Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (249)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Když pominu Nahotu na prodej, která se dala ještě vydržet, tak tohle je první Olmerův krok do uměleckého bahna. A s ním se svezli Sobota se Skamenem, kteří se následně setkali ve stejně "duchaplné" novácké taškařici Senzibilišou. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné, nablblé, místy přisprostlé, prostě ztracené peníze i čas. Důkazem budiž kromě vlastního obsahu i Plyšový Lev. Z dnešního pohledu už ovšem záležitost hodná vidění, zajímavá i historicky coby klasický příklad "nové české restituční komedie za soukromé peníze" (a tvůrčí smrti Víta Olmera). Proto nula bodov;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde ještě blbější hodnocení než jsem doufal. Já však rozhodně nesdílím zdejší odpadovou atmosféru. U mě naopak převládají pozitivní pocity. S hereckého hlediska je film dokonce výtečný. Třeba dialogy nebo vlastně celý scény mezi Sobotou a Skamenem jsou vtipný všechny. Samotnýmu příběhu uškodil až příliš velký důraz na porevoluční dobu a čecháčkovství. Vít Olmer navíc vůbec neumí pracovat s ženskou krásou. Veškeré jeho erotické a smyslné scény spočívaj v puberťáckých záběrech na kozy a pod sukně. Opravdu bych nechtěl vlastnit Olmerův smysl pro erotično a ženský půvab. Přitom jeho manželka, Simonka Chytrová je nádherná. V první půlce devadesátých let jsem do ní byl nepříčetně zamilovanej. Dokonce jsem ve škole kvůli Simonce zneuctil prezidentský obraz, když jsem pod nápis "prezident České republiky" jméno "Václav" přestříkal na Simona, bohužel pak zazvonilo a můj výtvor zůstal nedodělán v této podobě "prezident České republiky Simona Havel" a nad tím obraz Václava Havla s vlasama Simonky Chytrový a tady Olmer si nedokáže se svou vlastní princeznou poradit ani ve svým vlastním filmu. Vůbec si myslím, že kdyby se režie a námětu chopil třeba takový Francis Veber vznikla by jedna z nejlepších českých komedií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesnej příklad filmu, kterej je tak strašně blbej, až je neorázně vtipnej. Standardně bych dal odpad, ale právě proto, že Vít Olmer je buď totální filmařskej amatér nebo bůh parodie, nemůžu dát jinak, než dvě hvězdičky. Strašně jsem se nasmál a Luděk Sobota zde vytvořil vrcholnou postavu toho, co normálně hraje. Třeba ale nutno dodat, že scéna s Mládkem v pivovaře byla vysloveně dobrá. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Máš gumu?" "I tužku." Závidím všem kolegům, kteří Ještě většímu blbci, než jsme doufali, udělili odpad! Protože jestli opravdu neviděli nikdy nic horšího, jsou to šťastlivci. :-) Je to prostě film, který se nepovedl a nikdo ze zúčastněných ani netvrdí, že ano. Takže k čemu ta hysterie, o co jde? I špatné filmy mají svůj smysl, díky nim si vážíme těch dobrých. 10% ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsem čekala...Lůďa Sobotů vždy uměl hrát blbce, ale většinou hrál zábavné idioty a člověk se u jeho filmů zasmál. Tak jsem si naivně myslela, že tento film bude jeden z těch, co do 300 nejhorších nepatří. Tůůůdle nůůůdle bambusačko, máš po píči, patří sem patřííí, kyš, kyš....Jediné pozitivum této debility, je její délka. Byla jsem nucena trpět necelých 80 minut, což mé šikmé oči zalilo slzama vděku. Film byl tak kolosálně dech beroucí, že u něj usnul i pes, co mi dělal společnost a já klimbla asi 2x, abych se s trhnutím probrala a zjistila, že utrpení pokračuje a musím děj vrátit o dvacet veřin zpět. Zkurvenej mikrospánek. K filmu - Pokud rádi trpíte, dáváte si svorky na bradavky, paralyzér na koule a nebo strkáte žaluda do pastičky na myši, tak je možné, že se vám tohle bude líbit, jelikož to mučí taky a více než obstojně. Přivažte obviněnýho z vraždy k židli, pusťte mu dokola tenhle film a max do oběda se přizná ke všem mordům za posledních deset let, jen aby to už nemusel vidět znova. Někoho potěší, že je ve filmu erotika. Akorát, že je kolosálně na pitchu. Co pochválit? Titulky, byly bezva. