Teta (TV seriál)

Teta

Rodinný / Komedie / Fantasy

Rakousko / Západní Německo / Francie / Československo, 1987, 7x51 min

Juraj Jakubisko

Výborný seriál na základě něhož vznikl neméně dobrý celovečerní film Pehavý Max a strašidlá.(17.12.2003)

Jakubisko a jeho 80.roky keď na čo siahol bolo prvotriednou filmarinou, aspoň máme na čo spomínať, Frankenstainové obdobie má svoje čaro.(31.8.2005)

Vynikajúca rodinná zábava. Príbeh Frankensteinovej tety, ktorá prichádza na zámok svojho synovca Henryho aby tam našla kopec bizarných indivíduí a jedného malého ryšavého Maxa. Z celého seriálu dýcha humor a Jakubiskovsky uletená poetika.(14.11.2004)

Tohle sem žral, už když to byla horká novinka ve slovenštině.. a vono to furt zraje, což se počítá(24.8.2009)

K tomuhle seriálu jsem si vytvořila velmi osobní vztah. Viděla jsem jej celý jenom jednou a už se na něj nikdy pravděpodobně nedokážu podívat znova. Ale kdo ví. Třeba mě to přejde a podívám se a budu se veselit.(27.11.2006)

• paascha

jak jinak hodnotit cokoli od Mistra, že? Ani účast velikánů československé zábavy Skamene, Dibarbory a dalších, ani hojná zahraniční equipa, ani nic jiného neudělá z této voloviny něco, co stojí za bod. Sorry Jurko, ale radši jsi měl ovce pást a hrnce drátovat, to by ti snad šlo líp(24.10.2007)

Na tomhle jsem vyrůstal. Jednoznačně nejlepší slovenský serial z dob totality a když o tom přemýšlím tak i vůbec. Směle se svými nápady, výpravou a příběhem může rovnat takovým klenotům jako je Létající Čestmír, Arabela nebo Křeček v noční košili. Ikdyž žánrově je trochu jinde. Režiserem je tzv slovenský Fellini - Jurak Jakubisko. Toho opravdu nemyslím. Podle mě točí spíš nesmyslné bláboly. Ale tento seriál se mu opravdu povedl. Rozhodně jej řadím do zlatého fondu čs. kinematografie. Snad také proto že scénaristy o něho byly Miloš Macourek a Jaroslav Dietl.(23.4.2006)

Áno, Jakubisko bol niekedy ozaj niekto. V detsve na čiernobielom televízore sa mi to páčilo viac, ale aj po rokoch, keď som už záskal to správne hororové vzdelanie, sa na to pozriem rád... Na slovenské pomery spolu s PERINBABOU odvážne a originálne poňatie fantastiky...(1.6.2009)

Tak tento seriál mám veľmi rada...príjemný, mám z neho dobrý pocit, vždy si ho rada pozriem...takisto aj herecké obsadenie veľmi sedí.(21.10.2008)

Dolnouhorský "Frankestein" a jeho výtvor nám spolu s ostatnými, vôbec nie prirodzenými (Biela pani, Ohnivý Sepp a ďalší, obyvateľmi tajomného hradu ponúkajú naozaj obrovskú dávku fantasmagorickej zábavy. Jakubisko sa nezaprie ani v tomto seriáli a spolu s hercami naplno využívajú všetok poskytnutý priestor.(16.4.2004)

Jeden z najlepších rozprávkovo-rodinných seriálov vôbec. Už by mohol maestro natočiť niečo z podobného súdka, pre jeho nespútateľnú hravosť je rozprávkový žáner ako stvorený. Nie len že si tu v tomto smere môže dovoliť takmer čokoľvek, ono sa to tu od neho vyslovene žiada!(26.7.2006)

Veľmi kvalitný detský seriál od J.Jakubiska, ktorému svet zvláštnych a zaujímavých postavičiek vždy sedel.Film obsahuje množstvo pozoruhodných postáv, postavičiek a príbehov, ktoré Jakubisko dokázal pretaviť do výborne fungujúceho a jednoliateho celku.Každá postavička má svoj príbeh a všetci majú čosi spoločné.V dobe tv premiéry som mal asi asi 13-14 rokov, ale nehanbil som sa za to, že pozerám detský seriál. Pozerali a zamilovali si ho v tej dobe všetci. Jeden z mála detských seriálov, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojej príťažlivosti. Dnes viem jeho kvality oceniť ešte viac. Niektorí spomínajú, že v českej TV to predabovali. To musela byť naozaj tragédia. Pokúšam sa predstaviť si to a mám z toho divné pocity. Neviem si to nejako vybaviť, ale výsledok by bol asi rovnako katastrofálny ako slovenský dabing ktoréhokoľvek českého kultového filmu. V rámci žánru detský seriál, plné hodnotenie 100%.(2.4.2009)

Česká televize by si zasloužila trestný bod za dabing do češtiny. To už jsme se vážně úplně zbláznili? Před patnácti lety bych něco takového asi považoval pouze za hloupý vtip, ale nikdy by mě nenapadlo, že se to opravdu stane...(15.1.2007)

Výborný seriál , skvělé herecké obsazení a znamenitý námět.Seriál obsahuje plno zábavných gagů.(18.3.2007)

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám.(10.12.2010)

vynikajúci seriál, v ktorom je vidieť poetika jakubiskových filmov, teda dosť fantasmagorické ktoré vám vlezú pod kožu a len tak na nich nezabudnete, teta patrí k jeho k najzábevnejším projektom a kto si ju nechá újsť, tak príde o zaujímavú rozprávku nielen pre malých(10.3.2004)

• stration

Nikdy mě nějak nezaujalo.(18.12.2008)

Dabovanej Polívka je jako dabovanej Menšík..sotva poloviční zážitek.(1.9.2010)

malá úchylka z detstva skorého(4.8.2006)

Jeden z nejoblíbenějších seriálu mého dětství! Bez něj bych si těžko představil nedělní ráno. 90% - 5*****(11.12.2009)

<< předchozí 1 2 3 4