Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erotickým filmům se v Čechách nikdy nedařilo a nezachránila je ani předloha od slavného spisovatele, v tomto případě Vladimíra Párala. Kolísání mezi pornografickou dráždivostí, kriminální zápletkou a ztopornělou studií mravů poznamenává tento příběh o luxusním podniku, který svým hostům nabízí snad cokoli, nač si vzpomenou, více, než je zdrávo.
První část erotické komedie o třech dívkách, které se rozhodnou založit exkluzivní erotický salón pro bohatou klientelu, a pak se pustí do složitých intrik, jejichž výsledek je však zcela nečekaný. Na počátku příběhu se vrací do Prahy z nezdařeného výletu do USA třicátnice Eva Joštová, aby zjistila, že její milenec Patrick Škoda ji vystěhoval ze svého bytu, kde nyní žije se svou třiadvacetiletou sekretářkou Štěpánkou Vranskou. Advokát Ota Lambet nabídne bezradné ženě místo masérky v erotickém salónu. Ta však odmítne. Z psychiatrické léčebny je propuštěna nesmělá katolička Klárka Jágrová, která se nedokázala vyrovnat s rozvodem. Společně se svou kamarádkou Ájou Machovou, majitelkou zprostředkovatelské kanceláře se Eva s Klárkou rozhodnou otevřít luxusní erotický salón nazvaný Playgirls. Aby získaly pro svůj výnosný podnik další peníze, začnou spřádat intriky kolem prodeje činžovního domu bratrů Patricka a Ludvíka Škodových. Jenže ve hře je také záludná Štěpánka, která má zcela jiné plány a jako Patrickova sekretářka a milenka má v ruce všechny trumfy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Mejdzula odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt lahůdka a poklad. Ty kráso! Ty vole! Ty...jsem rád, že jsou filmy tohoto debilitního ražení metráží hluboce podprůměrné, aspoň se pak může člověk pochválit, že to zvládl celé. Ovšem určitě by bylo zajímavé zhlédnout tento film ve 140 minutové verzi, to by bylo vskutku vskutku :) (8/300) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pozice v žebříčku nejhorších filmů v době zhlédnutí: 16. Holky to mají těžké, obzvláště ty pražské. Musí se hodně otáčet, aby se uživily. To víte, doba je nesnadná, platové podmínky mizerné, a tak se holt moderní žena musí uchýlit k provozování řemesla nejstaršího, tedy pekařiny. Pardon, mám na mysli prostituci. To je příběh našich hlavních hrdinek. První z nich přijíždí do Prahy z Amériky, kde ji opustil přítel (SPOILER: ten se mimochodem vrátí a přes všechny protesty si to nakonec spolu znovu rozdají... what a twist!) a ona je nasraná na celý svět. Nemá žádnou práci ani domov, a tak kývne na nabídku kamarádky stát se manažerkou „firmy“ poskytující luxusní služby v oboru sexuálním. Výnosná pracovní pozice a bydlení zdarma se přeci neodmítají. Štěstí jim jde naproti, protože se zrovna uvolnil byt druhé kamarádky – další hlavní protagonistky – a tak se všechny tři holky pustí do provozování byznysu na vlastní pěst. To je v podstatě hlavní příběh, mající mírné odbočky v podobě nalézání nových (potažmo starých) lásek a ztrátách lásek starých (doslova a do písmene). Sám o sobě je film velmi unylý a čiší z něj inkompetence režiséra. Jeden příklad za všechny jsou náhodné záběry na telefonující lidi, které mi nedaly spát a nakonec jsem dospěl k názoru, že musely být natočeny ještě za komunistů, abychom národu ukázali, jak jsme vyspělí, že nosíme mobilní telefony velikosti stavební cihly a jezdíme vozy značky Škoda. Nějakým záhadným způsobem se pak záběry dostaly do filmu a střihač byl moc líný, aby je vystřihl. Na závěr lze snad dodat, že se nejde těšit ani z hereckých výkonů, které mají daleko i k průměru. Bohužel tak protagonistům nelze věřit prakticky nic, co dělají, protože tak činí jaksi automaticky, bez zaujetí a jiskry. Výjimkou je Martina Adamcová, která si svou roli hlavní manažerky užívá na plné pecky. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se mi "poštěstilo" vidět tuhle legendární Olmerovu hovadinu. Erotickej film to neni ani omylem, některý scény jsou spíš anti-erotický, komedii bych v tom taky neviděl, protože k smíchu jsou tam leda tak naprosto příšerný herecký výkony Chytrový, Kornový, Poblejeho a dalších. Za co teda dávám filmu tu jednu hvězdičku? Na Playgirls jsem se díval s vědomim, že by se mělo jednat o jeden z nejhorších filmů všech dob, takže jsem od toho nečekal absolutně vůbec nic. Film mě potěšil aspoň trochu tou atmosférou 90. let (první mobilní telefony, podnikatelé v brutálních outfitech, atd...) a zároveň oceňuju, že to trvá jenom 80 minut, takže jsem se ani nestačil moc nudit. Co dodat? Je to špatnej film, ale existuje hromada ještě horších filmů. Podruhý to ale fakt vidět nemusim. 15% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších polistopadových komedií. Navíc duchovní atmosféra vytvořená Víznerovým zenovým budhistou strhává i ostatní postavy k hlubokému přemejšlení. Kdo by třeba čekal, že si Pomeje tak nádherně zafilozofuje o nálevnících? Zlé jazyky by sice mohly namítat, že z jeho strany to spíš byla profesionální deformace, páč se ve filmu (a patrně i ve skutečnosti) furt jen nalejval pivem a jinými lihovinami, ale já mu věřím! Kačenka Kornová zase v sobě objevila schopnosti hodící se do přímo antické tragédie, tím myslím její dokonalý povzdech "moji kamarádi milionáři... už nejsou moji kamarádi". Ani Kuklová se nenechala touto vybranou společností zahanbit a její slovo "teplůtka" doufám výhledově obohatí slovník spisovné češtiny, prozatím bych s ním zkusil prorazit na mimibazaru. Bahúl nás zase obohatil o poznání, že i šikovnej zubař může bejt pěkný dřevo, co si samo nedokáže sundat košili. Ale musím uznat, že co se týče tý dřevnatosti, měl toho s Chytrovou hodně společnýho, to je moooc dobře, že se nakonec dali dohromady. ()

