Reklama

Reklama

Třetí hlídka

(seriál)
USA, (1999–2005), 97 h 10 min (Minutáž: 42–87 min)

Kamera:

Glenn Kershaw

Hudba:

Martin Davich

Hrají:

Coby Bell, Molly Price, Jason Wiles, Skipp Sudduth, Anthony Ruivivar, Kim Raver, Michael Beach, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Tia Texada, Chris Bauer, Nia Long (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(132)

Seriál se odehrává výhradně v ulicích New Yorku. Sledujeme každodenní realitu policistů, záchranářů a hasičů, kteří se snaží, často s nasazením vlastního života, pomáhat ostatním v težkých životních situacích. TŘETÍ HLÍDKA zároveň zobrazuje i jejich osobní život, který je často obtížnější než jejich náročná služba. (worm14)

Recenze (31)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Nedávám 5 hvězdiček a to jen proto, že na seriálovém trůnu sedí jen jeden seriál a to Sopranos. Třetí hlídka je ovšem moc povedené dílo, které spojuje osudy záchranářů, hasičů a policistů. Postav je v seriálu opravdu hodně, ale není to na škodu - scénaristé to zvládají velice dobře. Seriál má spád a i když občas moralizuje nebo poučuje, jsou v něm důvěryhodné herecké výkony, dialogy (tvůrci pokračování Nemocnice na kraji města by se měli dívat...) a zajímavé zápletky. A to jak lidské (alkoholismus jednoho z policistů) tak profesní (podsouvání falešných důkazů podezřelým). Jediné výrazné negativum je, že pokud vás tento seriál zajímá, musíte mít pracovní dobu tak od 12:00 jako já. Nova tento pořad totiž vysílá okolo 2 hodin ráno... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál od producentů Pohotovosti, takže o akčnost a adrenalinové scény není nouze. Ukazuje se tu práce záchranných složek a to policistů, hasičů a zdravotníků. A v tom nejlepším obraze. I zde každá postava má svůj soukromý život a s tím spojené problémy které okrajově řeší, ale hlavní devízou seriálu jsou neustálé výjezdy. Po 11. září tvůrci neopomněli věnovat několik dílů jako poctu těmto lidem. Každou další sérií se však ze seriálu pomalu stává další policejní seriál, jakých jsou tucty. Vytratí se hasiči a zdravotníci jsou ukazováni jen z nutnosti. A je to ohromná škoda. Rozjezd byl skutečně výborný a velice slibný. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sa venuje policajtom, hasičom a záchranárom. Čiže tým, ktorí sa objavia ako prví na mieste, keď sa stane nejaká nešťastná udalosť. Či už nejaká nehoda, výbuch alebo zločin zakončený prestrelkou. Policajná línia sa kľudne vyrovná špičke typu Shield, záchranárska zase Pohotovosti alebo Chicagu Hope a hasičská v TV nemá obdoby a schová do vrecka aj väčšinu filmov o hasičoch ako je Backdraft. Prve štyri série sú dokonale vyvážené. Potom hasičskú líniu dosť upozadili a do popredia sa dostali policajti. No a posledná séria mi už pripadala dosť slabá, keďže v nej dlho absentovala najlepšia postava seriálu a to policajt Bosco, ktorý tvoril so škaredou ale sympatickou Yokasovou dokonalú parťácku dvojku. Ďalšia skvelá dvojka policajtov je Davis a Sullivan. Chudák Sullivan mal celý seriál smolu v osobnom živote. Seriál je dosť nekompromisný k postavám a keď už nejaká zo seriálu odišla, tak to bolo nadobro bez možnosti návratu. Veľkým plusom seriálu je technická stránka. V každej sérii sa objaví minimálne jedna grandiózna havária, ktorá obsahuje ohromujúce kaskadérske kúsky a je prehľadne natočená. Vlastne komplet celý seriál má prehľadnú akciu. Policajné epizódy ponúkajú skvelé prestrelky a na TV pomery aj dostatočne krvavé. Dodnes nechápem ako im to v TV prešlo. Asi vďaka tomu, že to je mix lekárskeho seriálu, tak si mohli dovoliť aj explicitné krvavé scény v ktorých vidíme následky zranení, ktoré sú v lekárskych seriáloch povolené. Akcia ma baví viac ako v akomkoľvek čisto akčnom seriály. Keďže sa seriál odohráva v New Yorku, venuje sa hasičom a natačal sa v období, keď zničili WTC, tak musel obsiahnuť aj túto tému a robí to bez štipky otravného pátosu, ale venuje sa praktickým problémom s ktorými sa museli hasiči vysporiadať. Udivuje ma jak málo hodnotení tu táto pecka má. Asi je to fakt klenot, ktorý väčšine divákov doteraz uniká. Jak SK tak aj CZ dabing sa znova vydarili. Akurát v CZ dabingu som si dlhšie zvykal na obsadenie niektorých komediálnych dabérov ako je Carda alebo Petr Rychlý do serióznych úloh. Celkovo je to seriál, ktorý skvele funguje aj po rokoch a každému ho odporúčam. 10/10. ()

melo.d 

všechny recenze uživatele

Zrovna to sleduju. První díl šesté série. Dostal jsem se k tomu víceméně náhodou a nestačím se divit. Začalo to přestřelkou v nemocnici. Něco tak směšného a ubohého se jenom tak nevidí. Podle mě to nestojí za víc jak 2* ale nebudu hodnotit podle pár fragmentů. Možná jsem zrovna narazil na nejhorší díl. O půl hodiny později: Zrovna to skončilo a vypadá to že už to stejně asi lepší nebude. Co naplat. Šup tam s nimi. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, který ukazuje policisty, hasiče a záchranáře jako obyčejné lidi se kterými se mohu ztotožnit. Bez pozlátka hollywoodu. Bez příkras a tím pádem o to zajímavější. Po dvou epizodách 75%, uvidíme co přinesou další. Nejlepší epizoda 2/7-plakala jsem Musím dodat, že Carlos mi neuvěřitelně pije krev,dala bych mu v každém díle přes dršku. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (9)

  • Bobby Cannavale (Bobby Caffey) kvůli své roli trénoval s doktory 2 měsíce. (Nedhelborn)
  • Savannah Haske, která hrála manželku policisty Johna Sullivana (Skipp Sudduth) Taťánu, je ve skutečnosti mladší než herec Aaron Stanford, jenž ztvárnil jejího syna Sergeje. (deepspace101)
  • Dvacátá epizoda třetí řady s názvem "Unleashed" je crossover mezi seriály Třetí hlídka a Pohotovost (od r. 1994). V šestnáctém dílu šesté řady pojmenovaném "In The Family Way" se Třetí hlídka dějově prolne se seriálem Lékařské záhady (od r. 2004). (deepspace101)

Reklama

Reklama