Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Seriál z Divokého západu stál především na výrazné a skvělé Jane Seymourové, která je od těch dob jednou z mých oblíbených hereček. Je pravda, že to byla v podstatě telenovela přetékající patosem, ale ten seriál měl duši i zajímavé zápletky. K devadesátým létům neodmyslitelně patří a přestože ho již samozřejmě dávno nesleduji, tak jednou za čas neodolám a vždy se rád podívám na to, jak statečná doktorka Mikee zpacifikuje celé Colorado Springs...:) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě chodíval na základní školu a sem tam jsem měl tu angínu a ležel doma, tak doktorka Quinnová byla každodenní součástí mého léčení :-D. Sledoval jsem to a obdivoval nádhernou vizuální stránku. Dnes se už an to nedívám, protože mi to přijde nudné, ale kdysi jsem si to docela užíval, tak si dovolím dát 3 hvězdičky. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na zajímavý námět (a mé oblíbené prostředí Divokého západu), ale časem začal děj upadat do klišé, recykloval náměty a naprosto se míjel s realitou. Nejvíc mě dorazil Autie nad sklenkou whiskey v baru. George Amstrong Custer byl vyléčený alkoholik, takže pití nenáviděl (netoleroval ho ani podřízeným a příbuzným) a navíc rozhodně nebyl "hajzl", ale voják, který dělal svou práci, a na indiánských národech "napáchal méně škody" než Úřad pro indiánské záležitosti. ()

Mukl007 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 5 let, tak jsem tenhle seriál měl rád... Bohužel. Když jsem ho pak viděl v pozdějším věku, tak jsem si dal tu práci a pár dílů zhlédl, stále jsem totiž čekal, že mě chytne. Žel, nestalo se tak. Je to slátanina o nadpozemsky šikovné a hodné "paní", která, nevím proč, chodí s naprostým idiotem s ještě horším jménem. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)
  • Tvůrkyně seriálu, Beth Sullivan, pojmenovala mnohé postavy po svých rodinných příslušnících. Například její matka se jmenovala Dorothy Jennings a její dědeček Loren Bray. Postavu Sullyho pojmenovala podle otcova příjmení. (peeteno78)
  • V několika epizodách se jako Kid Cole objevil i legendární zpěvák Johnny Cash. (Hermi14)

Reklama

Reklama