Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý film kde som zaznamenal C. Owena bol Gosford Park, následovalo Sin City, Spojenec,... z môjho pohľadu samé kvalitné filmy. No tento film z roku 1998 som vôbec nepoznal. Veľká chyba. Tak dobrý film je škoda nevidieť. Cliwe Owen bol hviezdou, ktorá dokáže sama utiahnuť celý film skôr, než vstúpil na americkú pôdu. ()

Modus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení s velmi dobrým scénářem a příběhem, který má neuvěřitelně podivnou atmosférou...Děj je zajímavý a výborně zachycuje postupnou proměnu hlavní, respektive obou hlavních postav, a jejich vliv na osoby jim blízké...Pomalé, místy až hypnotické tempo udává vnitřní monolog hrdiny a kamera si často pohrává s detailem jeho tváře, to vše působí opravdu velmi podmanivě...Docela zajímavá je i hra s čísly a kurzy, která filmu dodává šmrnc a také kapku originality...A v neposlední řadě je vynikající Clive Owen, který na mě působil překvapivě odpudivím dojmem, což mě docela překvapilo...Bylo zajímavé sledovat Cliva v jedné z jeho prvních rolí, měl zajímavou mimiku v obličeji, snad ve všech filmech se tvaří jako boreček bez emocí a citů, i zde to chvilkama praktikoval ale byla tam vidět jeho filmová nevyzrálost...Myslím si že kdo tento film uvidí bude mile překvapen... ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Snímek má několikeré signifikantní prvky. V první řadě rozhodně představení Clive Owena, jemuž je role snad šitá na míru. V tomto momentě mě nenapadá nikdo, kdo by měl tak hypnotický a uhrančivý pohled, aby se do hlavní role hodil víc. Zadruhé je to styl vyprávění, kde velká část příběhu je divákovi předkládána ve formě monologů ústřední postavy. Dále je to jistě hutná atmosféra, v níž hltáte každou minutu stopáže, aniž byste tušili, co za zvrat bude následovat. Začtvrté je to neobvyklé prostředí. Jistě, kasina jsme tu už měli mnohokrát, ale aby se vše točilo okolo krupiéra, to je něco, co se nevidí. Proč ale všechno prozrazovat, že? 80 % Oblíbená část- Owenovo rozdání karet přátelům při pokeru ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Mayersberg .. Zajímavý film. Jack Manfred nemá práci, jen snahu napsat knihu. Najde si zaměstnání v Casinu, se kterým má z mládí zkušenosti, a postupem času zjišťuje, že to bude nejlepší námět na jeho knihu. Zvláštní atmosféra, osobitý styl vyprávění a skvělý Clive Owen, to jsou esa tohoto nenápadného, ale kvalitního snímku. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě, kdy jsem měl možnost spatřit herce Owena, mě umožnil tento snímek. Moc hezky mě překvapil. Snímek je taková vlastně blbůstka, ale je udělána od srdce a pěkně se na film dívá. Voice-over je příjemný a nerušivý. Vhodným způsobem doplňuje vlastní vyprávění. Dějová linie se kvalitně odvíjí a je na co se dívat a co poslouchat. Dialogy jsou totiž smysluplně napsané a lehce uvěřitelné. Clive svou úlohu nepřehrává a svým charakterem mě byl po celou dobu blízký. Je to vlastně takový kluk, který je životem někam vláčen, nemá přesnou představu jak s ním naložit, ale pak přijde ta pravá chvíle a on ji bezpečně rozpozná a přidá ruku k dílu. Jen zápletka s vlastním otcem je poněkud laciná a tak stejně působí i závěr příběhu. Ale tyto dvě skutečnosti nedokázaly jinak velmi kvalitní počin, srazit dolů. Po skončení projekce jsem měl bud´to chuť napsat knihu a nebo se naučit obsluhovat ruletu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama