Reklama

Reklama

Dotek anděla

(seriál)
  • USA Touched by an Angel
Drama / Rodinný / Fantasy
USA, (1994–2003), 166 h 55 min (Minutáž: 43–92 min)

Tvůrci:

John Masius

Hrají:

Roma Downey, Della Reese, John Dye, Valerie Bertinelli, Bill Cobbs, Sean Murray, Michael Peña, Taylor Handley, Gregory Smith, Lindsay Pulsipher, John Spencer (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(210)

Obsahy(1)

Hlavnou postavou seriálu je anjel Monica, ktorá bola vyslaná na Zem, aby nenápadne pomáhala a ovplyvňovala ľudské osudy. V každej časti seriálu pomáha ľudom nasmerovať ich na správnu cestu pokiaľ nie je neskoro. Keďže sa iba zaúča a jej skúsenosti sú malé, pomáha jej s poslaním prísna, no milá a skúsená Tess. V seriály je ešte Anjel smrti Andrew, ale ten sa zjavuje, keď už život skutočne končí. (Loooki)

(více)

Recenze (36)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je za český dabing, v jehož čele stojí Rostislav Čtvrtlík, pro něhož mám zkrátka Chandlerovskou slabost...:-) ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál. Ale mám obavu, že navzdory nápadu nemá moc společného s Bohem. I prezentace andělů mi příjde taková ponižující, znesvěcující, nebo jak to nazvat... Jako dojemné příběhy ano. Ale s křesťanstvím nespojovat. ()

Magyar odpad!

všechny recenze uživatele

Dotek anděla si opravdu představuji jinak :) ... Mám s tím podobný problém jako u EXITu 316, tady navíc podpořený i klišovitým scénářem neskýtajícím prostor pro přesahy, což je u díla s "duchovními" ambicemi docela nešťastné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi milý a příjemný seriál. Někdy až moc sentimentální, ale to nevadí. Z příběhů vyzařuje taková zvláštní pohoda. Neberu to jako agitku na téma víra a Bůh. Odvolávání na Boha mi vůbec nevadí. Ať si to každý přebere jak chce. Dotek anděla jsem sledovala hlavně proto, že tam hraje Della Reese. ()

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Musím prozradit, že toto je snad jediné dílo, kde jsem se shodnul na hodnocení "odpad" společně s Magyar. Po důkladném rozboru jsme konstatovali, že je lepší být bezbožný, pohanský, chtíčem a materiálními potřebami zmítaný ateista, než člověk, který by dal této laciné christianistické propagandě byť jen jednu hvězdu. "Lvy na vás," dodávám já. Tak otřesnou interpretaci náboženství a angelogie aby člověk pohledal. Fuchtle držící v rukou bílou holubici na plakátu vypovídá za vše. Ďábel je mezi námi, můžete si říct. A jí říkám: je mezi námi přemýšlejícími. Omen. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (3) - 55. ročník (za rok) 1997 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Roma Downey, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Della Reese, 56. ročník 1998 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Roma Downey ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

První díl mi přišel docela zajímavý, ale pak to začalo postupně upadat do přehnané melodramatičnosti a uslzenosti... škoda, zajímavé, leč pohřbené téma. ()

LadyVader odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál ukazuje přesně to co křestanství je, patos a vymejvání mozků nesmyslama. :-D Hroznej seriálovej počin. Po třech dílech dávám s klidným srdcem odpad, protože tohle prostě odpad je. ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Tak todle bych přirovnal k pocitu, že jsem byl právě znásilněnej do prdele mega klackem a přo tom mě ten zmrd řval do ucha Ježíš tě miluje čůráku!!!! Opravdu tento seriál je pro mě vrcholem všeho toho zmaru co se tady, či tam točí. Křesťanká tématika obalená do tuny čokolády s oříšky a zabalená do překrásného obalu, humus. ()

MadChick odpad!

všechny recenze uživatele

Zase náboženská agitka, trochu ve stylu seriálu "Sedmé nebe" , jenže tady už se to nedá brát ani jako komedii. Viděl jsem hned několik dílů a všechny byly plné naprosto absurdních situací a modelů chování. Což s heslem všichni věřte v našeho pána mi dává konečné hodnocení 0% Nashledanou ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal ako ohodnotiť tento seriál. Niektoré epizódy boli vynikajúce, niektoré torchu slabšie, ale posledná mnou videná epizóda ma presvedčila. Nápad, že sa dej bude odohrávať počas tej noci, keď v rádiu hrali adaptovanú rozhlasovú hru Vojna Svetov vo forme správ a akú paniku to vyvolalo a čo sa vtedy všetko mohlo stať, je skrátka originálny, a veľmi zaujímavý. Keď sa zamyslím spätne, mnoho epizód malo veľmi prepracovaný scenár. A postavy hlavne môj obľúbenec Tess sú tiež veľmi sympatické. Dotyk anjela je síce niekedy príliš sentimentálny (ale to som aj ja :D) a neustále odvolávanie sa na Boha môže začať liezť na nervy, napriek tomu je to seriál so skvelými ústrednými hercami, vycibrenými scenármi a mnohými cameo roličkami. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Můj ty bože. Klišé střídá klišé a jeden jalový dialog druhý. Strašlivá kýčovitá hrůza, pouze pro otrlého diváka. ()

Hopi 

všechny recenze uživatele

Křesťanská sračka. Pokud vám to nevadí, seriál by se vám mohl líbit. V opačném případě se tomu vyhněte hodně velkým obloukem. 1 hvězdička je Hudson Leick. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Priznávam seriál, je doslovne odkazovkou na Boha...dozvieme sa ako Boh robí koná, prečo robí to čo robí a prečo nerobí niečo preto, aby bolo lepšie. Moji priatelia sa mi "smejú", že tento seriál vôbec pozerám, keď som deista. Ale na druhej strane prečo si mám pozieť, niečo kde sa niekto s niekým zabíja, keď si môžem spraviť únik z reality a pomyslieť si, že s Božou pomocou, to možno pôjde, lepšie, nepôjde, ale je to len o úniku z reality... A Tess s Monicou sú tak božské a tie xichty, keď hádžu ja doslovne plačem od smiechu. Dožil sa 9. sérii a momentálne 5.1.09 ho sledujem už do tretice od 1 série na Hallmarku a vôbec mi to nevadí. ()

Reklama

Reklama