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zbavit Blbce karlovarského Richmondu je těžší než ochutnat všechny lázeňské prameny. Ale pořád to není tak těžké, jako pobavit se u této "komedie". Debilní Vitoušek má totiž do roztomile zabržděného Františka Koudelky z STS Chvojkovice Brod dost daleko, i když fyzická podoba by tu byla, a jeden vzteklý Pinďour to nezachrání. Já bych se tedy hodnocením klonil spíše k odpadu, ale zaujal mne porevoluční průlet Carlsbadem ve splašené Škodě 1000 MB a za to jednou hvězdou zaplatím. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě tohle na odpad neni. Několik vtípků ve filmu se docela povedlo, i když teda na každej povedenej vtip připadá tak 5 naprosto trapnejch. Ale oproti těm všemožnejm odpadům od Trošky je tohle pomalu na oskara... A nejvíc se mi líbila ta Mládkova historka o tom, jak zaměstnanci v pivovaru označujou prázdný sudy. ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci takových filmů by měli být trestně stíháni za "násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci" a "genocidu" ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sobota ve své klasické poloze nepřekvapí, ale ten porevoluční vibe plný bizarních postaviček a jalového humoru má něco do sebe. Mělo jít o velkou řachandu, Olmer je však obecně přesvědčivější při vážnějších tématech. Naštěstí se tam občas mihne česká femme fatale 90. let Chytrová. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ŽLÁBEK, ZAMĚŘTE TU KAMERU VEJŠ, VÍTE PŘECE JAK JSME TO DĚLALI NA VNITRU." No, je to slabé a to nejen ve srovnání s jinou porevoluční dědičskou taškařicí, o rok starším KURVAHOŠIGUTENTAG. Stejně jako TRHALA FIALKY DYNAMITEM těžilo z popularity Růžičkových, BLBEC se až příliš spoléhá na oblíbenost Luďka Soboty (posíleného rovněž vděčným Skamenem), kolem kterého je ledabyle pohozeno několik ohraných i vysloveně trapných gagů, pár dobrých hlášek a samozřejmě nesmí chybět Olmerova a Sobotova choť. Kdo ale boduje je Přeučil, viz. obě vypsané hlášky. Plyšový lev 1994. Jsem zvědavý na PLAYGIRLS. "TO JSTE MĚ NASRALA, PANÍ KOSTOHRYZOVÁ." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasické poleptání sebe sama předmětem satiry ve zvrhlé estetice českých devadesátek (obnažená Simonka Chytrová included). Martin Hub v roli gorily Pinďoura Skameneho jasně ukázal, že Vinnie Jones je jen trapný plagiátor.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Videl som ti síce velice dávno, ale pamätám si, že som sa na tom s fotrovcami celkom bavili. Po revolucií (či skôr po rozdelení ČSFR) Olmerovi celkom zahrabalo, začal sa jašit, výsledkom čoho sú tie čierne štvorčeky v jeho tvorbe za čias tvrdej, demokracie. A toto je ešte relatívne easy film. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Symbolický návrat Járy Kohouta do českého filmu v prvním roce po skonání Benešova opatření v oblasti filmu navázalo na jeho poslední role pro změnu v druhém roce od podepsání. Cheche, máme co jsme chtěli. Klíče vzhůru a zabití českého filmu nazdar. Zdar! ()

Reklama

Reklama