Kiedes odpad!

všechny recenze uživatele

Sonda do duše žen, které neví kudykam a jsou nuceny se uchýlit k činnosti, která se jim z počátku příčí. Dokonalá reflexe postrevolučních duší, jejichž pocit se nedá nazvat jinak než zklamání. Vyrovnané herecké výkony, ani náznak přehrávání... Divák se brzy stotožní s hlavními hrdinkami a prožívá s nimi nečekané zvraty, které nám příběh nachystal. Pan Olmer to asi točil s tou studenou sprchou zaraženou v prdeli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní dívčí role vytvořily režisérova manželka Simona Chytrová, Kateřina Kornová, někdejší televizní moderátorka a příležitostná herečka Martina Adamcová a Michaela Kuklová. Režisér Olmer později vzpomínal, že měl jisté potíže s obsazením ústředních postav děje. Partičku kamarádek, které si začátkem devadesátých let otevřou veřejný dům, měly původně hrát Markéta Hrubešová, Sabina Laurinová a Kateřina Brožová. Hrubešová sice již dříve divákům velkoryse ukázala části svého půvabného těla například ve snímku Oznamuje se láskám vašim, ale role v hampejzu - to už prý bylo na ni trochu moc. Strhla však s sebou i Laurinovou a Brožovou a režisér musel hledat úplně nové obsazení hlavních rolí... Olmer dal rovněž opětovně hereckou příležitost (po snímku Nahota na prodej) Jiřímu Šolcovi. (Halloween9)
  • Exteriéry filmu Playgirls boli natáčané v Prahe. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama