Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Báječná knížka a tento seriál, ze všech možných Škvoreckého filmových zpracování, nejlépe vystihnul atmosféru Náchoda a celé doby. Má to velké kouzlo, i se začínajícími filmovými hvězdičkami. Škoda, že Kachyňa už nestihl natočit Zbabělce, on té době rozuměl, on ji zažil ve stejném věku jako Škvorecký. ()

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Ne zcela vydařené zpracování možná nejlepší knížky Dannyho Smiřického, totiž pardon, Josefa Škvoreckého. To, co je v povídkách knižní Prima sezóny sladce a prchavě načrtnuto, je v inscenaci těžkopádně ilustrováno akcí a řečněním. Představitel Dannyho má charisma opuštěného psíka z pořadu "Chcete mě?" ()

Reklama

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a věrné převedení knihy. Těm, kdo četli knihu, se seriál určitě také líbí a ti kdo ji ve skutečnosti nečetli, mohou mít pocit, že je takzvaně kniha lepší, což je obvyklý argument. Avšak v tomto případě se Kachyňa téměř doslovně držel předlohy a romantiku a atmosféru konce první republiky a samozřejmě také studentských lásek a útrap, bigbandu a jazzu zachytil rukou velmi zkušeného mistra. A k tomu Hapka, všichni ti mladí i starší herci a musím to vidět znovu a znovu. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Bol som tým okúzlený, keď som to pozeral cez prázdniny roku 1994 ako 14-ročný. Vtedy mi to aj pomáhalo dostať sa z introvertného sveta bližšie k dievčatám. Po 22 rokoch mi to príde obsahovo plytké, nemotorné a nepáči sa mi, že prekrúcajú/berú na ľahkú váhu kresťanské hodnoty. Po druhej časti som už nemal chuť pozerať ďalšie, pociťoval som nudu a stratu času, je to len o tom ako Danny balí sukničky. Slabý priemer. ()

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Jednu velikou hrubku tvůrci seriálu udělali, hlavní představitel se jeví spíš jako neskutečný opruz a loudil ... Danny Smiřický měl jistě jiskru v oku i přes své nezdary a nepůsobil jako nějaký chudák - otrava. Bohužel herec v roli Dannyho nemá ani onu jiskru v oku, ani sexy hlas, o charismatu nemluvě, prostě nic. Mouchy snězte si mě. Ten herec se snad nudil, když to hrál. Za tento zásadní krok vedle ubírám dvě hvězdičky, jinak bych s radostí dala plnou, protože mám tyto příběhy velmi ráda a zpracování seriálu nebylo vůbec špatné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Točilo se v Liberci, Benátkách nad Jizerou a u nádrže Starý Harcov. (sator)
  • Píseň, kterou složil Smiřický (Petr Kroutil), tedy „Dannyho blues“, ve skutečnosti zkomponoval Petr Hapka a scenáristé Karel ČabrádekJan Mimra napsali text. Hudbu k písni i seriálu nahrálo hudební těleso Classic Jazz Collegium. (sator)
  • Autor předlohy Josef Škvorecký vyjádřil svou celoživotní platonickou lásku a obdiv k Evě Pilarové pojmenováním jedné z postav jménem Eva Bojanovská, což bylo zpěvaččino jméno za svobodna. (sator)

Reklama

Reklama