Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dombey, Francie. 1944. Mladý důstojník Pierre Brossard je zodpovědný za popravu 7 Židů. Duben 1992. Brossardovi (Michael Caine) je 70 let. Kvůli svým válečným zločinům nikdy nestál před soudem a žije si celkem poklidným životem pod ochrannými křídly katolické církve. Po padesáti letech se ale znovu otevírají spisy plné důkazů a začíná nové vyšetřování. Ambiciózní právnička (Tilda Swinton) a zásadový plukovník (Jeremy Northam) chtějí odhalit skutečnou pravdu. Mezitím se ale objeví tajemný nájemný vrah, který nechce, aby byl Brossard vyslýchán a souzen... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek kde je ovšem nutno překousnout, že je celý nehorázně u-t-a-h-a-n-ý až běda. Scénář bohužel z atraktivního námětu nevytěžil mnoho a celkově by filmu výrazně prospělo zkrácení poněkud přepísklé dvojhodinové stopáže. Herci i Caine odvádějí spíše standart než nějaké nezapomenutelné výkony a tak jde o relativně slušný, byť zbytečně průměrný film, který rozhodně mohl dopadnout výrazně lépe. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pomalý, odtažitý a snad i dlouhý film, který ale na druhou stranu není ani na minutu nezajímavý. Michael Caine hraje velmi zajímavou postavu válečného zločince, jenž střídavě vzbuzuje sympatie i odpor, moc se mi líbila také energická Tilda Swinton rozplétající nerozpletitelné.___P.S. Kdo máte DVD, zkuste občas přepnout na dabing. Michaela Caina totiž (jednou jedinkrát) namluvil Radoslav Brzobohatý a není to vůbec špatné. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Michael Caine mě skoro s železnou pravidelností vytáčí účastí v naprosté hovadině, aby si mě následně usmířil něčím, co je hodno jeho hereckého kreditu. Postava válečného zločince na útěku by mohla být tím druhým, ale to by zas nesměla jeho role způsobit, že místo, abych si přála jeho dopadení a likvidaci, je mi ho spíš s tím chytáním se za srdce a přebíháním z jednoho kláštera do druhého s nitroglycerinem pod jazykem skoro líto. Každopádně bez jeho účasti by to byl přes zajímavé téma naprosto bezvýznamný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, ale pojatím to je viac detektívka ako dráma, ktorá by sa venovala postavám. Celé sa to točí len ohľadom toho, či alebo kedy toho parchanta, ktorý sa ani po rokoch vôbec nezmenil, chytia. Ja som sa dosť nudil. Škoda dobrého hereckého obsadenia a aj špičkového dabingu na taký film.  5/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný ale překvapivě povedený a napínavý snímek o pronásledování válečného zločince. Michael Caine je výborný a dokáže vzbudit sympatie, přestože se jedná o "zápornou" postavu. Škoda, že režie není tak povedená jako herecké výkony, protože převážně kvůli režisérovi působí film zbytečně chudým dojmem. ()

Galerie (34)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama