Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prenikavo ľudská ľahká komédia o strete protichodných charakterov, sociálnych prostredí a ich vzájomnej príťažlivosti. Film vyniká podrobnou charakterovou kresbou, citom pre dialóg s príchuťou každodennej trápnosti, rozpačitosti, ale aj ľudskej nehy. Autentické režijné prevedenie a herecké výkony robia z filmu reprezentatívny príklad súčasnej európskej kinematografie sústredenej na štúdium medziľudských vzťahov. Príbeh sa sústredí na snahy úspešného podnikateľa a novozbohatlíka získať si priazeň chudobnej starnúcej herečky. Humor je postavený na konflikte ich dvoch svetov a problémom, ktoré z toho vyplývajú. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemám rád současný francouzský humor. Tyto konverzační komedie mě prostě neberou. Milerád si pustím kousky s Louisem de Funésem, ale toto jde prostě mimo mě. V televizi několikrát opakovali, jak je to vynikající film, kolik získal Cézarů (4) a že byl i nominován na Oscara. Já si nemůžu pomoct, ale tohleto se mi ani trochu nelíbilo. Jistě, uznávám, že scénář je originální, bohužel je orginální za cenu příšerné nudy, která jde s originalitou ruku v ruce. Je to až k neuvěření, ale je to tak. Chvílemi jsem spíš sledoval hodinky než film. Ano, z režisérčina pojetí je cítit, že film prožívá, ale tento způsob vyhovuje spíše jí než divákovi. Upřímně řečeno, tak ani nejsem filmem nijak zklamán, protože jsem od něj nic nečekal a tento styl komedií mi taky dvakrát nesedí. Je to vlastně jako bych ten film ani neshlédnul. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvážil bych se tento film označit za komedii, protože osciluje mezi několika žánry a spíš se podle mého blíží milostné romanci. Snímek o lidských vztazích řeší problém, nakolik je možné sblížení profesně, vzděláním i povahově naprosto odlišných lidí a to nejen po milostné stránce, ale i v rovině přátelství a kolegiálních partnerství. Vypráví o tom, jak povrchní jsou někdy naše první dojmy a jak snadno dokážeme přehlížet kvality lidí kolem nás. Nutí přemýšlet a přehodnocovat naše minulé konflikty a vztahy. Chytrý film s doře promyšleným scénářem není prvoplánově efektní, jde o na pohled nenápadnou evropskou produkci, která mě ale postupně vtáhla do děje a opravdu zaujala. Obsazení je kvalitní, byť jde o herce v našich končinách často neznámé. Takový Jean - Pierre Bacri je ve Francii velkou hvězdou. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická francouzská (skoro)romance, která ukazuje, že se téma dá uchopit inteligentněji a citlivěji než v amerických prefabrikátech. Největším kladem jsou dobře napsané i zahrané postavy, které vypadají (a chovají se) jako normální lidé, bez ohledu na to jak nenormální je jejich povolání (i vedlejší). Kromě ústředního páru mě nejvíce zaujali šéfův řidič a bodyguard motající se kolem téže servírky-dealerky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama