Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/5 Po Rytmu v patách si tohoto seriálu vážím čím dál tím víc. Tankový prapor byl jak z jiného světa, Eine kleine Jazzmusik se ještě dala, ale dál už radši nic. Danny a jeho hon za každou sukní se musí interpretovat vkusně ;) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál dle Škvoreckého s typicky Kachyňovskou atmosférou, kdy melancholické podzimní a zimní epizody jsou lepší těch prosluněných jarních a letních. Na Petru Kroutilovi je sice trochu znát, že není herec, ale ta jeho nesmělost k roli patří (jakož i téměř neuvěřitelná podoba s Josefem Škvoreckým za mlada). 75%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudebním laděním i výpravou velmi povedené druhorepublikové (protektorátní) retro. Znalci si šmakují, jak je hlavní hrdina podobný autorovi předlohy. To je sice možné, ale v některých scénách je to Kroutilovo neherectví až příliš. Že je hlavní hrdina toporný až běda, v celém seriálu zase tolik nemusí vadit, dá se to svést na Dannyho panictví. Jenomže v některých rozpravách to ani Karel Kachyňa neukočíroval. Nelibuju si ani ve scénáři, s každým dalším dílem se historie víc nebo méně opakuje. Plejáda v dnešní době profláklých (Geislerová, Vilhelmová, Matonoha) anebo Kavčími horami jen několik let protežovaných a později opomíjených herců (Němec, Chalupa) anebo prostě mladých lidí, kteří od filmového herectví inklinovali kousek stranou (Ježková, Wehrenberg, Petr Rajchert - v titulcích seriálu označený jako Pavel). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Krásná kniha a její vcelku pietní převedení do seriálové podoby. Znalce knihy neurazí, ale ani příliš nepřekvapí. Ve srovnání ze současnou seriálovou smští určitě ale milý filmový opus... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nastínění dobové atmosféry i Daníčkových peripetií skoro jako v knižní předloze. Výtečný příběh je základem i seriálového úspěchu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Táňa Vilhelmová je sladká ("Ty seš blbej, Danny...") a pro kritika hlavní role: Škvorecký v mládí opravdu vypadal jako klon seriálového Dannyho a Lukáše Vaculíka z Tankového praporu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové Prcičky po česku v době minulé. Když nehraje zrovna v kapele, snaží se hlavní hrdina zasunout. Kachyňa si k tomu vybral jemu oblíbené mladé herečky, aby z toho i on, starý nemrava, něco měl, a aby se neřeklo, je zde ten swing a blues a charleston a ta doba a ta poetika, jak se tomu říká, když starej kaňour vzpomíná na svý první lásky. Víc mi to ale nedalo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vynikající přepis Škvoreckého díla. Jeho alter ego Danny Smiřický a jeho milostné peripetie mě náramně bavili během šesti večerů. Ve srovnání s Tankovým praporem vychází Prima sezóna jednoznačně lépe. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna az moc literarne pojate dilo, i tak se jedna o velmi zdarilou adaptaci. Serial zdobi predevsim dialogy a zajimave herecke vykony. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Knihu mám samozřejmě mnohem radši, J. Škvorecký dokázal krásně popsat a navíc skoro básnickým jazykem strasti a slasti dospívání a dal nám pohled do duše studenta... a seriál se celkem pěkně drží předlohy, a nejlepší je Ladislav Potměšil v epizodě Hotel pro sourozence ;-) ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiná doba, divná doba...milý seriál...který nejspíš ještě než umru zhlédnu...:-) Píseň kterou složil Smiřický (Petr Kroutil), tedy  "Dannyho blues" ve skutečnosti zkomponoval Petr Hapka a scenáristé Karel Čabrádek a Jan Mimra napsali text. Hudbu k písni i seriálu nahrálo hudební těleso Classic Jazz Collegium. Příběh který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě,  zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci i ves Pivodov kam kapela chodí hrát nenajdete mezi českými obcemi. Povídek, je v knize která sloužila předlohou šest, povídku Vyhlídka z věže seriál neobsahuje. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Šálivé hry let gymnasiálních. Lehká autorova předloha s režisérským ohlédnutím za protektorátním mládím. Neobvyklá šance pro řadu začínajících hereček ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré zpracování ještě lepší knižní předlohy - ikdyž jsem si Irenu představoval poněkud jinak, i v provedení Ani Geislerové mi sedla, Danny rovněž perfektní, stejně tak i ostatní herci. Tedy spokojenost. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nende to. Naivní, až blbý Dany v nějakém svém světě neúspěchu. Hlavní herec podprůměrný, režisér to také úplně nezvládl. Dlouhé dialogy vedoucí do nikam, vtipu je tam také po málu. 48%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Škvorecký nikdy nebyl můj šálek kávy, ale respektuji jeho popularitu. Pan Kachyně je minimálně dobrý řemeslník. Scénář je typicky česky rozvláčný, ukecaný až nudící, ale "dá sa!" ()

Reklama

Reklama