Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriál "Teta" je hodne podarenou parafrázou, alebo ak chcete jemnou paródiou, na známe horrorové filmy. Malý chlapec Max sa ocitne na starom hrade s celým panoptikum podivných, strašidelných bytostí. Postupne sa s nimi spriatelí, spozná ich životné osudy a pomôže im nadviazať dobré vzťahy s dedinčanmi, ktorí žijú v podhradí. Seriál obsahuje sedem zhruba hodinových epizód (Narodenie, Upratovanie, Nevesta, Kreslo, Lev salónov, Automobil, Svadba). V roku 1987 ho v mnohonárodnej európskej koprodukcii natočil svojrázny slovenský režisér Juraj Jakubisko. **** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Československý seriál. Jedna z těch věcí, která funguje stejně když jste dítě i když už jste dospělý otec vlastního dítěte. Výborné postavy, kulisy, prostředí (nálety z těch kopců mi skoro působily závratě a to jimi nijak netrpím), hodně dobré herectví. Úplně nejlepší je na seriálu však hudba. Ta je nepřekonatelná. U mě silně srdceční záležitost. ()

Reklama

Dupac 

všechny recenze uživatele

Dětská vzpomínka na uhrančivý seriál s na tuzemské poměry nevídanou atmosférou a výpravou (se spoustou roztomilých strašidel a oldschoolových triků) se tříská (po první epizodě) s pověstnou režisérskou nestřídmostí, hraničící až s exhibicí, a opravdu kulervoucím dabingem (zde ve slovenštině, ale s češtinou je to podobné). Po druhém díle seriál naštěstí ovládne charismatická babča (teta) a ten získá neodolatelnou atmosféru osmdesátkových hororových béček. Závěrečná myšlenka, že by nikdo neměl zůstat sám na tom širém světě, mi přijde v seriálu, určeném hlavně dětem, skvělá. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Asi jediny vytvor pana Jakubiska ktory dokazem stravit. Jeho tvorba ide uplne mimo mna a nesedi mi. Tu je to ine a vsetko velmi zabavne. Vid taka perinbaba, ktora na mna posobila v detstve hodne depresivne. Tato rozpravka je o inom. Je to.o tej zabave a tak to ma byt. Nastrihana filmova verzia nie je tak dobra a mnozstvo zaujimaveho obsahu v nom chyba, preto doporucujem prave tento serial, ktory nie je len pre deti. P.S. Aj ta Rolincova je znesitelna... :-) Davam 4* (80%)... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tetu jsem viděl naposled za socialismu, kdy jsem nevěděl, že má sedmý díl a propásl jsem ho. Dlouholeté trauma jsem si vyléčil po letech, kdy už jsem si všímal slabšího střihu, velmi rušivého slovenského dabingu a pronásledovala mě vřeštící Darinka Rolincová. I přes fajn příběh, super lokace a některé dobré herce to bohužel není další Perinbaba. S nějakým lepším filmařem by asi tato snaživá mezinárodní koprodukce dopadla líp, ale možná je problém, že už prostě nejsem dítě. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania seriálu sa Andymu Hricovi (kováč) narodil syn. Herec urobil vo svojom dome párty so všetkými zahraničnými hercami a minul za ňu celý svoj honorár za účinkovanie v seriáli. Každý z hostí doniesol veľké balenie plienok Pampers, o ktorých u nás vtedy nebolo ani chyrovať. (Raccoon.city)
  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)
  • Počas nakrúcania krátko po sebe zomreli rodičia desaťročnému hlavnému hrdinovi Martinovi Hrebeňovi (Max), a tak prebrala o neho starostlivosť najstaršia z jeho šiestich sestier. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama