Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Předposlední počin pana Kachyni má v sobě naději, radost, oddanost, smutek i beznaděj. To vše díky koženému kulatému nesmyslu, který ovšem do životů občanů Vrátnova vnáší ten pravý životní úděl. Vnímají ho všechny generace i profese, světské i duchovní. Precizní výběr herců a uspokojivá režie, v této době již legendy českého filmu. Není divu, že se tématu poté chopili jiní, a rozvedli ho ve svůj seriálový úspěch. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Předskokan ( rozhodně ne ve zlém) Okresního přeboru. Laskavější, nostalgický a ne tak jízlivý, ale dost a dost příjemný. Veledílo to není, bohužel ačkoliv Kachyňa ve svém věku nikdy neztratil svoji celoživotní kvalitu i styl, dostával ke konci své kariery a života příležitost už jenom ve televizi. Škoda, když to člověk porovná se s...ami, které v e stejné době vypouštějí tvůrci českého filmu do multiplexů. A to nemluvím o Troškovi - mám na mysli ty velké české filmové umělce a tvůrce..... ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

Kde nehrajou fotbal, tam chcípl pes. Fotbalový klub SK Vrátno, nedrží nad vodou ani sponzorské dary od místní pohřební služby. A spadnout do pralesní ligy, tak to je potupa, kterou nikdo nechce zažít. A tak se hraje nejen na hřišti, ale i v hospodě. Kachyňovi se povedl mimořádně pravdivý snímek, jak to ve sportu zvláště ve fotbalu chodí. Hereckému obsazení zcela naprosto kraluje Ondřej Vetchý. ()

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Pěkný vesnický fotbal. Většina lidí u nás ví o čem je řeč. Takový fotbal se hraje jen na "udělání žízně". Pěkný, dalo by se řici dokument o té naší vesnické kopané. A úplatky přece existují všude, i v tom "pralese". Možná trošku lepší scénář a herecké obsazení a dostalo by to 5*. Jenže to by se pak z vesnického fotbalu stal nákladný projet. Proto jsem spokojen s tím co je a neměnil bych. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jistě, pro některé jedince má kopačák větší smysl, než to normální slunce, které na východě vychází a na západě zapadá. To je nepopíratelné. Fotbal je prostě nejvíc. Nabídka od pohřebky byla výborná. Tenhle film je takový malý předobraz Okresního přeboru. Je to hořkosladká symfonie a sonda do života jedné vesnice, která žije fotbalem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama