Reklama

Reklama

Jsem do tebe blázen

(seriál)
  • USA Mad About You
USA, (1992–2019), 64 h 22 min (Minutáž: 20–28 min)

Hudba:

David Kitay

Hrají:

Paul Reiser, Helen Hunt, Maui, Anne Ramsay, Louis Zorich, Tommy Hinkley, Richard Kind, John Pankow, Jerry Adler, George Petrie, James Carville, David Strickland (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

…ale proč mi jdeš občas tak na nervy? I manželství má svá učednická léta... Paul (Paul Reiser) a Jamie (Helen Huntová) jsou krásný mladý pár. Před půl rokem se vzali a pustili se tak do dobrodružství, které zná důvěrně téměř každý dospělý člověk na této planetě. Do soužití dvou tak odlišných bytostí, jako jsou muž a žena. Vzali se z lásky a milují se dál, ale naučit se spolu žít v jednom bytě, mít společné věci a nemít už prostě ani chvilku jenom pro sebe není tak jednoduché. Paul je režisér dokumentárních filmů, tvořivý a roztomilý, někdy ale nesnesitelně pedantický. Jamie, zaměstnaná v reklamní společnosti, je mnohem uvolněnější, milá a občas úplně stejně nesnesitelná. Kromě bytu na Manhattanu a psa jménem Mary mají ještě společné přátele Fran a Marka (Fran je Jamiina bývalá šéfová), z mládeneckého života zbyl Paulovi kamarád Selby, který je chodí navštěvovat v nejnemožnější denní i noční dobu. A nakonec je tu ještě lehkomyslná starší sestra Lisa – Jamiin velký problém. Kdovíproč si Jamie všechny Lisiny milostné i pracovní karamboly tak bere. Lisa o její péči pochopitelně vůbec nestojí... Seriál, jehož první díly byly natočeny v roce 1992, slavil v USA velký úspěch na stanici NBC a to zejména díky představitelce Jamie, Helen Huntové – u nás ji známe především z role partnerky Jacka Nicholsona ve filmu Lepší už to nebude. Za dobu existence seriálu posbírala Helen Huntová množství cen za hlavní ženskou komickou roli v televizním seriálu. Z dlouhé řady nominací proměnila nakonec 11! Její seriálový partner Paul Reiser je zároveň i tvůrcem seriálu a spoluautorem scénářů k několika epizodám. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

crudo 

všechny recenze uživatele

Známý komik Paul Reiser (Paul) a držitelka Oscara a čtyřnásobná držitelka ceny Emmy Helen Hunt (Jamie) ztvárňují v seriálu, jehož závěrečný dál sledovalo rekordních 39 miliónů amerických diváků, jak težké je být v devadesátých letech minulého století novomanželi. Seriál s neuvěřitelně milým a laskavým humorem, ukazuje, že Jamiiny a Paulovy "problémy", z nichž snad není ani jeden, který bychom sami nezažili, se dají řešit s úsměvem. Situace, ze kterých není úniku, mají vždy svá řešení a i potrhlá a duševně nestabilní sestra, která vás ještě stále v pětatřiceti letech obviňuje, že můžete za její zpackaný život, vám může pomoci. ()

Alister 

všechny recenze uživatele

Seriál plný klišé. Pruderní rodiče, názory muže versus názory ženy v manželství, přičemž zde je to malinko komplikovanější, jelikož humorné situace manželů Buchmanových jsou z velké části vystavěné na jakémsi prohození genderu. Stručně řečeno Paul se chová jako užvaněná hysterická žena a působí tak dojmem homosexuála ve svazku se ženou, která svým chováním a charakterem spíše supluje muže. Bohužel jsem se nesmál a výstupy Paula Reisera na mě působili mnohdy skoro až nechutně. Zato Helen Hunt je v poněkud staženější roli než Reiser úžasná, a i přestože má zde mnoho mužských vlastností, působí velmi žensky a přirozeně. Reiser působí také žensky, ale přirozeně(logicky) už sotva. Nicméně seriál je poměrně zdařilou studií manželství, pomineme-li onu zvrácenost. Největším přínosem seriálu je, že objevil Helen Hunt. ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Naše podvečerní občasná sonáta pro harmonii mysli a srdce, sledujeme ve dvojici a bavíme se, oba, což nebývá úplně vždy pravidlem. Helen a Paul jsou dvojice, která je nám blízká svým propojením ženského a mužského, s perfektní nadstavbou všelidského humoru. Seriál není nejnovější, přesto je pořád vtipný a aktuální, manželé téměř všude řeší podobné situace (rodiče, příbuzní, práce, pes, sousedi, časem děti…) a asi mají i podobný humor :-). Pro mě široko daleko opravdu hodně dobrý sitcom, přestože pravda - nesleduji a neznám téměř žádný další…krom Přátel, kteří mi také přirostli k srdci, i když jinak než tihle dva, seriálem danou povahou logicky povrchněji. Paul je velkej sympaťák a Helen je kouzelná. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Helen Huntová je v tomhle sitcomu opravdu roztomilá, ale Paul Reiser - nervní, věčně divoce gestikulující a paranoidní - mi dost leze na nervy. Nicméně je to celkově přece jen nadprůměr a třeba vedlejší postava číšnice Ursully (Lisa Kudrowová) mně vždycky rozesměje. Sem tam se zde vyskytne (podobně jako v Přátelích) nějaká hostující hvězda (Mel Brooks, Hank Azaria, Nathan Lane...). ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Tak dnes, ked bol "Carter Burke" v taxiku a neskor vo vytahu (s2e15 tohoto serialu), som dostal taku chut na ALIENS, ze som prehrabal celu povalu a nasiel som VeeHaaeSko nahrane z tv NOVA a to este zo stareho tisicrocia (to len pre deti, co uz dnes, mozno nejsu deti(2001-2018)). Ale o co ide, stale mam chut, pouzit pulznu pusku a dat ho dole, no tu ho mam tak rad, ze to dam o jednu hore na 99%+-1% ()

Galerie (293)

Zajímavosti (13)

  • Paul (Paul Reiser) přenechá svůj mládenecký byt svému stálému nájemníkovi Kramerovi (Michael Richards). Kramer je postava z konkurenčního seriálu Seinfeld (od r. 1989). V této epizodě se Paul zeptá při odchodu Kramera: „Hele a co se stalo s tvým kámošem odnaproti, Jerrymu?“ a Kramer mu odpoví: „Píše sitcom pro NBC,“ a Paul posměšně poznamená: „Tak to přeju hodně štěstí,“ a oba odchází vysmátí pryč (narážka na podobný sitcom z běžného života Seinfeld, kde hraje v hlavní roli Jerry Seinfeld a má přesně naproti svému vchodu byt šíleného souseda Kramera). (MrPierc)
  • Helen Hunt získala za své účinkování v seriálu celkem čtyři ceny Emmy. (Roman.Ticka)

Související novinky

Helen Hunt režisérkou

Helen Hunt režisérkou

10.05.2005

Helen Hunt (na obr.) zrežíruje samú seba, Diane Keaton a Woodyho Harrelsona v dráme THEN SHE FOUND ME podľa románu Elinora Lipmana. Helen na scenári striedavo popri iných povinnostiach pracovala… (více)

Reklama

Reklama