osamnělá, utrápená dětská dušička pavlínka, která touží jen po tom, aby jí někdo zaplnil tu velikou díru v jejím srdci, v jejím životě.. absenci rodičovské lásky.. zdánlivá samozřejmost? né každý z nás má to štěstí..(7.9.2008)

Tyhle filmy z dětského domova .... ach jo ... berou za srdce(30.3.2010)

Prostředí dětského domova a malá Pavlína co přichází mezi nové děti. Není schopná se přizpůsobit. A tak dělá jeden problém za druhým. Nakonec se upne na jednu z tet, ale ta má svůj život a plánuje rodinu, což Pavlína velice těžce nese a trucuje a dělá jeden naschvál za druhým. Nakonec jí nezbyde než se přizpůsobit a nebo jít do polepšovny co si vybere....Rodičovská láska se nahradit nedá, ale pomoct se tomu dá. Miša Kudláčková roli Pavlíny zahrála znamenitě.(30.11.2009)

Co to bylo?!? Jeden čas jsem se o toto téma velice zajímala, po dětských domovech se pohybovala, takže se zdám být ideálním cílem tohoto filmu. A řeknu vám - milá Pavlínka by zasloužila pěkně nakopat...ale to byla ta jediná emoce, kterou ve mně film zanechal. Chcete silný příběh z prostředí děcáku? Přečtěte si Velké trápení.(20.4.2010)

O Pavlínku nemá nikdo zájem, a proto přichází do dětského domova. Jako řada takových dětí i ona touží po tom, aby měla někoho jen "pro sebe", a tak se upne na mladou vychovatelku Jarmilu. Ta má ale snoubence a Pavla začne žárlit, nechce mezi ostatní děti a zlobí... Ne, Pavlínka není vůbec zlá, je jenom nešťastná a chce, aby ji měl někdo rád. Skvělá role pro talentovanou Míšu Kudláčkovou, která výborně zachytila všechny pocity malé Pavly.(3.3.2010)

Výborná M. Kudláčková, tradičně "protivná", přesto skvělá. Příběh dívenky z děcáku, která své další lepší působení upne k "tetě", vychovatelce a nemíní jí nic odpustit ani její vlastní právo na život.(3.9.2010)