byl jsem vedle, neboť co se týká obchodnických machinací, jsem s odpuštěním taky ....... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obával som sa najhoršieho, a nakoniec to bola menšia blbosť, ako som čakal. Sobota sa do úlohy blbca dokonale hodí, od čias Jáchyma je to jeho herecký šálok kávy. Mnohé vtipy aj fungovali, príbeh je taký klasický porevolučný a na žúre boli aj skutočné kozy. Okrem Sobotu a Mládka oslnila už len klasická hudba a možno trochu aj Simona Chytrová, tá mohla mať na viac a pritom sa objavuje iba v trápnych filmoch. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Olmerovská tragédie s tragédem všech tragédů, Luďkem Sobotou. Jediným důvodem, proč jsem se na to dodíval, bylo jako obvykle u filmů Víta Olmera, jeho rajcovní manželka Simona Chytrová ve vedlejší roli. Především ve 43. minutě, když oblékala na své nádherné tělo bílé body coby pokojská a pak v závěru, kdy jako la femme fatale se procházela po kasinu v černých minišatech. Pěkná scéna byla i u bazénu s nahatými blonďatými vintage čubkami. Bohužel to je ale jediné pěkné, na tomto filmu, jelikož film sám o sobě je hrozná debilita. [8709. hodnocení, 235. komentář, 16%, 69. nejhorší film] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)
  • Točilo se Liblicích, Svatém Janu nad Skal, Ruzyni, Doksech a Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama