Reklama

Reklama

Jsem do tebe blázen

(seriál)
  • USA Mad About You
USA, (1992–2019), 64 h 22 min (Minutáž: 20–28 min)

Hudba:

David Kitay

Hrají:

Paul Reiser, Helen Hunt, Maui, Anne Ramsay, Louis Zorich, Tommy Hinkley, Richard Kind, John Pankow, Jerry Adler, George Petrie, James Carville, David Strickland (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

…ale proč mi jdeš občas tak na nervy? I manželství má svá učednická léta... Paul (Paul Reiser) a Jamie (Helen Huntová) jsou krásný mladý pár. Před půl rokem se vzali a pustili se tak do dobrodružství, které zná důvěrně téměř každý dospělý člověk na této planetě. Do soužití dvou tak odlišných bytostí, jako jsou muž a žena. Vzali se z lásky a milují se dál, ale naučit se spolu žít v jednom bytě, mít společné věci a nemít už prostě ani chvilku jenom pro sebe není tak jednoduché. Paul je režisér dokumentárních filmů, tvořivý a roztomilý, někdy ale nesnesitelně pedantický. Jamie, zaměstnaná v reklamní společnosti, je mnohem uvolněnější, milá a občas úplně stejně nesnesitelná. Kromě bytu na Manhattanu a psa jménem Mary mají ještě společné přátele Fran a Marka (Fran je Jamiina bývalá šéfová), z mládeneckého života zbyl Paulovi kamarád Selby, který je chodí navštěvovat v nejnemožnější denní i noční dobu. A nakonec je tu ještě lehkomyslná starší sestra Lisa – Jamiin velký problém. Kdovíproč si Jamie všechny Lisiny milostné i pracovní karamboly tak bere. Lisa o její péči pochopitelně vůbec nestojí... Seriál, jehož první díly byly natočeny v roce 1992, slavil v USA velký úspěch na stanici NBC a to zejména díky představitelce Jamie, Helen Huntové – u nás ji známe především z role partnerky Jacka Nicholsona ve filmu Lepší už to nebude. Za dobu existence seriálu posbírala Helen Huntová množství cen za hlavní ženskou komickou roli v televizním seriálu. Z dlouhé řady nominací proměnila nakonec 11! Její seriálový partner Paul Reiser je zároveň i tvůrcem seriálu a spoluautorem scénářů k několika epizodám. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Jeden z milionu sitcomu aneb opet nuda, tentokrat s Helen Hunt. Mozna bych nemel hodnotit serial o manzelstvi, kdyz jsem svobodny, ale proste mi to neprijde vubec vtipny. Delat "srandu" z uplne fadnich situaci v uplne fadnim vztahu pro me neni tema na koukani. Strasne ukecane hadky jedna za druhou. Ha, ha! Navic Huntova neni ani komicky typ, dokonce mi prijde ze se furt mraci (ma takovy zvlastni oboci :-). Hmmmm zlatej "Krok za krokem". ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Paul Buchman – Jamie Buchman, Paul Reiser - Helen Hunt…jeden z nejcivilnějších a zároveň nejsympatičtějších páru sit-comové historie, jehož prostřednictvím se tvůrci snaží nalézat humorné prvky v každodenních reálných situacích. Téhle dvojici zkrátka nejde nedržet všechny palce. Na druhou stranu je však třeba podotknout, že vodopádu z křesla shazujících gagů se od nich vesměs nedočkáme. Závěrečné hodnocení: příjemné, milé, bohužel místy lehce fádní. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Helen Huntová má moje sympatie. Objavila sa v mnohých veľmi kvalitných filmoch a svoju úlohu vždy výborne zvládla. Mám ju už hodne dlho zaradenú medzi mojimi najobľúbenejšími herečkami. Helen Hunt je fajn. No americký televízny sitcom "Som do teba blázon", v ktorom stvárnila hlavnú ženskú postavu, mi absolutne nesadol. Vôbec sa mi to nepáčilo, ani trocha som sa pri tom nebavil. A nepozdával sa mi ani jej herecký partner Paul Reiser. ** ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

K seriálům chovám určité antipatie, hlavně k těm americké produkce, na tenhle se ale dá koukat, nejen díky nejsympatičtější herečce, jakou je Helen Hunt, pár vtípků se dá v každém díle najít a do trapnosti to sklouzává jen velmi zřídka. Není to žádný zázrak, kvalitativně je to však rozhodně na jiné úrovni, než Imbecil se závazky a Hovno za hovnem, které svým rádoby "vtipným" a "inteligentním" humorem, nesahají tomuto ani po kotníky. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tohle snad jeden z nejlepších seriálů vůbec, ukázalo se, že jsem úplně seriálovej typ. Paul Buchman má na všechno neuvěřitelně trefný poznámky, skoro u každého dílu se směji nahlas, Jamie je nejen naprosto půvabná, a vtipná, ale Helen Hunt a Paul Reiser dodávají těmto dvou postavám něco tak úžasného, že je tenhle seriál díky nim naprosto výjimečný, plus to, všechny vedlejší postavy, jako Fran, Mark, Lisa nebo Urshula (o Irovi ani nemluvě!!) jsou tak skvěle zahraní, - musím podotknout že v češtině i skvěle nadabovaný- že prostě tenhle seriál se stal mým nejoblíbenějším! normálně lituji že není víc sérií! ()

Galerie (293)

Zajímavosti (13)

  • Paul (Paul Reiser) přenechá svůj mládenecký byt svému stálému nájemníkovi Kramerovi (Michael Richards). Kramer je postava z konkurenčního seriálu Seinfeld (od r. 1989). V této epizodě se Paul zeptá při odchodu Kramera: „Hele a co se stalo s tvým kámošem odnaproti, Jerrymu?“ a Kramer mu odpoví: „Píše sitcom pro NBC,“ a Paul posměšně poznamená: „Tak to přeju hodně štěstí,“ a oba odchází vysmátí pryč (narážka na podobný sitcom z běžného života Seinfeld, kde hraje v hlavní roli Jerry Seinfeld a má přesně naproti svému vchodu byt šíleného souseda Kramera). (MrPierc)
  • Tutulní píseň "Final Frontier" nahrál Paul Reiser společně s Donem Wasem. Původně ji nahrál Andrew Gold, ale v polovině sezóny 1997 ji nahradila verze Anity Baker, která se používala pro zbytek seriálu. (Olík)

Související novinky

Helen Hunt režisérkou

Helen Hunt režisérkou

10.05.2005

Helen Hunt (na obr.) zrežíruje samú seba, Diane Keaton a Woodyho Harrelsona v dráme THEN SHE FOUND ME podľa románu Elinora Lipmana. Helen na scenári striedavo popri iných povinnostiach pracovala… (více)

Reklama

Reklama